Etter to suksessfulle serveringer av denne der 4 voksne mennesker har konsumert en hel kake begge gangene, vil jeg dele med dere. Dette er faktisk veldig lettvint, gjestene blir imponert ( :fnise: ) og man får virkelig sommerfølelsen av bær og is.
Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive. Tilsett eddiken og visp videre. Etterhvert tilsetter du sukkeret gradvis mens du pisker. Pisk videre til blandingen er stiv og blank. Fordel blandingen i en runding på bakepapir på plate. Diameter skal være ca 25 cm. Stekes midt i ovnen (nest nederst hvis du har 4 riller), i 10 minutter på 150 grader, så setter du ned til 100 grader og steker i 2 timer. Fjern fra bakepapiret og avkjøl på rist.
Pynt:
Legg is i kuler oppå bunnen. Oppå der heller du raust med bær. Jeg har brukt bringebær og jordbær, moren min har servert med rips (da hadde hun vaniljesaus til i tillegg). Da jeg hadde bringebær hakket jeg mørk sjokolade på toppen og det ble ganske fint, om jeg skal si det selv :kry: .
Det har gått bra hos meg, men jeg innrømmer at jeg begge gangene har vært skeptisk... hva skjedde hos deg, og hvilken rolle har egentlig denne eddiken? Det er iallfall helt sikkert lurt ikke å ta for mye...
Jeg mener aa huske at eddik eller sitron egentlig er bra for noe, ja, men hos meg ble eggehvitene rett og slett ikke stive. Mulig jeg hadde den i helt fra begynnelsen av eller gjorde noe annet feil, men det har alltid blitt vellykket uten eddik, saa da dropper jeg den.
:nam:
Den er bare sååååå god! Din så skikkelig god ut! Synd jeg går på lavkarbo .:mumle:
Er veldig godt å smaksette marengsen. Liker veldig godt å ha kokkos i ( med sjokolade,vanilje og karamell is samt sjokoladesaus på, sviskekompott/eller liknende, vaniljesaus og evt krem er også nydelig, eller som du bær/frukt og is), nøtter og sjokolade er også en slager.
Marengs er så godt!!!
Vendes forsiktig inn i ferdigpiskede eggehvite. Tar en middagstallerken og tegner rundt på et bakepapir og smører røra ut i ringen. Stekes på 140 grader i 1 1/2 time. Jeg bruker også bare vaniljekrem (2 poser kokevaniljesaus som lages som krem og 1 boks pisket kremfløte som blandes). Skal teste med is en gang også. Den som står i ovnen akkurat nå skal pyntes med bringebær og hageblåbær i morgen. Blir aldri en smule igjen. :D
Nam nam. :nam: Vi bruker å gjøre tilsvarende med mandel- eller nøttebunn. Det er også utrolig godt. Og vi bruker vanligvis rips; jeg synes ikke det er nødvendig med vaniljesaus. Deilig kontrast mellom de syrlige bærene og den søte isen.