Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dagen etter "fylla"

#1

Butterfly sa for siden:

Er det noe man kan ta eller gjøre så man slipper å bli så kvalm å dårlig dagen etter? Drikker meg aldri dritings men blir alltid så dårlig. Sikkert for at jeg bare drikker søte drikker da.


#2

Señora sa for siden:

Ta en Zyrtec før du legger deg og drikk masse vann.


#3

Skytte sa for siden:

Prøvde det på sommerfest for en måned siden. Tok den i det jeg tok første drinken. Tåler vanligvis ikke mye og er stort sett i elendig form dagen derpå. Drakk ganske så mye, men var frisk og rask allerede kl. 9 dagen derpå. Kun preget av lite søvn.

Aner ikke om det var allergitabletten som gjorde det eller om jeg rett og slett bare hadde "dagen".


#4

Maverick sa for siden:

Masse vann. Virkelig masse vann. Og ikke drikk på tom mage.


#5

DM sa for siden:

Ikke drikke noe med sukker i og drikke ett glass vann til hvert glass alkohol, og sørge for å spise noe salt (binder væsken til kroppen, alkohol uttørker).


#6

Butterfly sa for siden:

Takker for svar. Hva er Zyrtec? Er det bare å kjøpe det på apoteket?


#7

Lilith sa for siden:

Jeg ble ALLTID dårlig når jeg drakk alkohol, fra jeg var 15 til ca. 19 år drakk jeg så og si aldri, og når jeg først drakk, så spydde jeg i nesten et døgn etterpå. Brakk meg så jeg verket i mellomgulvet, det var helt grusomt. Om jeg drakk 2 eller 10 glass, spilte ingen rolle.

Jeg fant en drikk som funket for meg etter tips fra noen andre som hadde hatt samme problemet. Det er en solbærvin som heter Cassandra, den er veldig søt, sikkert for søt for de fleste, smaker saft. Denne blandet jeg med Sprite, ca. 3 deler vin, 1 del Sprite. Og prøvde forsiktig. Og det gikk fint! Økte forsiktig dosen fra 2 glass til 3 glass til hele flaska, ikke dårlig i det hele tatt. Og fra før hadde jeg prøvd øl, sprit, hvitvin, rødvin, drinker, pærecider, you name it, alltid samme resultat. Da jeg fant denne fantastiske oppskriften, kunne jeg forsiktig begynne å drikke litt på fester igjen. Etter hvert økte toleransen min og jeg kunne drikke litt Martini Asti f.eks. Og nå, når jeg er 27 år, kan jeg drikke sprit, hvitvin, cider, you name it, uten å bli dårlig og det er så deilig!!! Så jeg føler inderlig med deg.

For meg funket ikke Zyrtec, å drikke masse vann samtidig (på en måte gjorde jeg jo det da, drakk Sprite sammen med alkoholen), men bare vann funket ikke for meg sammen med annen alkohol, spise godt, reisesyketabletter, drikke melk etterpå osv osv, fikk dusinvis av råd, ingenting hjalp. Så om du liker søte drikker, så prøv dette tipset, jeg er i hvert fall inderlig glad for at jeg fant Cassandra-vinen min.:hjerteøyne:

Nå er den forøvrig for søt for meg, jeg har beveget meg videre til Riesling hvitvin:cool:


#8

Butterfly sa for siden:

Thula: Hva heter den drikken? Får man kjøpt den i Sverige, skal nemlig dit denne uken. Og den Riesling hvitvin er det bare en type?


#9

F!reF|y sa for siden:

Natriumklorid - salttabletter. Da får man i seg salt som bilner væske, samt at det skal tas sammen med masse vann.
Fikk dette tipset av venninna mi. En tablett før drikkingen, og en før man legger seg.
Jeg drikker ikke så ofte, så har bare prøvd dette et par ganger, men jeg syns virkelig det hjelper med å ikke bli så dehydrert dagen derpå.


#10

Lilith sa for siden:

Den første jeg snakket om heter Cassandra. Gul etikett med solbær på. Koster ca. 80 kr her i Norge.

Hvitvinen heter Riesling Cabernet, hvis jeg ikke tar feil:jupp:


#11

Honda sa for siden:

Drikk vann mens man drikker alkohol, drikk vann før du legger deg. drikk vann om man eks er oppe på do. og drikk vann når du står opp


#12

Harriet Vane sa for siden:

Ikke drikke søtt kliss eller ting med sprit i, drinker og rusbrus, men øl og vin. Ta en zyrtec før du begynner å drikke og drikk vann mellom hver øl eller vinglass, drikk masse vann før du legger deg og gjerne noe farris, som inneholder salt og binder væske.


#13

Kirsebær sa for siden:

Dette er allergitabletter man får kjøpt reseptfritt på apoteket. :ja:

Mange som har god virkning av zyrtek mot hangover'n.


#14

LilleT sa for siden:

Bare litt nysgjerrig her ... Er det noe spesielt med zyrtec, eller skal hvilken som helst allergipille i prinsippet virke på samme måte?


#15

Mani sa for siden:

Aldri legg deg på stigende rus, drikk bare vann den siste timen før du går hjem og ta deg et stort glass melk før du legger deg. Ta en allergitabelett før du begynner å drikke.


#16

Tertit sa for siden:

Jeg pleier å gå hjem fra fest, om det ikke er alt for langt. Utrolig hvor mye litt frisk luft hjelper. Er stort sett frisk og opplagt (nesten) dagen derpå.


#17

Aminta sa for siden:

Poenget er bare antihistaminene.
Teorien er vel at fyllesyke er en slags allergisk reaksjon og at antihistaminer da kan hjelpe.


#18

apan sa for siden:

Jeg tror jeg snart må prøve denne Zyrtecen for jeg blir bare dårligere og dårligere, selv etter små inntak.


#19

Ulvefar sa for siden:

Sylteagurker, helst hele (ikke i pingleskiver), gjerne med osteterninger og surdeigsbrødd til, inntas sammen med vodkaen. Virker strålende. 100 millioner russere (og jeg) kan ikke ta feil.

Dersom settingen ikke muliggjør dette (jeg innser at verten i noen sosiale settinger kan se skjevt på deg når du drar opp sylteagurkene); se de andre i tråden.

Jeg mistenker imidlertid at virkningen av dette har med kombinasjonen av vannintak, eddik og salter å gjøre, så dette kan sikkert tas ut av sin sammenheng og tas i smug på kjøkkenet før/under/etter. Selv om noe av sjarmen jo forsvinner da.


#20

007 sa for siden:

Zyrtc er guds gave mot fyllesyke. :erfaren:


#21

LilleT sa for siden:

Jeg fant tre uåpnede glass med sylteagurker da jeg ryddet i kjøkkenskapet her forleden. Da har jeg jo noe å bruke dem til! :riktig:


#22

daffy sa for siden:

Men blir dere ikke sløv og trøtt av zyrtec da? Jeg har bare lyst å legge meg når de gangene jeg har måttet ta antihistaminer.


#23

007 sa for siden:

Ikke i kombinasjon med alkohol. De gangene jeg tar Zyrtec for soleksem sovner jeg.


#24

Butterfly sa for siden:

Da har jeg hvertfall kjøpt meg den Cassandra vinen og skal prøve det neste helg,mangler bare Zyrtec:) Takk for hjelpen.


#25

Ru sa for siden:

Gode gener er det man trenger. :nemlig:

:bøtter både Martini og rusbrus uten å bli dårlig:


#26

Libra sa for siden:

Jeg holder meg til champagne i festlige lag, bare champgange og masse champagne. :D Før brukte jeg å få en forferdelig dagen derpå, uansett hva jeg drakk eller hvor lite full jeg ble. Etter at jeg oppdaget at jeg likte champagne og etter at jeg fikk tips om å holde meg kun til den drikken så har jeg ikke hatt en dårlig dag etter festlige lag.


#27

Turban Smukk sa for siden:

Det eneste som fungerer for meg er masse, masse søvn. Inntak av vann/brus/farris og en porsjon junkfood før man kræsjer hjelper også godt. Libras forslag om å bare drikke champagne fungerer også, men er ikke alltid like lett å holde seg til. Dessverre!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.