Hva sier du hvis du får servert mat som er så skummel at du ikke kan spise den?
Hva slags mat syns du er mest skummel?
Jeg er ikke så begeistret for mat som ser på meg. Heller ikke for mat som ikke burde vært tørket (rosiner, svisker). Sistnevnte kan jeg til nød spise når jeg får det servert, men stirrende mat - jeg vet ikke helt hva jeg skulle sagt.
Jeg er nok delvis enig med drageegget her, mat med ansikt er ikke noe særlig. Og kokos er knallskummelt. Kokosnøtta ville jo ikke hatt et sånt skall hvis det hadde vært meninga at man skulle spise innholdet. :niks:
Jeg er redd for mat som potensielt kan ta livet av meg: hjemmelaga fugu, nøtter, råtten tradisjonsmat og ting som lukter vondere enn aromatisk. Slimete mat kan jeg styre min begeistring for. Men alt i alt er jeg egentlig ganske åpen.
Det var en god kokosteori. Da er det jo heldig at kokos heller ikke er godt, så har man overhodet ingen grunn til å stappe det i seg. (Har kokos på sjokoladekake gått litt av moten, forresten?)
Råtten tradisjonsmat er skummelt, ja, som Søster sa. Og alle oster som lukter død og fordervelse.
Jeg spiser det aller, aller meste. Det eneste jeg kan komme på i farta, som jeg ikke ville vurdert å smake på engang, er selfett og -bæsj i blanding. :eek: Så det på Travel Channel en gang, der Ian Wright var på besøk hos en inuittfamilie på Grønland og fikk det servert. Hadde synet etset på netthinna i dagesvis, det var såvidt jeg hadde matlyst (og det skal mye til). Det der går norske tradisjonelle råtten-retter en høy gang!
Melk og gluten, siden det gjør meg så dårlig. Jeg sitter og følger med som en paranoid når vi spiser sammen med andre. Det er ikke sjelden at man sender skiver/hotdogsbrød/lompe/tacolefser ol over bordet, og noen istedet for å ta i mot kurven og forsyne seg borte hos seg selv, heller strekker ut hånden og forsyner seg av kurven/fatet som er rett over salaten jeg skal spise, vannet mitt, fatet mitt osv. (Gjerne drar det av fatet, så smulene drysser.) Smuler er noe dritt, og jeg føler meg helt dust og paranoid som sitter og passer på, men jeg må jo det. Har ikke lyst til å sitte å hyperventilere på doen med intense smerter resten av kvelden liksom.
Ingen, og jeg mener INGEN, i hele verden får meg til å spise sushi. Sushi er dritskummelt, rå fisk skal være i havet og ikke på matbordet. Smalahove (med et stirrende øye) passer best i fjøset og lutefisk? Hva er vitsen med å blande lut og fisk, liksom?
Jeg syns igrunn ikke så mye mat er skummelt. Ekkelt ja, men ikke skummelt. Jeg kan strekke meg til å si at jeg syns det er skummelt å spise mat med masse fett, melkeprodukter og tilsetningstoffer for da blir jeg garantert dårlig i magen. Fort.
Nei den kan ramle av gaffelen og så har man hode litt rart så pang
:nemlig:
Eller man har den på gaffelen så kommer turbo eller noe andre å skunkler til deg så man "kjører" gaffelen og steika i hode på nabo mannen på borden.
:rolleyes:
Jeg tåler alt og liker det meste. Jo særere, jo bedre. Det eneste jeg kan styre meg for er rå østers og blekksprut. Jeg bestilte noe i Italia som viste seg å være en salat bestående for det meste av blekksprutarmer med sugekoppene veeeldig synlige. Følte meg som Ernie som får servert mat av Effie. :urk: Frutta del mare var altså ikke så deilig. Jeg fant et par reker oppi der også, men jeg tipper at blekksprut var billigere.
Det er vel egentlig bare slimete mat jeg kan synes er litt ekkelt og skummelt å skulle smake på. Kommer i utgangspunktet ikke på noe som jeg ville ha nektet å smake på hvis jeg fikk det servert. Selv om det er mye jeg ikke ville ha bestilt på restaurant eller valgt å lage selv. Hvis noen har tatt seg bryet med å tilbrede det og servere det til meg, så synes jeg at jeg skal gi det en sjanse ved å smake på det.
De tørka små marsvin eller hamster (som liknet veldig miniatyrmennesker) de solgte på et marked i Sør Amerika hadde INGEN i verden fått meg til å spise. Tror det var meningen å bare spise de som snacks, de var trukket ned over en pinne man kunne holde i handa.. FYSJ!
Rå mat kan jeg stå over. Biff er grei litt rå,men fisk og egg og alt annet rått, nei takk. Eller mat som stirrer. Man tar da av øyner (og hode) før man serverer.
:tullerdu: Hvordan KLARTE du det???
Jeg synes generelt at all mat som har levd i eller under vann er skummelt. Og sushi ville jeg ikke klart å smake på for alt i verden. Men det finns helt klart unntak fra denne "regelen" min da.
Og det vet jeg ikke om jeg tør å fortelle.. Høres vel helt shizofrent ut når jeg da røper at jeg spiser lutefisk og rakfisk! :sparke: Vel og merke kun når det står et juletre i nærheten av spisebordet!:nemlig:
Jeg bøyer meg i støvet for alle som spiser alt! Jeg har alltid vært kresen, så på besøk hos andre, og med god oppdragelse fra hjemme har jeg mang en gang slitt meg gjennom diverse traumatiske retter...
Men Safran- SÅ sulten går det da ikke an å bli!? :dulte:
Jovisst. :knegg: Du aner ikke … Vi hadde kjørt i mange timer og lette og lette etter et sted å spise et sted på den italienske landsbygda. De hadde ikke verdens største meny, og ingen der inne snakket engelsk. Jeg var svææært sulten og når jeg er svææært sulten blir jeg nesten desperat. Blodsukkeret ligger under pari og kroppen og hodet virker ikke. Jeg hadde spist det meste på det tidspunktet. :knegg:
Ok. Skjønner!! Har nok vært så sulten at jeg har spist ting jeg ellers IKKE ville spist, ja! Men- ikke blekksprutarmer med sugekopper... :grøsser:
På en annen side- jeg vet mange som grøsser av lutefisk... :D
Urk, det er det verste jeg har hørt :eek:. Selv er jeg pysete når det kommer til innmat, det synes jeg er relativt skummelt. Det får meg til å tenke ekle tanker om innmatens funksjon. Blodmat og lutefisk er også skummelt. Rakfisk kan jeg derimot spise (selv om det faktisk er virkelig skummelt pga botulisme).
Jeg kommer aldri til å klare å smake på kalvhjerne, og den slags delikatesser. Saueøyne, og smalahove frister i liten grad. Tunge også er det et eller annet med som jeg ikke fikser. Slimete ting som fettrender i kjøtt, type fettsiden på andebryst, fettrand på kotelett :grøsser: det fikser jeg overhodet ikke, samme gjelder lever i fisk - det får jeg meg ikke til å spise.
Sushi derimot et fantastisk, og jeg har sympati med dere som ikke fikser det, men håper dere tar til fonuften.
Selv om jeg likte kokosteorien må jeg likevel protestere, for teorien vil glatt kunne overføres til ananas, og ananas er jo utrolig godt, til tross for et betenkelig, pansret ytre. :)
Jeg signerer Søster - med unntak av nøtter.
Ellers er jeg livredd sild, rett og slett fordi det ikke er menneskemat. Skjønner ikke hvorfor folk spiser fiskeagn når de kan spise mat som er beregnet på mennesker.
Du er hjertelig velkommen på grillmat hos oss søndag! :jupp:
Jeg synes tørket frukt er beyond ekkelt. Jeg klarer ikke engang å ta på det, og blir utrolig gretten når guttungen får utdelt rosinesker av liksom-snille voksne. Kunne han ikke heller fått sjokolade?
Ellers takler jeg ikke ål. Det er virkelig det skumleste jeg kan tenke meg. Og slange, naturligvis, men det er det ikke ofte jeg får servert. (Min manns bestefar kom en gang hjem med hermetisert slange etter en tur til Malaysia. :sjokk: Og min mann og svigermor spiste det! :sjokk: :sjokk: Det var heldigvis før min tid.)
Pappa er sånn som alltid må kjøpe snodige ting i innvandrerbutikker og utlandet. Vi hadde tørket glassmanet liggende i skapet i mange år. Vi smakte på det til slutt, det var ganske ekkelt. Litt som harskt fett.
Forresten så hæler jeg ikke rå skjell. Ikke på sushi og ikke i form av østers. Østers smaker og kjennes ut som noe som er harket opp. :grøsser:
Monsoon, det der så nesten delikat ut sammenliknet med det jeg spiste. Dine har jo små og søte tentakler, jeg spiste tentakler på tykkelse med storetær, og sugekoppene var enorme! :skremt: Og dette var ikke grillet varmt, det var en lunken/kald salat! Jeg tror de var kokte!
Jeg spiser ikke ekkel mat, det gjør jeg bare ikke. Slimete mat kommer inn under denne kategorien. Har sett litt på lonely planet og der spiser de jo alt mulig rart som de får servert, det ville vært rimelig uaktuelt å søke seg jobb der for å si det sånn.
Konsistensen på mat er det som tipper meg lettest over. Sild med ben, rå fisk, snegler og insekter, nei takk.
Jeg har spist blåskjell, tror det er det lengste jeg har kommet så langt, med det frister ikke til gjentakelse.
Jeg er en kresen matpingle. Rå mat får meg til å grøsse, senep er noe av det skumleste jeg vet, spekemat er ikke noe jeg får meg til å spise. Kjøtt med fettrand :grøss:
Jeg levde i mange år på makaroni med ketchup og kneip med ost.
Jeg kommer på at jeg en gang spiste en biff tartar for å tøffe meg! :p Far i huset der jeg var praktikant hadde bridgekveld og skulle servere dette. Jeg kommenterte jo i vilden sky hvor ekkelt jeg syntes det var å skulle spise RÅ kjøttdeig!! Det hjalp ikke at han hadde kjøpt eksklusivt oksekjøtt som han malte til deig selv. Det endte jo med at han utfordret meg til å spise en... Iset refererer ofte til at ting smaker hoppetau. Jeg har aldri smakt hoppetau, men tartar tror jeg kommer i nærheten altså! :nemlig:
Jeg er en alteter. Sushi kan jeg styre min begeistring for, men finner da alltids en bit jeg synes er grei nok .
" Mamma og jeg liker prompeoster vi " forklarte Ruska vår til tanten sin på ferie i Danmark. Det sier vel litt. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.