Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Squashmuffins

#1

Tallulah sa for siden:

Parsellen bugner over av squash, og etter å ha bakt en squashkake og forvellet en hel haug har jeg nå også bakt squashmuffins, etter glitterbarnets ønske. De ble ganske vellykkede, så jeg deler oppskriften med dere!

Hodeskallesquashmuffins, faktisk.

3 kopper (7 dl) revet squash
2/3 kopp (1,6 dl) smeltet smør (jeg brukte litt smør og litt solsikkeolje)
1 1/3 kopp (3,2 dl) sukker (jeg brukte 1 kopp sukker, og 1/3 kopp lønnesirup)
2 egg, vispet
2 ts vaniljesukker
2 ts baking soda / natron
3 kopper (7 dl) siktet hvetemel
2 ts kanel
1/2 ts muskat (jeg syns dette ble litt mye)
1 kopp (2,4 dl) valnøtter (må ikke)
1 kopp 2,4 dl) rosiner (må ikke)

Varm ovnen til 175 grader. I en stor bolle, bland egg, sukker og vanilje. Bland inn den revne squashen, og så det smeltede smøret. Strø baking sodaen over og bland sammen. I en annen bolle, bland mel, kanel og muskat. Hell det over squashblandingen og rør det sammen. Vend inn hakkede nøtter og rosiner til slutt. Hell i muffinsformer, helt opp til kanten, stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en pinne før du tar dem ut. Glitterbarnet ble megafornøyd.

Neste gang skal jeg prøve med litt revet sitronskall i stedet for muskaten, og kanskje blåbær i stedet for rosiner. Nå skal jeg lete videre etter en muffinsoppskrift uten sukker, noe litt mer lunchaktig.


#2

Dragen sa for siden:

Du gjorde det med vilje. Akkurat da jeg la ut en tråd om skummel mat med ansikt!


#3

Tallulah sa for siden:

:rofl: Hvor?



#5

Tallulah sa for siden:

:fnise: Rosinene var optional da, i allefall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.