Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Regne ut kalorier i hjemmelaget mat

#1

him sa for siden:

Er det overhode mulig? Feks må jo melk få en fortettning av kalorier i mat som koker fordi vannet forsvinner. Eller? :blond:


#2

Joika sa for siden:

Fortettning?

Melken får jo ikke flere kalorier fordi vannet kokes bort?


#3

him sa for siden:

Gjør den ikke? :blond: Vann er jo kalorifritt og kalorier regnes vel vanligvis per 100 gram. Feks har jo ost (som jo er en form for behandlet melk) mange flere kalorier per 100g enn melk.

#4

Bokormen sa for siden:

50 kalorier fra melk blir ikke plutselig fordoblet selv om mengden blir noe mindre. :knegg:


#5

Joika sa for siden:

Nei det blir bare at man får mindre mat for kaloriene.


#6

him sa for siden:

Ja, OK. :lol: Jeg skjønner jeg har formulert meg klosset. Jeg mente ikke at kaloriene formerte seg, jeg skjønte det - såvidt.

#7

Bokormen sa for siden:

Det ville være en skremmende tanke. :skremt:


#8

him sa for siden:

Ja, og da vet man jo ikke lengre hvor mye kalorier det er per 100 gram? Eller?

#9

Joika sa for siden:

Åh sånn. Du tenker på antall kalorier i den ferdige retten...

Hmmm.. godt spm. :nemlig:


#10

safran sa for siden:

:humre:


#11

Skilpadda sa for siden:

Du får veie den ferdige retten, og så dele samlet kaloriinnhold i ingrediensene med denne vekten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.