Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har åtte eggeplommer til overs

#1

Marge sa for siden:

Hva kan jeg lage? Kommer ikke på noenting. Har lagd to pavlovaer og no må jeg få brukt de. Trenger tips. :ja:


#2

Søster sa for siden:

Et par av dem kan du jo ta i håret:
Bland en kopp olivenolje, et par eggeplommer og evt et par skjeer av din favorittbalsam for konsistensen. Ha det i håret, pakk inn i plast og håndkle og ha det i en time eller lenger hvis du har tid. Vask ut. Ha deilig hår.


#3

Marge sa for siden:

Såpass. :knegg: Ikke et tips jeg hadde regnet med, men verdt å prøve. Da har jeg 6 igjen. :)


#4

Søster sa for siden:

De kan jeg ta. har langt, slitent hår


#5

ming sa for siden:

Vaniljesaus. :)


#6

Mauser sa for siden:

Majones.


#7

Søster sa for siden:

Forresten er det skikkelig godt med eggeplomme i smoothie.
Bare vanlijeyoghurt, eggeplomme, litt havregryn og en halv banan, f.eks.


#8

allium sa for siden:

Hjemmelaget is. Spaghetti carbonara.


#9

Marge sa for siden:

Oppskrift? Det hørtes utrolig godt ut sammen med litt pisket krem og bær. :hyper:


#10

Marge sa for siden:

Det er sant, men no har jeg allerede masse majones i kjøleskapet. :majoneselsker:


#11

ming sa for siden:

Vaniljesaus:

Ingredienser
1 stk. vaniljestang eller litt vaniljesukker
5 dl melk
4 stk. eggeplomme
½ dl sukker
1 ts maisennamel

Fremgangsmåte
Lag et snitt i vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.

Vil man ha en ekstra fyldig vaniljesaus kan man vispe inn litt stivpisket kremfløte like før servering.



#13

Marge sa for siden:

Hjemmelaget is, er det vanskelig?


#14

Søster sa for siden:

Skulle ønske det var meg som hadde åtte eggeplommer til overs, det er tydeligvis bestanddel i skikkelig mye deilig.


#15

Marge sa for siden:

:blomst: Denne må prøves.


#16

safran sa for siden:

Biff tartar! :nam:


#17

dutte sa for siden:

Gullkake !


#18

Marge sa for siden:

Har nettopp blitt veggis. :humre:


#19

safran sa for siden:

Åh. :skuffet:


#20

Nenne sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt.

5-6 dl fløte
4-6 eggeplommer
100 gram sukker

Pisk fløte for seg og eggeplommene med sukkeret. Bland sammen. Frys i minst fire timer.

Du kan ha i vaniljefrø eller reven sjokolade. Evt. så kan du ha i syltetøy eller hele bær.


#21

allium sa for siden:

Slett ikke. Jeg har ingen oppskrift for hånden akkurat nå, men google finner sikkert noen for deg.


#22

amo sa for siden:

Jeg lager ofte eggerører når jeg har eggeplommer til overs.Tar og sper med litt vann. Enkelt, også kan det spises til kvelds eller frukost.


#23

Arran sa for siden:

Pasta carbonara etterfølger alltid pavlova her i huset. Evt omvendt.


#24

Marge sa for siden:

Tror jeg må lage en pavlova til. :humre:


#25

Marge sa for siden:

Bør håret være nyvasket før jeg putter det i? Tørt eller vått hår?


#26

Maxine sa for siden:

Eggerøre?

Ovnsbakt omelett?


#27

Søster sa for siden:

Håndkletørt, det er nok å væte det først, trenger ikke vaske det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.