Jeg har bestandig trodd at tørrgjær skulle blandes ut i de tørre ingrediensene før en har det oppi væske når en baker. I dag skulle jeg bruke sånn ferdigpakke med mel til grove rundstykker inkl. tørrgjær og der sto det at tørrgjær skulle has oppi den lunkne vannet før en hadde i melet. Jeg gjorde nå som det sto og det ble langpannebrød av det, men hva er evnt. forskjellen på å gjøre sånn eller sånn? Og hva gir best resultat? :undrer:
Du blander tørrgjæren sammen med det tørre. Har du veske i blir det klumpet og blander seg ikke så godt.
Jeg har vesken i etter at alt det tørre har blandet seg.
Hvis du blander tørrgjæren i litt varmere enn fingervarm væske med en ørliten dæsj sukker og lar det stå til det skummer, kan det sette litt fart i gjæringsprosessen. Men du kan like greit blande det i det tørre!
Jeg rører tørrgjæren ut i varm væske (gjerne så varmt som 45 grader) før jeg tilsetter det tørre. Kombinasjonen av varme og væske setter fart på tørrgjæren.