Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan smakssetter dere couscous?

#1

Mei sa for siden:

:vilha:


#2

Blånn sa for siden:

I det siste har vi blandet inn en boks hakkede tomater og persille. Det blir friskt og godt.


#3

Mei sa for siden:

Når i tillagingsprosessen har dere tilsatt tomatene?


#4

kalufs sa for siden:

Jeg pleier å bruke en grønnsaksbuljongterningen eller litt safran. Couscous og safran passer bra sammen.


#5

daffy sa for siden:

Jeg har smaksatt med hakket appelsinkjøtt, sjalottløk, rosiner og mandelflak. Det blir kjempegodt!


#6

Mei sa for siden:

Hå hå, det hørtes ut som noe storebror kommer til å sette stor pris på! :blomst:

Da har du i alt etter at couscousen er ferdig trukket?


#7

Søster sa for siden:

Hvis jeg skal ha den "nøytral" bruker jeg ganske mye meierismør og en teskje tomatpuré, evt kyllingbuljong når jeg damper den.


#8

Mei sa for siden:

Og når du ikke skal ha den nøytral? :blafre:


#9

Søster sa for siden:

Da gjør jeg det samme (kan sløyfe smøret for helsas skyld) og blander med feks:

Tomater, oliven, persille og løk
Kyllingkjøtt
Revet eple og gulrot
Grønne erter
Soltørka tomater
Kjøttdeig stekt med kanel, cummin, chili og koriander


#10

Mei sa for siden:

Tusen takk Søster - der fikk jeg vann i munnen og mange nye middagsideer :blomst:


#11

Søster sa for siden:

Værsågod, kos deg med maten.

PS: Har du prøvd bulgur? Jeg synes det er enda bedre.


#12

Mei sa for siden:

Er det like enkelt å tilberede? Kan jeg bruke bulgur på samme måte og med samme ingredienser som couscous? Jeg har litt prestasjonsangst når det kommer til bulgur. Noe av det beste jeg vet er buguren fra Habibi i Oslo, men så god får jeg den vel neppe hjemme. Men du har rett - og egentlig er det bare tåpelig at vi ikke forsøker det også.


#13

Søster sa for siden:

Det er like lett, men den skal vel koke litt. Jeg kan prikke deg det hemmelige trikset jeg fikk smiska meg til på Habibi, det er så banalt, men det er vel dårlig gjort av meg å oute i tråden..


#14

Mei sa for siden:

Du tuller???? Vet du om det hemmelige trikset??? Jeg tror jeg elsker deg!

:lykkelig:


#15

Mandarin sa for siden:

Sist gang hadde jeg saften av en halv sitron, en boks med feta/oliven-snack (med oljen), agurkbiter og tomatbiter.

Jeg tar det jeg har.


#16

Mandarin sa for siden:

Jeg vil også ha prikk!! :vilha:
Please.. :rødme:


#17

Nabbe sa for siden:

Jeg lager kun couscous sammen med suppe med grønsaker og lammekjøtt (til nøds kylling, når ikke ungene er hjemme :fnis: ), og da bruker jeg kraft fra grønnsakene og kjøttet til kokevann.


#18

Mei sa for siden:

Middagsplan for de to neste månedene: couscous! (og bulgur :D)


#19

Mandarin sa for siden:

Jeg synes det smaker fortreffelig med couscous til grillmat. En dash yogurt bruker jeg som dressing. Synes det hjelper med smør og sitron i den, så bare putter jeg i det som jeg måtte ha for hånden. Aspargestopper har jeg også brukt .


#20

Mei sa for siden:

Jeg har (desverre) akkurat oppdaget hvor fantastisk enkelt det er å tilberede couscous. Jeg er litt couscous-forelsket kjenner jeg, men mannen begynner å bli lei av min versjon med grønnsaksbuljong og hvitløksolje. Eventuelt tilsatt bladpersille, løk og tomat (eller det vi måtte ha for hånden).

Tusen takk for kjempegode ideer jenter - kom gjerne med flere :blomster:


#21

AprilRyan sa for siden:

Jeg vil også gjerne vite det hemmelige trikset. :blafre:


#22

Søster sa for siden:

Kjære Habibi-kokker, jeg outer selvsagt ikke triksene deres til andre enn Zol, altså. :sparke:


#23

Mei sa for siden:

Og min munn er lukket med syv segl (helt til det skal couscous og bulgur inn der selvfølgelig :D). Ikke skal jeg slutte å spise på Habibi heller :æresord:.


#24

Schnuppa sa for siden:

Kjære Habibi, jeg kommer til kun å spise min bulgur hos dere i evig tid og ønsker virkelig ikke prikk med det hemmelig trikset.


#25

Fadese sa for siden:

Dette er nam:

Couscous med svinekjøtt og grønnsaker



250 gram couscous
1 ½ dl vann
1 dl appelsinjuice
1 ts salt
En dæsj smør eller margarin

350 gram svinekjøtt
4 sjampinjonger (middels store)
1 løk
½ squash
1 liten neve casewnøtter
½ dl vann
1 ss worchestershire-saus

1 ts salt
½ ts paprikapulver
pepper
1 neve småtomater (10-12 stk)

Kok couscousen som anvist på pakken, men erstatt noe av vannet med appelsinjuice. Grønnsakene hakkes/deles i små biter.
Svinekjøtt og grønnsaker (unntatt tomatene) steikes. Tilsett væsken, smak til med krydder og tilsett tomatene like før servering.


#26

daffy sa for siden:

Kan jeg få en prikk med det hemmelige trikset hvis jeg til gjengjeld lover å begynne å spise på Habibi?


#27

Tallulah sa for siden:

Jegogjegogojegogjegog! :hyper:

Og jeg spiser selvsagt masse på Habibi uansett.

Ang. couscous så pleier jeg å lage couscous-salat med avocado, tomat, agurk, bønner og sweet chili saus.


#28

daffy sa for siden:

Hvor er Habibi forresten? Er det den i Torggata?


#29

Tallulah sa for siden:

Nei, Storgata. Akkurat der trikken svinger ned mot Oslo City. Eller gjorde? De har jo gravd opp hele området. Ved siden av HM.


#30

Blåbær sa for siden:

couscous:
250 g hurtig couscous
3 dl grønnsak buljong
2 klatter smør
1 god håndfull hakkede nøtter(cashew, pistasje, valnøtter, mandler)
1 god håndfull hakkede tørkede aprikoser
1 ts spisskummen
hakket mynte (jeg bruker colemans myntesaus fra glass)
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Ha couscousen i en stor bolle og rør inn kokende kraft og smør. Dekk til bollen og la det stå å svelle i 5 minutter.
Visp sammen olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
Rør i couscousen med en gaffel, bland inn sitrondressingen og de andre ingrediensene.
Smak evt. til med mere salt og pepper


#31

Interference sa for siden:

Vil gjerne ha hemmelig triks! :blafre:

Forresten, noen som vet hvorfor couscousen min smakte papp sist jeg lagde?


#32

Libra sa for siden:

Fordi couscous uten smakstilsetninger faktisk smaker papp. :D

Jeg bruker å lage en salat av couscous, skjørost, fetaost i olje, alfaspirer, bønner, løk og tomat. Jeg bruker oljen fra fetaosten som dressing. Hvis jeg skal servere det som en "salat" alene tilsetter jeg også kyllingkjøtt.

Bulgur har jeg aldri forsøkt å lage. Men, hvis jeg skulle være så heldig å få et godt tips om hvordan det lages så er det klart jeg ikke kan unngå det. :blafre: (Har forresten aldri hørt om plassen det siktes til siden jeg ikke bor i den aktuelle byen, ergo kan jeg verken begynne eller slutte å spise der. :D )


#33

Interference sa for siden:

Men jeg hadde både soltørkede tomater, chili, masse god olje og hvitløk i den.


#34

Libra sa for siden:

Da vet jeg ikke. Brukte du samme type som du vanligvis bruker? Jeg har fått servert pappcouscous en gang og det var jammen meg ikke gode greier, men jeg vet ikke hva som er årsaken.


#35

Interference sa for siden:

Ja brukte den jeg alltid bruker.
Jeg vet jo at "ren" couscous smaker papp, men med såpass mye ting med god smak så skulle en jo tro at pappsmaken var borte.
Jaja, det får bli naturris neste gang. :P


#36

apan sa for siden:

Abonnerer


#37

Balanse sa for siden:

Dette hørtes så godt ut alt sammen, nå vet jeg ihvertfall hovedingrediensen i dagens middag.

Søster, kan jeg også få det hemmelige trikset? Jeg fikk ikke lov å spørre deg i prikk. Og jeg spiste MASSE på Habibi i gode gamle dager, da jeg bodde i den ordentlige byen. Jeg er innom hver gang jeg er i Oslo også, så jeg tror Habibi-kokkene vil synes at jeg fortjener dat, altså. :blafre:


#38

Mei sa for siden:

Det ble jo akkurat som på Habibi jo :lykkelig:. Og jeg laget ekstra og kunne for en gangs skyld spise til jeg ble mett av omtrent kun bulgur :D.


#39

Søster sa for siden:

:moahaha:


#40

Stikka sa for siden:

Vi bruker bare grønnsaksbuljong istedenfor vann og smaksetter ved bordet selv. Storesøster har akkurat begynt å like couscous så da synes jeg det er greit å ha den ganske "ren". Vi bruker den istedenfor ris som regel, så da vil jeg ikke ha for mye "dilldall" i den. Vi bruker fullkornscouscous og den smaker ihvertfall ikke papp.


#41

Mei sa for siden:

Ja jeg fant fullkornscouscous i butikken i dag og kom nesten med et lite jubelrop. Smaker det veldig forskjellig fra den vanlige?


#42

Stikka sa for siden:

Aner ikke. Jeg har kun laget vanlig couscous et par ganger og da har det alltid vært mye "dilldall" i den, har ikke prøvd den med bare grønnsaksbuljong slik jeg gjør med fullkornscouscousen.


#43

Tammen sa for siden:

:hyper: :hyper: :hyper:

Bulguren på Habibi er fantastisk!! Kan jeg også få vite triks søster? :blafre: Skal love å begynne og spise der igjen med en gang jeg ikke er raka fant!


#44

Stikka sa for siden:

Har lyst på bulgur men vil vite trikset. Noen som kan fortelle meg?


#45

skyfri sa for siden:

åååå så grusomt lyst jeg har på prikk med habibi triks...
jeg lover også å fortsette å spise på habibi :ja:

(nesten så det kan se ut som om jeg registrerte meg her kun for det trikset, men jeg har svart i hele to innlegg før jeg fant denne tråden altså :))


#46

Enhjørning sa for siden:

Jeg hadde mitt første, overstrømmende møte med bulgur i fjor sommer, og til min store glede oppdaget jeg her om dagen at de faktisk har det her, på den lokale Mega-butikken! :lykkelig:

Såh - denne tråden leses med stor interesse.
Har også tenkt å prøve meg på LilleLeos kyllingspyd med eplebulgur en av dagene. :glis:


#47

Enhjørning sa for siden:

:lol:
Velkommen! :blomster:


#48

Tangerine sa for siden:

Jeg må også få Habibi-triks. Synd på oss som ikke kan spise der :(


#49

skyfri sa for siden:

takk :)


#50

Snippa sa for siden:

:nemlig:
Flyttet fra Oslo, men vil gjerne spise Habibi-bulgur igjen, hjemme!


#51

Hyacinth sa for siden:

Har dere prøvd quinoa? Mye sunnere og like lett å lage.


#52

Stikka sa for siden:

Meg meg vil dere ikke prikke. :snurt:

Har faktisk bulgur i kjelen akkurat nå. Bulgur er godt.

Har ikke prøvd men har tenkt på det. Finnes det flere typer? Mener jeg har sett rød i butikken. Kan det stemme? Hvordan tilbereder man den?


#53

Nabojenta sa for siden:

Hva er bulgur? :confused:


#54

Minerva sa for siden:

Bulgur er hvetekorn som er delt, knekt i to. De smaker ikke så mye, men veldig godt med forskjellige krydder.


#55

Minerva sa for siden:

Mye godt her!

:noterer:


#56

Hyacinth sa for siden:

Det finnes i hvert fall vanlig, rød og svart. De kokes som ris, men det er greit med litt smakstilsetning i.


#57

Jinx sa for siden:

Jeg vil også vite det hemmelige trikset:o:ja:


#58

skyfri sa for siden:

hvis du tenkte på at jeg skrev "takk", så var det takk for velkomsten, ikke triks..
har ikke sett noe til trikset desverre. vi er nok for sent ute :sparke:


#59

Ekorn sa for siden:

Jeg vil også veldig gjerne ha en prikk, kjære Søster :smisk:


#60

Interference sa for siden:

Habibibulguren smakte himmelsk! :hjerter:


#61

Arona sa for siden:

Åååå ÅÅÅ er det mulig å få en prikk med tips her også? Eeeelsker bulgur! :ja:


#62

Søster sa for siden:

Moahaha! Jeg har kunnkapens makt!


#63

ElinM sa for siden:

Kjære Søster, jeg skulle også veldig gjerne visst dette trikset.


#64

cilen sa for siden:

Du spiste masse i bursdagen til Frank.


#65

kalufs sa for siden:

Søster- kan jeg og få prikk!? :) :blafre:


#66

Erica sa for siden:

[quote=Interference;1190710]Habibibulguren smakte himmelsk! :hjerter:/quote]''

Jeg vil også smake himmelsk bulgur! :o


#67

Kneazle sa for siden:

[quote=3barnsmor;1191430]

:blafre: :sparke:



#69

nolo sa for siden:

Jeg skal prøve å glitre litt mer, hvis jeg får en sånn prikk. :smiske:


#70

Karamell sa for siden:

Couscoussalat med feta og mynte/honningdressing

Man koker couscous etter pakkens anvising og har det i salatbolle.
Man tager så oppkuttet oliven, soltørket tomat rødløk og marinert fetaost og blander inn i couscousen. Oljer og smør og sånn.

Serveres med dressing laget på lettrømme, honning og mynte. Eller var det matyoghurt? :usikker: Og godt brød.


#71

Knerten sa for siden:

Jøye meg. Jeg har alltid bare servert den ferdig trukket uten noe tilsatt. Tanken på å tilsette noe har ikke slått meg engang, men det skal helt klart prøves nå :ja:.


#72

Mei sa for siden:

Nam Karamell, det hørtes godt ut!

(Du har skjønt det. Dette er en inspirasjonstråd. Ikke en tiggetråd :snurt: )


#73

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bor ikke i Oslo, og lurer veldig på hvordan Habibibulgur smaker. Siden det er så himmelsk, så synes jeg godt at noen kan prikke meg hemmelig trick sånn at jeg også kan få smake en bit av himmelen. :blafre:

Hmmm. Overdrev jeg litt nå?


#74

Karamell sa for siden:

Seff. :stolt:

Jeg har bare spist på Habibi en gang, men det var skikkelig namme. :ikke bosatt i Oslo: Men bulguren husker jeg ikke. :gruble:


#75

Søster sa for siden:

Skal vi prate om couscous igjen? Jeg lærte på Yum Yum på NRK at Radovan på barne-TV damper den over pinnekjøtt. :nam:


#76

Søster sa for siden:

Forresten er det bare å frese bulguren i meierismør før du koker den. Så blir den god. :outer:


#77

skyfri sa for siden:

Ble du lei av å prikke nå, Søster? ;)
Dette tipset er verdt sin vekt i gull! Søster er super!


#78

Søster sa for siden:

Det ble en for stor hemmelighet å holde på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.