Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gavehjelp til 3-åringen

#1

Susse sa for siden:

Ruska vår blir 3 år til uka.
Vi står mellom dukkehus (Lundby) Har funnet et fullt møblert og pent brukt til slags. Huset er kjempeflott, men lurer på om hun er litt liten, at hun vil komme til å rote bort møbler osv.
Eller sykkel som vi vet hun ønsker seg veldig. Tohjuling med støttehjul. Det drømmer hun om, men vi synes egenlig hun er litt for liten.
I morgen må vi bestemme oss.


#2

Daisy sa for siden:

Jeg synes ikke hun er for liten for sykkel. Nevøen min er tre år og han sykler uten støttehjul.

Ellers høres dukkehus gøy ut da.

Men jeg har ingen treåring enda så jeg kan ikke anbefale :knegg:


#3

allium sa for siden:

Jeg synes hun er for liten for begge deler.

Min syvåring har et Lundby-hus, hun fikk det da hun var fem, men det er først nå hun leker med det. Nå brukes det så mye at jeg lurer på om det skal pusses opp litt (det er mitt gamle fra syttitallet).


#4

Gerbera sa for siden:

I steden for tohjulssykkel med støttehjul, anbefaler jeg løpesykkel. Helt genialt for å lære seg balanse, og noe en treåring har veldig stor glede av. Vår 3 åring har brukt sin daglig siden bursdagen, det er mer enn vi kan si om både lekekjøkkenet og alt dukkeutstyret hun fikk...


#5

Trixie sa for siden:

Sykkel.
Snuppa har stor glede av sin rååååsa sykkel med støttehjul, kurv foran og sete til dukken bak. :D


#6

Mauser sa for siden:

Løpesykkel. Helt genialt.


#7

Blåbær sa for siden:

Har hun lekekjøkken med tilbehør?
Veldig poppis hos treåringer.

De har en fin og billig komfyr i tre på Clas.


#8

DM sa for siden:

Jeg er enig, jeg synes hun er for liten til begge deler, og henger meg på lekekjøkken og løpehjul forslagene.


#9

Tussa sa for siden:

Eg har nettopp hatt ein diskusjon med min mann om det med tohjuls-sykkel med støttehjul. Han meinte det var for tidlig, men eg trumfa gjennom. Og jenta likar kjempegodt å sykle og er så flink! Så eg stemme for sykkel. :)

Mi jente har også Lego-dukkehuset og likar godt å leike med det. Leikekjøkken er også stas.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg syns også hun er for liten til begge deler. (jeg kaster litt stein i glasshus siden min 3 åring fikk sykkel i bursdagsgave, men til mitt forsvar så var det besteforeldrene som kjøpte, jeg hadde tenkt at det var noe han kunne få til neste år) Ellers var det jo mange gode forslag her.


#11

Stompa sa for siden:

Frøkna mi begynte ikke å leke ordentlig med dokkehuset sitt før hun var godt over 5, så det tror jeg hun er for lita til. Jeg synes også det er tidlig med sykkel, men løpesykkel ser genialt ut. Det hadde jeg gått for hvis det hadde vært å få tak i da mine var 3 år.


#12

Tussa sa for siden:

Er det av prinsipp dokke meine ho er for lita for tohjulssykkel?


#13

Stompa sa for siden:

Ikke noe prinsipp, men tohjulsykler går mye fortere enn trehjulsykler, og jeg mener at treåringer ikke er modne nok til å takle farta. I tillegg synes jeg egentlig at man skal vente med tohjuling til de kan hoppe over støttehjulene.

Jeg sitter litt i glasshus, jeg også, for mine fikk tohjulsykler med støttehjul litt før de fylte fire. Årsaken var at frøkna var for lang i beina til å trø rundt på trehjulsykkelen, og hun elsket å sykle. Jeg hadde som sagt gått for løpesykler i stedet hvis jeg hadde funnet.


#14

Gerbera sa for siden:

Min 3 åring har i løpet av ukene etter bursdagen, fått en imponerende balanse på løpesykkelen, mens min venninne sin like store gutt, som fikk sykkel med støttehjul tidligere i vår, ikke klarte å håndtere løpesykkelen i det hele tatt. Han var vant til å lene seg til den ene eller andre siden, for å holde balansen på støttehjulene. Jeg syntes at min jente ikke skulle få sykkel før til neste år, mente hun skulle klare å håndtere trehjulssykkelen sin først, men da vi ble presentert for løpesykkelen, og hun fikk prøve en, endret jeg mening. Genial trening til senere å lære å sykle, og da uten støttehjul.


#15

Daisy sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt at det skal være så mye balansetrening på den løpesykkelen? Er det sånn med et hjul foran og et bak da?

Min toåring har ingen problem med å bruke sin løpesykkel nemlig, som han fikk til toårsdagen. Den har to hjul bak. Det er ikke så vanskelig å holde balansen på den?


#16

Stompa sa for siden:

Du tenker kanskje på en sparkesykkel, sånn der ungen står? De har jeg sett med både ett og to hjul bak. En løpesykkel ser derimot ut som en vanlig tohjulsykkel, men den har ikke pedaler - sånn at man bruker beina for å få fart. Her ser du et eksempel.


#17

Camomilla sa for siden:

Løpesykkel hadde jeg kjøpt.
Propellen fikk det i sommer, 3 1/2 år, og har fått kjempebalanse og syns den er kjempemorro og sykle på.

Sybil: Den løpesykkelen vi har har bare 2 hjul, ett foran og ett bak.


#18

Mei sa for siden:

Løpesykkel :riktig: Samme balansetrening som på tohjulssykkel, også kan man hoppe over tohjuling med støttehjulene (som jo egentlig er like lett/vanskelig å sykle på som en trehjulssykkel og gir feil feeling av hva å sykle egentlig er).


#19

Daisy sa for siden:

Næmmen ser man det! Den var stilig!!!
Ja, da er jeg med i det hylekoret! Kjøp en sånn!

Jeg har tenkt å skippe støttehjulene, mens sambo vil kjøpe til toåringen vår NÅ fordi han har god balanse, men jeg sier NEI! Men denne her, den kan vi gå for til neste år, det vil jo være et veldig bra kompromiss!


#20

Susse sa for siden:

Dukkehuset har vi droppet. Tror hun vil ha mye mer glede av noe sånt når hun blir litt større.
Løpesykkel så supert ut, men hun hadde neppe godtkjent den. En svært bestemt ung dame som ønsker seg joosa sykkel med kurv på. Prisen er dessuten langt over det doble av hva vi kan gi.
Vi er fortsatt i tenkeboksen her.


#21

Stompa sa for siden:

Jeg så løpesykkel til 149 eller 199 kr på en Brio lekebutikk nå i sommer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.