Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerkake med marengsbunn, is og bær

#1

apan sa for siden:

Etter to suksessfulle serveringer av denne der 4 voksne mennesker har konsumert en hel kake begge gangene, vil jeg dele med dere. Dette er faktisk veldig lettvint, gjestene blir imponert ( :fnise: ) og man får virkelig sommerfølelsen av bær og is.

Marengsbunn:
2 eggehviter
1/2 teskje hvitvinseddik
1 1/4 dl sukker

Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive. Tilsett eddiken og visp videre. Etterhvert tilsetter du sukkeret gradvis mens du pisker. Pisk videre til blandingen er stiv og blank. Fordel blandingen i en runding på bakepapir på plate. Diameter skal være ca 25 cm. Stekes midt i ovnen (nest nederst hvis du har 4 riller), i 10 minutter på 150 grader, så setter du ned til 100 grader og steker i 2 timer. Fjern fra bakepapiret og avkjøl på rist.

Pynt:
Legg is i kuler oppå bunnen. Oppå der heller du raust med bær. Jeg har brukt bringebær og jordbær, moren min har servert med rips (da hadde hun vaniljesaus til i tillegg). Da jeg hadde bringebær hakket jeg mørk sjokolade på toppen og det ble ganske fint, om jeg skal si det selv :kry: .


#2

Elise sa for siden:

:sikleslafse:

Den så og hørtes fantastisk nydelig ut! Har fått servert noe lignende en gang, men med krem.

Tror jaggu den skal prøves neste uke, da har vi bursdag her i huset. :jupp:


#3

Isbjørn sa for siden:

Må prøves! Har bare smakt med krem og jordbær, og det var også deilig! Men, is høres enda bedre ut.


#4

liefje sa for siden:

Saann kake er kjempegodt. Ogsaa med eksotiske frukter oppaa.

Jeg dropper imidlertid alltid eddiken i marengsen etter at jeg hadde daarligere erfaringer med det et par ganger.


#5

apan sa for siden:

Det har gått bra hos meg, men jeg innrømmer at jeg begge gangene har vært skeptisk... hva skjedde hos deg, og hvilken rolle har egentlig denne eddiken? Det er iallfall helt sikkert lurt ikke å ta for mye...


#6

Blånn sa for siden:

Den kaka så knallgod ut! Den skal jeg putte i oppskriftsboka mi!


#7

liefje sa for siden:

Jeg mener aa huske at eddik eller sitron egentlig er bra for noe, ja, men hos meg ble eggehvitene rett og slett ikke stive. Mulig jeg hadde den i helt fra begynnelsen av eller gjorde noe annet feil, men det har alltid blitt vellykket uten eddik, saa da dropper jeg den.


#8

Tammen sa for siden:

:nam:
Den er bare sååååå god! Din så skikkelig god ut! Synd jeg går på lavkarbo .:mumle:

Er veldig godt å smaksette marengsen. Liker veldig godt å ha kokkos i ( med sjokolade,vanilje og karamell is samt sjokoladesaus på, sviskekompott/eller liknende, vaniljesaus og evt krem er også nydelig, eller som du bær/frukt og is), nøtter og sjokolade er også en slager.
Marengs er så godt!!!


#9

Tammen sa for siden:

Lurer på om det kan være godt med urter i marengsen :gruble:, eller apelsin cest..


#10

Aminta sa for siden:

:nam:
Denne må prøves!


#11

Nessie sa for siden:

Eddik gjør at marengsen blir litt småseig, og ikke bare porøs. :jupp:
Jeg bruker Maizena i også.

Har også kun prøvd med krem på, pavlovakake, men is hørtes jo smart ut! :D

Takk for tips.


#12

Elisabet sa for siden:

Jeg lager den enkle varianten.

3 eggehviter
1 1/2 dl sukker

Piskes lenge. (20 minutter)

1 ts vaniljesukker
1 ts potetmel
1/2 dl melis

Vendes forsiktig inn i ferdigpiskede eggehvite. Tar en middagstallerken og tegner rundt på et bakepapir og smører røra ut i ringen. Stekes på 140 grader i 1 1/2 time. Jeg bruker også bare vaniljekrem (2 poser kokevaniljesaus som lages som krem og 1 boks pisket kremfløte som blandes). Skal teste med is en gang også. Den som står i ovnen akkurat nå skal pyntes med bringebær og hageblåbær i morgen. Blir aldri en smule igjen. :D


#13

Stompa sa for siden:

Nam nam. :nam: Vi bruker å gjøre tilsvarende med mandel- eller nøttebunn. Det er også utrolig godt. Og vi bruker vanligvis rips; jeg synes ikke det er nødvendig med vaniljesaus. Deilig kontrast mellom de syrlige bærene og den søte isen.


#14

mina sa for siden:

Jeg laget denne i dag. Utrolig god, fikk masse skryt og alt ble spist opp!
Bringebær er fantastisk friskt og godt til søt is og marengs!


#15

Bluen sa for siden:

Denne tråden fikk meg til å spise enda en pose med kulørte marengs fra Rimi. :mumle:


#16

Karamell sa for siden:

Det er godt ja! :enig:

Jeg har fått servert en variant der det er krem iblandet knuste kokosboller i et par ganger også. Det var godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.