Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middelhavsferie i september/oktober

#1

Gaia sa for siden:

Mannen har foreslått at vi skal ta en ukes ferie i slutten av september/ begynnelsen av oktober med Snupp (tre år) og Mini (3-4 måneder på det aktuelle tidspunktet). Vi pleier egentlig å sette sammen feriene våre selv, men jeg ser for meg at det kan være lurt å reise charter med to såpass små barn. Vi vurderer Mallorca og Kypros, men har ikke erfaring med noen av stedene og trenger derfor anbefalinger på valg av hotell. Blir Mallorca for kaldt i begynnelsen av oktober? Vi tenker på uken etter høstferien. Jeg syns det virker mest praktisk med leilighetshotell, da vi må regne med å oppholde oss på rommet kveldstid. At det er barnevennlige restauranter i nærheten er også et pluss.

Anbefalinger? Jeg tar gjerne i mot anbefaling på alternative reisemål. :jupp:


#2

løve70 sa for siden:

Kypros er et flott sted å reise med barn. Jeg tror også at sesongen er lang der. Kan anbefale Blue Village anleggene til Star tour; Kalthea Beach og Blue Callisto. De er meget barnevennlige, hotellområdene er fine og leilighetene er av grei standard.


#3

Nooria sa for siden:

Jeg foreslår at dere sjekker opp Sunwings anlegg på Kypros eller Rhodos. De to øyene er vel noe av det varmeste du finner i middelhavet samtidig som Sunwing har særdeles barnevennlige anlegg. Vi var der (Rhodos) de to første ukene av september for to år siden, med to barn på omtrent samme alder som dere har nå (4 mnd og 3 år) og jeg kan ikke få skrytt nok av ferien.

Jeg må for øvrig tilføye at vi heller aldri ville valgt sånne kommerse charteropplegg om vi ikke hadde små barn.


#4

Storm sa for siden:

Jeg tror Mallorca er risikabelt værmessig på den tida.


#5

Selma sa for siden:

Sunwing Sandy Bay på Kypros er deilig hvis det er sol, basseng og strand som er målet med ferien. Flott og nyoppusset hotell - mer barnevennlig blir det vel knapt.


#6

Tjorven sa for siden:

Vi har flere ganger reist til Kreta i begynnelsen av oktober. Det har pleid å være ypperlig sånn vær-messig. Varmt nok til å være på stranda om dagen, men om kvelden tar du på deg en tynn langermet genser. Ypperlig temperatur for små barn.

Jeg tror ikke Malloca er helt sikkert, men Kypros ligger jo på samme breddegrad som Kreta (i hvert fall sånn omtrentlig).

Charterferie er nok lurt når man reiser med helt små barn. Vi reiste charter for første gang da snuppa var 4 måneder. Utrolig praktisk.


#7

Gaia sa for siden:

Takk for supre tips! Da skal jeg sjekke Kypros, Rhodos og Kreta nærmere. :jupp:


#8

Candy Darling sa for siden:

Alternative reisemål kan jo være å leie et nydelig hus i Brasil med tjenere og svømmebasseng. Har jeg hørt. :elsker: Jeg er fremdeles uberørt av charterhender, og takknemlig for det.

Men 1 uke er nok litt kort tid for en såpass lang flytur. :reality check:


#9

Nooria sa for siden:

På Kreta er det forresten 2 1/2 times busstur fra flyplassen til Sunwinganlegget.


#10

Dragen sa for siden:

Jeg anbefaler at dere styrer utenom uke 40 og 41, da har nemlig hele Norge høstferie.


#11

Gaia sa for siden:

Jeg hadde gjerne tatt fire uker i Brasil, men det er dessverre ikke forenelig med hva mannen har igjen av ferie i år. Så da blir det charter på oss denne gangen. Det er litt forskjellig hva som er ledig på de forskjellige avreisedatoene. Er det noen som vet om det er lurt å bestille "Happy Baby" eller er det egentlig bare tull? Jeg innbiller meg at det kan være smart å være garantert leilighet på bakkeplan når man reiser med bagvogn, men det er kanskje ikke nødvendig?


#12

Gaia sa for siden:

Hm. Jeg ser at Kreta utgår. 2,5 timer i buss etter en fire timers flytur er ikke helt greia for Snupp. Da gjenstår altså Kypros (utreise 15. september) eller Rhodos (utreiese 17. september eller 1. oktober.) Da avhenger alt av når det passer at mannen tar seg fri. :nemlig:


#13

vimjer sa for siden:

Kreta er fint i slutten av sept./ begynnelsen av okt.
Passe varmt om dagen, sjø og basseng er oppvarmet etter sommeren og det er behagelig å sove om natten.
Både Sterling og Sas har billige flyreiser. Jeg ville bestilt hotell selv. Synes de fleste charteralternativene ligger i de støyete områdene.

Mange flotte anlegg litt utenfor Platanias f.eks. Nærhet til restauranter og strand, men samtidig fredelig. F. eks. Creta Paradise, Eanthia, Delta Studios osv.


#14

Nooria sa for siden:

Vi forlot Rhodos 13. september 2006 og da var det i underkant av 30 grader.


#15

apan sa for siden:

:jupp:
Vi var der i mai ifjor og koste oss veldig. Det eneste er at det er altså ikke mye annet enn det anlegget. Resten av Aiya Napa er liksom ikke noe særlig med barn, det er i tillegg et stykke til sentrum. Vi klarte oss fint inne på anlegget vi og savnet det ikke, men det er greit å være klar over det.

Anlegget er flott. Jeg ville forsøkt å få leilighet på bakkeplan.


#16

apan sa for siden:

Vi hadde Happy Baby og syntes det var veldig greit med inngjerdet veranda (med S som da var 2 år og løp hele tiden. Idag ville han bare klatret over), nærhet til lekeplass, ekstra rengjøring samt at det fulgte med litt stash som man uansett ville bestilt. Bakkeplan er som nevnt over absolutt et pluss. Jeg ville nok også uansett prøvd å unngå å være RETT ved bassenget. Det er jo fint at Snupp kan spasere litt på plenen utenfor uten at dere må hindre ham fra å hoppe i vannet hvert sekund (hvis deres Snupp er som min S...)


#17

Nooria sa for siden:

På Rhodos er også Sunwing anlegget litt utenfor byer og slikt, men det er bare 4 km til Rhodos by og gamlebyen er virkelig koselig. Tidligere i sommer så jeg at Rhodos by er ansett som et av de mest attraktive feriemål for nordmenn (tror det var nordmenn).

Jeg synes nesten det høres litt stressende ut å være på bakkeplan. Vi var på nivået over og det var liksom aldri aktuelt for ungene verken å klatre over gelenderet eller hoppe i bassenget.


#18

Lykken sa for siden:

Eller Protaras like ved Fig Tree Bay på Kypros, på dette hotellet

www.apollo.no/Travelling+with+apollo/Catalogue/Kypros/Ayia+Napax+Fig+Tree+Bay+x+Larnaca/Fig+Tree+Bay/Apartments/MyroxAndrou.htm?Search=True&

Vi var der nå i juli, hadde leiligheter på bakkeplan litt vekk fra bassenget, men slik at du ser det. Stor gressplen utenfor markterrassen, og lekeplass rett nedenfor tvers over gressplenen. Be om leilighet fra 13-18 bakkeplan. Romslige leiligheter. En liten babylekeplass rett siden av bassenget som du ser fra leiligheten. Stranda bare en liten bakke ned fra bassenget. Butikk og restaurant. Kort spasertur til lite sentrum med flere barnevennlige restauranter med lekeplasser inne. Blant annet en indisk og en italiensk som ikke lå langt i fra hverandre, der har de god mat, den siste litt dyrere. Obs, en time busstur fra flyplassen og kvelds/nattavganger nå i sommer.
Jeg synes forresten det er mest stressende med leiligheter oppover i etasjene, mine unger er for aktive til å gidde å holde på en liten veranda, og da må man alltid UT og gå for å aktivisere dem. Bedre å sitte ute på bakkeplan med leker og diverse utenfor, pluss lettvint til og fra basseng og stranda med diverse utstyr.


#19

apan sa for siden:

Ja, det er et poeng. Slik situasjonen er nå ville jeg foretrukket å være sperret inne bak høye murer :knegg: .


#20

Gaia sa for siden:

Utbryterkongen Snupp vil uansett måte gjetes om det er balkong eller terasse vi har. Jeg innbiller meg at det kanskje er mer praktisk med bakkeplan når man har vogn, men det er kanskje viktigere at Snupp ikke kan stikke av på sedvanlig vis. :gruble:


#21

Anne C sa for siden:

Vi velger aldri bakkeplan, uansett hvor vi er. Gutta hadde vært over alle hauger før vi hadde registrert noe som helst.


#22

Lykken sa for siden:

Det er mye mer praktisk, og mer avslappende, spør du meg. Uansett må de jo passes på og er man to stk så er det jo greit. Mer pes å slepe unger og pikkpakk opp og ned, i tillegg til at man må opp og ned når de skal leke utenom basseng-og strandtid. Ta med dvd-spiller, det er en fint med litt avslappende pause utenom bading og lek.
Når det gjelder vogn til litt større, så har hotellene eller reiseselskapene ofte sportstriller stående.


#23

apan sa for siden:

Ja, når jeg tenker meg om ville det jeg ønsket meg aller mest akkurat nå vært en ferie der S ikke stakk av flere ganger daglig.


#24

løve70 sa for siden:

Vi var på nabohotellet; Blue Village Althea Beach i fjor. Veldig bra :)
www.startour.no/Resorts/Travel.aspx?id=16700&cat=2|278&entry=2&dest=0&city=123&hotel=3761&type=c


#25

Nooria sa for siden:

Ja det tror jeg. De hadde heis der vi bodde.


#26

scilla sa for siden:

Jeg ville ikke vært redd for å dra til Mallorca i sept/okt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.