Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Galapagos - går det an med småbarn?

#1

Balanse sa for siden:

Da tenker jeg barn på 5 - 6 år, ikke de aller minste. Lærlingens far drømmer om å ta ham med der, og har lyst til å dra neste år eller året etter. Jeg har ikke begynt å sjekke ut realismen i dette ennå, men det hadde vært interessant å høre om noen av dere har vært der? Erfaringer?


#2

Skvetten sa for siden:

Jeg har ikke vært akkurat der, men har reist med poden siden han var 6mnd gammel. Vi har reist utenfor allfarvei siden han var rundt 5 år.
Det som er å passe på er jo de vanlige tingene med desinfeksjon, nok drikke, nødvendige vaksiner, ha med toalettpapir og ikke minst solbeskyttelse. Min sønn som nå er tenåring har mange gode minner fra turer vi har tatt da han var liten og sier at han er glad for at vi har reist så mye rundt om i verden.
Synes virkelig du skal prøve deg jeg, det blir sikkert veldig spennende!


#3

Balanse sa for siden:

Takk for gode innspill, Skvetten. Jeg synes det var fint å få bekreftet at også de små kan ha stort utbytte av reiser. Jeg skal sjekke opp litt mer, men min plan for neste år er egentlig en slags langsomkoselig interrailferie i Frankrike. Dette er noe faren (eksen min) vil ha med seg Lærlingen på, og selv om jeg er ønsket og invitert med, så er det ikke der jeg hadde tenkt å prioritere pengene neste år. Jeg kjenner også mer for Costa Rica om man først skal så langt, der er det også spennende men mer turistvennlig. Innbiller jeg meg.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde helt konkrete planer om å dra til Galapagos (men kom meg aldri avgårde siden jeg traff mannen i mitt liv :hjerter:)

Det er definitivt veldig dyrt, og ikke spesielt enkelt å komme seg dit. Vi skulle i hvert fall ta båt frem og tilbake. Jeg tror ikke at dette vil være den optimale ferie for et såpass lite barn, men mulig at jeg tar feil.


#5

Skvetten sa for siden:

Lansomt gjennom Frankrike hadde vært herlig. Selv er jeg litt lysten på Russland om jeg skal ta tog. Så det er ikke umulig at turen går dit et av de nærmeste årene.


#6

meisje sa for siden:

Jeg har vært der og det var en vidunderlig ferie med mange flotte inntrykk. Tror det er et must at barnet kan svømme og bruke dykkermaske med snorkel sånn at det får utbytte av snorklingen. Ville nok ha ventet til lærlingen var 7-8 år selv, for vår 5 åring er ikke god nok til å svømme/snorkle enda.

Vi fløy ut fra Quito via en havneby og så hadde vi en ukes cruise med veldig bra guide i mellomklassen. Mener at vi betalte 600 $ for cruiset og 300$ for flyet og så var det inngangspenger på 2-300$. Guidingen foregikk på engelsk, spansk er nok også mulig.

Et annet alternativ er dagsutflukter fra Puerto Cruz, da får man også en fin tur men kommer jo ikke så mye rundt som med båt.


#7

meisje sa for siden:

Det stod forresten en artikkel om galapagos i Famlien for en tid tilbake, jeg kjenner henne som ble intervjuet og hun reiser ofte dit med sønnen sin, fordi de har familie der.


#8

Balanse sa for siden:

Det var interessant, meisje. Var du der med eller uten barn selv? Hvor barnevennlig tror du dette vil være ift venting, sikkerhet, andre barn å leke med etc?


#9

Karima sa for siden:

Galapagos er helt fantastisk og kan generelt anbefales på det varmeste! :jupp:

Helt ideelt for små barn er det dog ikke, etter min mening. Den vanligste (og beste) måten å se øyene på er flere dagers cruise, der man reiser om natta og går i land om dagene. De mest komfortable båtene er temmelig dyre, men jeg ville absolutt ikke tatt med meg et lite barn på en trang småbåt av den typen jeg selv var på i åtte dager da jeg var der.

Hovedstaden, som jeg ikke husker navnet på, er en liten, helt hyggelig by med knallfine strender i nærheten, ok for barn altså. Men for å se det mest spektakulære innen dyr og natur må man altså på cruise.


#10

Balanse sa for siden:

Tusen takk, Karima. Jeg heller mer og mer mot at det er best å vente, kanskje til han er 7-8 år, slik meisje foreslår. Det høres ut som om hele familien kan ha en hyggeligere ferie da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.