Jeg tenkte å lage en kabaret til søndagens koldtbord, men jeg har aldri laget noe sånt før. Har kjøpt lys buljonggele (2 pakker holder vel til en stor randform?) og tenkte å ha i hardkokte egg, amerikansk grønnsaksblanding og fiskepudding i biter. Eller er det noe annet godt jeg kan ha i?
Du må i hvert fall ha noe som smaker noe! :) Amerikansk grønnsakblanding, egg og fiskepudding er jo ikke akkurat kjent for sine snertne utfordringer av smaksløkene...
Ja, jeg liker ikke kabaret. :knegg: Men jeg følte det var litt nyttig på et koldtbord. Takk for tips! Da skal jeg ha i reker i hvertfall. Usj, vurderer å egentlig bare sløyfe kabareten, men nå har jeg jo kjøpt geleen så jeg kan jo like gjerne bare lage den.
Hva med å bruke tunfisk? Med agurk, røde løkringer og egg.
Og så lager du selvsagt fint mønster i bunnen (jeg hadde brukt en frukt/salatkomme for fin fasong). Babymais, agurkskiver og løkringer (rødløk) gjør seg bra. Kanskje fylle noen løkringer med tunfisk? Og egg i pene skiver eller båter. :engasjert:
Cabaret er litt som marispankake. Alle mener man må ha det, men ingen liker det. Cabaret må være en eller annen oppfinnelse fra dårlige tider som egentlig bare burde ties ihjel.
:juhu: Joda, det er kjempegodt, det, hvis man har en saus til som smaker litt. Men hvordan man faktisk lager det, er det nok bare svigermor som kan svare på.
Det må jo være mulig å putte gode ting inni denne aspiken? Svigermor bruker reker, friske grønne erter, kokt laks, kokte egg, dill, nykokte gulrøtter etc. Sausen er rømmebasert og inneholder bl.a. dill og hvitløk, så vidt jeg kan kjenne.
Jeg simpelthen elsker fiskekabaret og lager det et par ganger i året, uavhenig anledningen. Jeg er forøvrig langt under 80 år gammel.
Jeg lager den med biter av kokt laks og torsk, grønne erter, aspargestopper, kokte egg i skiver og masse reker. Det er viktig at alle råvarene er sylferske og ikke frossenvarer, med unntak av ertene. Jeg bytter ut litt av vannet i aspicen med hvitvin. Serverer med hjemmelaget remulade og ferskt brød.
Jeg hadde forresten ikke rørt en kabaret laget av amerikansk blanding og fiskepudding. :kabaretjåle:
Nei ikke jeg heller. :knegg: Jeg fant tipset (altså med fiskepudding, amerikansk blanding og egg) i den gamle fjernsynskjøkken-boka til Espelid. Men ja, det høres veldig kjedelig ut.
Kabaret med egg, fiskepudding, amerikansk gr.saksblanding, reker, rødløk og tunfisk er nydelig!! Jeg er også under 80 år.. :knegg:
Bland rømme med litt majones, finhakket sylteagurk, noen dråper av laken til sylteagurken, salt, pepper og aromatkrydder så har du en kjempegod dressing til. Og fersk loff. Nam nam!!
Jeg bruker å ha i hardkokte egg, reker (ikke i lake men renser de selv) crabsticks,grønnsaker (noen ganger kun selskapserter) , fiskepudding og ev krepehaler dersom jeg har. Eller/ og blåskjell.
Kjøper en pakke aspik, holder akkurat til den runde Tupperware formen.
Har i litt ekstra sitron før jeg heller den over den ferdige lagte cabareten.
Dressingen eller remuladen pleier jeg å lage selv, dog halvfabrikat.
Jeg stivpisker fløte, blander i ferdig kjøpt remulade.
Har worchestersire saus, smaker til , og småhakket capers.
Litt salt og pepper
Jeg elsker både marsipankake og cabaret. Og er godt under 30 år.) Cabaret, loff og en liten topp med remulade. :nam: Måltidet avrundes med marsipankake og en tørr sherry, og selvsagt kokekaffe. Noen ganger bare mååå man ha kokekaffe.
Ok, det med kokekaffe og sherry var tull. Men resten mente jeg, altså.
Jeg synes du skal lage cabaret. :jupp:
Bare ikke med fiskepudding og amerikansk blanding, heller ferske reker, laks, egg, asparges, egg og erter. Og dill og hvitvin i aspiken. Mmmm.
Jeg tror ikke jeg lager en dyr aspic siden vi nettopp måtte sløyfe rekene på koldtbordet fordi vi plutselig hadde mindre penger enn vi trodde. :knegg: Men jeg kan ha i asparges, egg, erter og annet. Jeg får tenke litt på det, tusen takk for alle tips!
Nå har jeg stått på kjøkkenet siden kl. 17 og bakt 5 kaker, i morgen må jeg lage den siste kaken og hele koldtbordet. :stressa:
Assistenter orker jeg ikke, vil ha kjøkkenet for meg selv hehe, men jeg har fått Ms.Lee til å ta med seg rekesalat og potetsalat, og svigermor lager sine fantastiske kjøttkaker med løk (karbonade-aktige greier), og mye av koldtbordet er jo bare ting som kan legges rett på fat (røkelaks, skinke osv). Salatene går jo kjapt, og så må jeg bare lage en diiger porsjon eggerøre. Det går nok greit, det eneste jeg tenker på er plassen. Har jo selvsagt ETT kjøleskap og der er det endel mat fra før av. Nå står det 4 kaker der inne (de må stå kjølig) og i morgen blir det jo enda mer. Men vi skal innom lokalet i morgen og sette fra oss endel. Puh. :D
Ønsker seg stort hus med stooort kjøkken og stooor matbod med dypfryser og ekstra kjøleskap
Skulle kjøpt en i plast. :knegg:
Nå kom jeg på at jeg jo hadde tenkt å lage SMØRBRØDKAKE! Det er jo mye bedre enn kabaret og pynter jo like bra opp. Men spørs om jeg gidder det nå, tiden og energien er knapp nok. Jeg ser det an i morgen.
Jo mer jeg leser her, jo mer white trash virker kabaret med fiskepudding og amerikansk blanding, herreguuud. :dåne:
Men jeg har ikke funnet det på selv altså, jeg fant det som sagt i en av Espelid sine bøker, men den er jo fra 1986. :flau:
Saus til kabareten er en selvfølge. Remulade-saus ja. Jeg tenkte å lage kabareten i en glatt randform, ha store salatblader i midten og fylle sausen nedi hullet. sett på et bilde
Cabaret er godt det, med de rette ingrediensene.
Amerikansk blanding, egg, fiskepudding og tunfisk på boks gjør seg ikke.
Ferske skalldyr, asparges, egg, hvitløk, fetaost og avocado derimot.. sikle
Forøvrig Iset: Jeg har litt plass i kjøleskapet om du trenger det. Kan klare å rydde to hyller til deg om nødvendig.
Åh ... Det høres nesten godt ut, hehe. Men kanskje for spesielt interesserte? (Som meg, minus geleen). Jeg har trålet gjennom dusinvis av kabaret-oppskrifter nå, og alle er med ingredienser som fiskepudding, reker, egg og grønnsaksblandinger, så det er er det som er vanlig. Men jeg vurderer å drite i hele greia siden jeg ikke aner hva folk liker, synes denne kabareten tar opp litt vel mye tid og tanker nå. :knegg:
Takk for tilbudet! Du er en engel. Jeg tror jammen jeg må si ja takk til det, tror jeg. :hmm: Jeg kan ringe deg i morgen når jeg ser hva vi har plass til selv, vi skal kjøre ut til lokalet med endel også.
En kake, langpanne eller rund, laget av brød i stedet for kakebunn, og med fyll av diverse pålegg. Akkurat som et svært smørbrød. Som dette.
Jeg liker cabaret og er langt fra 80 år. Det er ikke mitt førstevalg på koldtbordet, men jeg spiser alltid av den. Egg, reker, asparges og rødløk er veldig viktige ingredienser, men sausen er det viktigste. Jeg liker noe majones/hvitløkbasert ala aioli, men ikke med så utpreget hvitløksmak.
Jeg tror jeg går for reker, egg, asparges, selskapserter og rødløk. Rekene blir fra boks og det samme blir aspargesen, så får folk forsyne seg eller la være. :nemlig:
Jeg prøver meg på din kabaret-versjon, Inter. Klarer ikke å dy meg, den høres jo fantastisk ut. Jeg liker jo egentlig ikke den der geleen, men jeg må jo prøve!
Den blir myyyye bedre med gode ingredienser! nikker
Men jeg bruker fersk asparges da, bare for å ha sagt det. :knegg:
Men asparges på boks lar seg sikkert bruke det og. :)
Ja, GODE ingredienser gjør vel susen. :knegg:
Jeg kunne nok brukt fersk asparges, men jeg gidder ikke å stresse mer enn nødvendig. Eller, det kan jo hende jeg MÅ det uansett, for Rema her borte har vel ikke engang hørt om asparges på boks.
Ja, enig. Hadde jeg hatt bil hadde jeg aldri handlet der. Har hørt at det er den ultimate butikken for narkomane som renser sprøytene sine i appelsinene og sitronene, så sånt kjøper jeg aldri på den Remaen ... Kjempekoselig å bo i et narkostrøk.
Ja jeg vet det, du er en engel. :klemme: Er bare det at bilsetet alltid er i bilen vår, og den er på mannens jobb, glemmer alltid å ta det ut. :knegg: Og vi handler stort sett når han kommer hjem, ellers så handler jeg det mest nødvendige på Remaen etter å ha levert vesla i barnehagen. Men sitrusfrukter har jeg sluttet å kjøpe der! Aldri mer.
Jeg syns kabaret er kjempegodt! Som flere andre sier er det dressingen som gjør kabareten. Tror det skal være remulade i dressingen. Jeg har aldri selv laget det. Men det fins sikkert mange oppskrifter på det.
Jeg brukte remulade ja, jeg blandet altså 2 poser remulade med 1 beger lettrømme og hakket sylteagurk, pluss litt lake fra sylteagurk-glasset. KNALLGODT!! Alle skrøt av sausen. :)
Jeg blir 80 år om 45 år og liker kabaret kjempegodt! Utrolig lenge siden jeg har laget det nå, men denne tråden var veldig inspirerende, så det skal nok lages i den nærmeste framtiden. Men jeg liker best kylling i, da. ;)
Iset; kabareten din ble jo veldig lekker og den smakte sikkert kjempegodt også. :)
Jeg laget den uten kjøtt fordi flere av gjestene var vegetarianere så jeg måtte la endel av koldtbordet være vegetarisk eller med fisk/sjømat. Men kylling er jo knallgodt da. avhengig av kylling
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.