Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager dere kabaret?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenkte å lage en kabaret til søndagens koldtbord, men jeg har aldri laget noe sånt før. Har kjøpt lys buljonggele (2 pakker holder vel til en stor randform?) og tenkte å ha i hardkokte egg, amerikansk grønnsaksblanding og fiskepudding i biter. Eller er det noe annet godt jeg kan ha i?


#2

bina sa for siden:

Spørsmålet er ikke HVORDAN, men HVORFOR. ;) Kabaret er jo rett og slett ekkelt. :)


#3

Che sa for siden:

Må vel ha reker i vel?

Jeg mener forøvrig at alt ligger i en god dressing når det kommer til aspik.

Mora mi pleier å ha en med sjømat (reker, og fiskeboller)
og en med kjøtt (skinke)

Jeg forstår meg ikke på aspik, men hennes er visst svært godt likt.


#4

Acsa sa for siden:

Du må i hvert fall ha noe som smaker noe! :) Amerikansk grønnsakblanding, egg og fiskepudding er jo ikke akkurat kjent for sine snertne utfordringer av smaksløkene...


#5

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg liker ikke kabaret. :knegg: Men jeg følte det var litt nyttig på et koldtbord. Takk for tips! Da skal jeg ha i reker i hvertfall. Usj, vurderer å egentlig bare sløyfe kabareten, men nå har jeg jo kjøpt geleen så jeg kan jo like gjerne bare lage den.


#6

malena sa for siden:

Hva med å bruke tunfisk? Med agurk, røde løkringer og egg.
Og så lager du selvsagt fint mønster i bunnen (jeg hadde brukt en frukt/salatkomme for fin fasong). Babymais, agurkskiver og løkringer (rødløk) gjør seg bra. Kanskje fylle noen løkringer med tunfisk? Og egg i pene skiver eller båter. :engasjert:


#7

malena sa for siden:

Paprikafylte oliven smaker jo godt og ser lekkert ut som pynt, i skiver.


#8

Tallulah sa for siden:

Cabaret er litt som marispankake. Alle mener man ha det, men ingen liker det. Cabaret må være en eller annen oppfinnelse fra dårlige tider som egentlig bare burde ties ihjel.


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg stemmer i blant de som mener du skal droppe hele cabareten. Min første tanke var også: "hvorfor i all verden skal hun lage det?"


#10

Nessie sa for siden:

:nemlig:


#11

tiddelibom sa for siden:

Nettopp


#12

Apple sa for siden:

Det er jo det deiligste som finnes!
Liker også kabaret, jeg, men så har jo jeg en tendens til å like gamlismat/godteri.


#13

Mikkeline sa for siden:

Bina sa det jo så enkelt og greit.

Jeg tror ikke jeg kjenner noen under 84 år som virkelig liker kabaret...


#14

Acsa sa for siden:

Jeg synes det er drøyt å sammenlikne med marsipankake. Jeg også elsker marsipankake! :snurt:


#15

Bluen sa for siden:

:juhu: Joda, det er kjempegodt, det, hvis man har en saus til som smaker litt. Men hvordan man faktisk lager det, er det nok bare svigermor som kan svare på.

Elinblu (34 1/2)


#16

Toffskij sa for siden:

Jeg liker også kabaret. :står fram sammen med Elinblu:


#17

Mikkeline sa for siden:

:knegg: Da må jeg nok modifisere meg litt.

Men saus? Kan det kamuflere smaken av buljonggele? Og fiskepudding og amerikansk grønnsaksblanding?


#18

Candy Darling sa for siden:

Kabaret? :skeptisk: Fiskepudding og kalde erter i dissende gele?

:flashback til påskefrokoster med storfamilien der fatter'n MÅ stemme i med Wellcome to cabaret:


#19

Bluen sa for siden:

Det må jo være mulig å putte gode ting inni denne aspiken? Svigermor bruker reker, friske grønne erter, kokt laks, kokte egg, dill, nykokte gulrøtter etc. Sausen er rømmebasert og inneholder bl.a. dill og hvitløk, så vidt jeg kan kjenne.


#20

Thalia sa for siden:

Jeg simpelthen elsker fiskekabaret og lager det et par ganger i året, uavhenig anledningen. Jeg er forøvrig langt under 80 år gammel.

Jeg lager den med biter av kokt laks og torsk, grønne erter, aspargestopper, kokte egg i skiver og masse reker. Det er viktig at alle råvarene er sylferske og ikke frossenvarer, med unntak av ertene. Jeg bytter ut litt av vannet i aspicen med hvitvin. Serverer med hjemmelaget remulade og ferskt brød.

Jeg hadde forresten ikke rørt en kabaret laget av amerikansk blanding og fiskepudding. :kabaretjåle:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Kanskje jeg skulle lage fiskemousse i stedet? Det er en oppskrift på aspic-pakken.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Nei ikke jeg heller. :knegg: Jeg fant tipset (altså med fiskepudding, amerikansk blanding og egg) i den gamle fjernsynskjøkken-boka til Espelid. Men ja, det høres veldig kjedelig ut.


#23

Tallulah sa for siden:

Kabaret med saus? :grøsser: Dette blir verre og verre.


#24

malena sa for siden:

Kabaret med rømme og godt brød til er godt! :nikker:


#25

Optimist sa for siden:

Kabaret med egg, fiskepudding, amerikansk gr.saksblanding, reker, rødløk og tunfisk er nydelig!! Jeg er også under 80 år.. :knegg:
Bland rømme med litt majones, finhakket sylteagurk, noen dråper av laken til sylteagurken, salt, pepper og aromatkrydder så har du en kjempegod dressing til. Og fersk loff. Nam nam!!


#26

Angelique sa for siden:

Cabaret er kjempegodt.

Jeg bruker å ha i hardkokte egg, reker (ikke i lake men renser de selv) crabsticks,grønnsaker (noen ganger kun selskapserter) , fiskepudding og ev krepehaler dersom jeg har. Eller/ og blåskjell.
Kjøper en pakke aspik, holder akkurat til den runde Tupperware formen.
Har i litt ekstra sitron før jeg heller den over den ferdige lagte cabareten.

Dressingen eller remuladen pleier jeg å lage selv, dog halvfabrikat.
Jeg stivpisker fløte, blander i ferdig kjøpt remulade.
Har worchestersire saus, smaker til , og småhakket capers.
Litt salt og pepper


#27

rajraj sa for siden:

Jeg elsker både marsipankake og cabaret. Og er godt under 30 år.) Cabaret, loff og en liten topp med remulade. :nam: Måltidet avrundes med marsipankake og en tørr sherry, og selvsagt kokekaffe. Noen ganger bare mååå man ha kokekaffe.

Ok, det med kokekaffe og sherry var tull. Men resten mente jeg, altså.


#28

Mei sa for siden:

Kabaret? Fiskemousse? :iiik:

Jeg vet det ikke er pent å si "æsj" om mat, men æsj altså.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Så mange som tydeligvis brekker seg av kabaret, kanskje jeg skulle droppe hele greia så folk slipper å stå og æsje seg foran koldtbordet? :knegg:


#30

rajraj sa for siden:

Jeg synes du skal lage cabaret. :jupp:
Bare ikke med fiskepudding og amerikansk blanding, heller ferske reker, laks, egg, asparges, egg og erter. Og dill og hvitvin i aspiken. Mmmm.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror ikke jeg lager en dyr aspic siden vi nettopp måtte sløyfe rekene på koldtbordet fordi vi plutselig hadde mindre penger enn vi trodde. :knegg: Men jeg kan ha i asparges, egg, erter og annet. Jeg får tenke litt på det, tusen takk for alle tips!

Nå har jeg stått på kjøkkenet siden kl. 17 og bakt 5 kaker, i morgen må jeg lage den siste kaken og hele koldtbordet. :stressa:


#32

rajraj sa for siden:

Ojoj. Lykke til! Du har ikke mulighet til å hanke inn noen assistenter, da? Eventuelt be noen ta med seg noe?


#33

Dixie Diner sa for siden:

Assistenter orker jeg ikke, vil ha kjøkkenet for meg selv hehe, men jeg har fått Ms.Lee til å ta med seg rekesalat og potetsalat, og svigermor lager sine fantastiske kjøttkaker med løk (karbonade-aktige greier), og mye av koldtbordet er jo bare ting som kan legges rett på fat (røkelaks, skinke osv). Salatene går jo kjapt, og så må jeg bare lage en diiger porsjon eggerøre. Det går nok greit, det eneste jeg tenker på er plassen. Har jo selvsagt ETT kjøleskap og der er det endel mat fra før av. Nå står det 4 kaker der inne (de må stå kjølig) og i morgen blir det jo enda mer. Men vi skal innom lokalet i morgen og sette fra oss endel. Puh. :D

Ønsker seg stort hus med stooort kjøkken og stooor matbod med dypfryser og ekstra kjøleskap


#34

Fruktflua sa for siden:

Skulle akkurat til å si det samme.

Men kabaret pynter virkelig opp et koldtbord. :nemlig:


#35

Dixie Diner sa for siden:

Skulle kjøpt en i plast. :knegg:
Nå kom jeg på at jeg jo hadde tenkt å lage SMØRBRØDKAKE! Det er jo mye bedre enn kabaret og pynter jo like bra opp. Men spørs om jeg gidder det nå, tiden og energien er knapp nok. Jeg ser det an i morgen.


#36

Fruktflua sa for siden:

Smørgåstårta er så godt. Nam!

Skal du ha barnedåp?


#37

Nessie sa for siden:

Vi har et sånn lite kjøleskap i boden. Som vi kobler til ved jul og bursdager og sånn ;)


#38

Dixie Diner sa for siden:

Ja, ikke sant det er? :sikle: Jepp, skal ha dåp på søndag.

Misunnelig! Vi har ikke plass.


#39

Maz sa for siden:

Jeg har aldri likt det, men så anti som folk her virker, må det jo være så ut at det virkelig er på vei inn.

Da får jeg lage det til neste anledning, men uten fiskepudding og amerikansk blanding....


#40

Dixie Diner sa for siden:

Jo mer jeg leser her, jo mer white trash virker kabaret med fiskepudding og amerikansk blanding, herreguuud. :dåne:
Men jeg har ikke funnet det på selv altså, jeg fant det som sagt i en av Espelid sine bøker, men den er jo fra 1986. :flau:


#41

rajraj sa for siden:

Du sa det. Retrokoldtbordet er fullt av butikkgrillet kylling, cabaret og smørbrødkake.


#42

Nenne sa for siden:

Jeg liker det og jeg ville hatt reker i. Dessuten må det var "saus" til laget av majones og pisket kremfløte i like deler.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Saus til kabareten er en selvfølge. Remulade-saus ja. Jeg tenkte å lage kabareten i en glatt randform, ha store salatblader i midten og fylle sausen nedi hullet. sett på et bilde


#44

Interference sa for siden:

Cabaret er godt det, med de rette ingrediensene.
Amerikansk blanding, egg, fiskepudding og tunfisk på boks gjør seg ikke.
Ferske skalldyr, asparges, egg, hvitløk, fetaost og avocado derimot.. sikle

Forøvrig Iset: Jeg har litt plass i kjøleskapet om du trenger det. Kan klare å rydde to hyller til deg om nødvendig.


#45

~TM~ sa for siden:

Å!!! Det var jammen smart!

Hva er en smørbrødkake?

Retrokoldtbord må våre foreldres utgave av 80-tallsparty.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Åh ... Det høres nesten godt ut, hehe. Men kanskje for spesielt interesserte? (Som meg, minus geleen). Jeg har trålet gjennom dusinvis av kabaret-oppskrifter nå, og alle er med ingredienser som fiskepudding, reker, egg og grønnsaksblandinger, så det er er det som er vanlig. Men jeg vurderer å drite i hele greia siden jeg ikke aner hva folk liker, synes denne kabareten tar opp litt vel mye tid og tanker nå. :knegg:

Takk for tilbudet! Du er en engel. Jeg tror jammen jeg må si ja takk til det, tror jeg. :hmm: Jeg kan ringe deg i morgen når jeg ser hva vi har plass til selv, vi skal kjøre ut til lokalet med endel også.

En kake, langpanne eller rund, laget av brød i stedet for kakebunn, og med fyll av diverse pålegg. Akkurat som et svært smørbrød. Som dette.


#47

Pasta sa for siden:

Jeg liker cabaret og er langt fra 80 år. Det er ikke mitt førstevalg på koldtbordet, men jeg spiser alltid av den. Egg, reker, asparges og rødløk er veldig viktige ingredienser, men sausen er det viktigste. Jeg liker noe majones/hvitløkbasert ala aioli, men ikke med så utpreget hvitløksmak.


#48

Dixie Diner sa for siden:

Inter; når du sier hvitløk, mener du hvitløksbåter i skiver da?


#49

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tror jeg går for reker, egg, asparges, selskapserter og rødløk. Rekene blir fra boks og det samme blir aspargesen, så får folk forsyne seg eller la være. :nemlig:


#50

Interference sa for siden:

Jupp!
Knallgodt, gjerne marinert hvitløk, da blir det enda bedre smak.

Jeg skal rydde kjøleskapet. :knegg:


#51

Dixie Diner sa for siden:

Marinert hvitløøøk ... :homer-tryne:


#52

Dixie Diner sa for siden:

Jeg prøver meg på din kabaret-versjon, Inter. Klarer ikke å dy meg, den høres jo fantastisk ut. Jeg liker jo egentlig ikke den der geleen, men jeg må jo prøve!


#53

Interference sa for siden:

Den blir myyyye bedre med gode ingredienser! nikker
Men jeg bruker fersk asparges da, bare for å ha sagt det. :knegg:
Men asparges på boks lar seg sikkert bruke det og. :)


#54

Dixie Diner sa for siden:

Ja, GODE ingredienser gjør vel susen. :knegg:
Jeg kunne nok brukt fersk asparges, men jeg gidder ikke å stresse mer enn nødvendig. Eller, det kan jo hende jeg MÅ det uansett, for Rema her borte har vel ikke engang hørt om asparges på boks.


#55

Interference sa for siden:

Rema her borte suger villt på utvalg!
Jeg hater den butikken og mener at den ikke kan brukes til annet enn røyk/brus/chips..


#56

Dixie Diner sa for siden:

Ja, enig. Hadde jeg hatt bil hadde jeg aldri handlet der. Har hørt at det er den ultimate butikken for narkomane som renser sprøytene sine i appelsinene og sitronene, så sånt kjøper jeg aldri på den Remaen ... Kjempekoselig å bo i et narkostrøk.


#57

Interference sa for siden:

Jaiks!
Og jeg som handler blodappelsiner der.. Ikke mer...
Men jeg har bil, og jeg har sagt at jeg gjerne stiller for deg. Er bare til å spørre.


#58

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg vet det, du er en engel. :klemme: Er bare det at bilsetet alltid er i bilen vår, og den er på mannens jobb, glemmer alltid å ta det ut. :knegg: Og vi handler stort sett når han kommer hjem, ellers så handler jeg det mest nødvendige på Remaen etter å ha levert vesla i barnehagen. Men sitrusfrukter har jeg sluttet å kjøpe der! Aldri mer.


#59

Interference sa for siden:

Jeg handler sjelden der, og i alle fall ikke etter truslene fra Lilles biologiske far.. :(




#62

Dixie Diner sa for siden:

Du får komme ned en tur snart og lette hjertet ditt. :nemlig: Så kan vi spise kakerester.


#63

Interference sa for siden:

Ja det hadde gjort seg! :hjerter:


#64

Dixie Diner sa for siden:

Sånn ble den, med reker, erter, egg, fetaost og hvitløk:


#65

rajraj sa for siden:

Den så jo superfin ut! Åh, nå ble jeg sulten.


#66

malena sa for siden:

Jeg tviler sterkt på at den fikk stå i fred. Kjempefin.


#67

turi sa for siden:

Kabaret er godt det!! Men, maripankake er vondt!!

Vennlig hilsen turi ca 37.


#68

Mandarin sa for siden:

:skremt: Er det noen som lager dette fremdeles.
Sorry jeg var ikke mye til hjelp ;-)


#69

Mandarin sa for siden:

Men den ble fryktelig fin!!! :klem:


#70

Interference sa for siden:

Den ble kjempefin!
Smakte den like bra som den så ut?


#71

Dixie Diner sa for siden:

Vet ikke, jeg turte ikke å smake. :knegg: Men de som smakte på den skrøt veldig så jeg går ut fra at den smakte godt ja.


#72

Ditlovna sa for siden:

Jeg syns kabaret er kjempegodt! Som flere andre sier er det dressingen som gjør kabareten. Tror det skal være remulade i dressingen. Jeg har aldri selv laget det. Men det fins sikkert mange oppskrifter på det.


#73

Dixie Diner sa for siden:

Jeg brukte remulade ja, jeg blandet altså 2 poser remulade med 1 beger lettrømme og hakket sylteagurk, pluss litt lake fra sylteagurk-glasset. KNALLGODT!! Alle skrøt av sausen. :)


#74

Sue sa for siden:

Jeg blir 80 år om 45 år og liker kabaret kjempegodt! Utrolig lenge siden jeg har laget det nå, men denne tråden var veldig inspirerende, så det skal nok lages i den nærmeste framtiden. Men jeg liker best kylling i, da. ;)

Iset; kabareten din ble jo veldig lekker og den smakte sikkert kjempegodt også. :)


#75

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget den uten kjøtt fordi flere av gjestene var vegetarianere så jeg måtte la endel av koldtbordet være vegetarisk eller med fisk/sjømat. Men kylling er jo knallgodt da. avhengig av kylling


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.