Åh, jeg tror nesten jeg må si sushi. Den rene smaken fra fisk og ris, dyppet i aromatisk soyaolje med spicy wasabi får tennene til å løpe i vann bare jeg tenker på det.
Ellers er jeg veldig svak for thaimarinert laks. Bland sammen:
revet ingefær
revet hvitløk
hakket, frisk koriander
hakket frisk chili
litt fish sauce
litt sesamolje
litt mer nøytral olje
saften av en lime eller to
Smør et ildfast fat og legg fine laksestykker i formen. Hell over marinaden og sett inn i ovnen på 200 grader i ca femten minutter, alt etter hvor gjennomstekt du vil ha fisken. Serveres med ris og wokede grønnsaker.
Åh, det er så mye at jeg aner ikke hvo jeg skulle begynt en gang. Men jeg bidrar gjerne med å liste opp noen ting som er godt:
Ost, alle slag, sære, milde, slemme, snille, skarpe, myke, harde og halvråtne, alle oster elsker jeg. Bortsett fra Gamle Ole, den er ok.
Spekeskinker og -pølser. Friske grønnsaker. Pickles. Isvann med boragoblomster i. Fisk som har vært levende den dagen man spiser den. Lammecarréen til rajraj. Smørbakt squash. Et festmåltid man har brukt hele dagen på. Eller en brødskive med gulost og spirer. Mer kommer.
Umulig spørsmål. Men la meg i første omgang få si rosastekt lammefilet, rosastekt andebryst, blåmuggost med akasiehonning og valnøtter og salat med grillet chèvre. Egentlig chèvre i alle fasonger. :sikler på tastaturet:
Tusen takk for en super oppskrift! Jeg er veldig glad i thaimat og fisk. Dette bare må være en slager.
Her i huset så går det mye i sushi og rå (fersk) vakumpakket lakseloin. Dette er noe både barna og jeg har høyest på digger-listen. Lakseloinen skjæres opp i tynne skiver/biter, drypper litt sitron og evt. soyaolje over og har syltet koriander fra glass inntil. Barna spiser helst laksen a naturell og får den nesten ikke ned fort nok. Min mann deler dessverre ikke helt vår glede over fisk og sjømat.
Sånn generelt :elsker: jeg kaker (dessverre).
Når det gjelder mat.. tja.. det varierer veldig! Jeg er svak for taco, kjedelig, men sant. Da med en goood guacomole til. :D
Ekte risotto
Maiskolber med smør, salt og pepper
Ferskt brød med smør og brunost
Indrefilet av svin surret med spekeskinke servert med tagliatelle, paprikasaus og snøfriskegg!
Varme hjemmelagete skoleboller
Flytende sjokoladekake (sjokoladefondant)
Sushi
Bringebær med sukker
Suppe med kokosmelk og lime og noe greier som jeg ikke får til å lage selv...
Et helt umulig spørsmål for min del. Det finnes uendelige mengder av digg mat og å velge ut en rett blir for vanskelig for dette matvraket. Sommerens favoritt er en smule enklere, da velger jeg jordbær. :) Jordbær i skiver på brødskiva med sukker på og sterk kaffe (ikke på brødskiva altså). Hakkede jordbær blandet med litt sukker og servert til god vaniljeis. Jordbær naturell. Markjordbær. Og selvsagt bringebær med vaniljesaus! Favorittmiddagen for øyeblikket tror jeg må være ferske reker kjøpt rett fra båten og fortært på enkleste vis, med loff, smør, majones, sitron og dill - og helst en flaske iskald hvit. Eller rosé. Eller iskald øl. :fnise:
Mannens hjemmelagte kylling tandoori med mynteyoghurt til. Mmmmm.
Ellers: norske jordbær, moreller, mövenpick is (helst den gamle sjokoladetypen som hadde STORE sjokoladebiter i seg), jeg er en sucker for potetgull, dessverre, god rødvin, hjemmelaget pizza, en god indrefilét både av svin og av storfe, svigerfars navarragryte, svigerfars osso bucco.
Det er så mye at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. mat-elsker
Men om jeg må bestemme meg for noe her og nå så må jeg vel si pinnekjøtt med alt tilbehør. Ja, og komler med alt tilbehør. :nam:
Men min chicken tikka masala kjem og høgt opp på lista. Sammen med nan brød og god ris. Mmmmmm. Glad eg har invitert svigers og foreldre på indisk middag i morgon :knegg:
Åj, dette er ikke enkelt. Det er mange forskjellige retter som er gode. Alt til sin tid. Pinnekjøtt med alt tilbehør, på julaften, med en iskald øl til står høyt på lista. Men lista er lang, altså. Veldig lang. :knegg:
Av desserter er det ingen tvil. Oreokake. Ingen over. Ingen ved siden. Men for all del, jordbær med vaniljeis er ikke å forakte nå sommerstid. Det sklir enkelt ned når som helst det, altså...
Jentene sitter nå i bilen etter å ha vært på ferie hos besteforeldre. De er hjemme omtrent ved midnatt, og da forlangte de sushi. :knegg: Siden det ikke er så lett å få tak i da, lovte jeg at jeg skulle lage dette til dem i morgen. Hva slags tilbehør bruker du til lakseloinen? Jeg regner med det er Salmafileter du bruker?
Og kanskje det er soyasaus og syltet ingefær du bruker, eller?
Ja det er Salmafileen jeg bruker. Minsten spiser kun denne bar mens eldste spiser denne med Hackad Koriander på glass fra Blue Dragon til. I det siste har jeg kun hatt denne korianderen til selv. Den er syltet og har en litt syrlig og god smak.
Men hvis du vil gjøre det litt anderledes kan du dryppe litt limesaft over og helle litt soyasaus over der igjen. Ristet sesamfrø har jeg også fått anbefalt å ha til. Syltet ingefær og nok også godt til.
Men som sagt, i det siste har jeg funnet ut at det enkleste er det beste da denne loinen har så fantastisk god smak i seg selv.
Jeg har faktisk kost meg med dette både i går og i dag. Blir aldri lei.
Hmm, denne har gått meg hus forbi. Men den skal ikke stå uprøvd lenge!!
Hadde tenkt å si Mezah fra Al Amir, men siden den er nedlagt :sukk:, får jeg finne på noe annet.
Japansk mat er godt, og en blir mett på en behagelig måte.
Ribbe og rødkål
Hjemmelaget Hummus og godt brød
Noe som jeg bare har smakt en gang, men var så godt, tørket bøffelkjøtt.
Er litt matlei så jeg kommer ikke på noe mer.
Av kaker/desserter:
Suksesskake
En type Sara Bernard som jeg fikk for mange år siden på ett fordypningskurs i hunderaser på førerhundskolen.
Jeg spiste en godt moden Brie med et kirsebærsyltetøy som er til ost av den sorten nå i helga og det kommer veldig, veldig nær å være det beste jeg vet. O' lykke.
Det er så mye jeg er glad i men en kveld hvor jeg kan innta et godt glass vin en god moden ost, jordbær, melon og godt brød da er jeg svært så fornøyd.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.