Marge sa for siden:
Inspirert av "Det beste du vet-tråden" fikk jeg veldig lyst til å smake sushi. Jeg har liksom aldri kommet så langt enda. :sparke: Hvordan lager man det? Hvor får man kjøpt det? Lager dere sausene selv?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Marge sa for siden:
Inspirert av "Det beste du vet-tråden" fikk jeg veldig lyst til å smake sushi. Jeg har liksom aldri kommet så langt enda. :sparke: Hvordan lager man det? Hvor får man kjøpt det? Lager dere sausene selv?
Kanina sa for siden:
Hvis du aldri har smakt sushi før, anbefaler jeg deg å ikke lage det selv, men gå på en restaurant. Da får du skikkelig fersk og "mør" fisk som smaker som fløyel. Hvis du skal innom Oslo, er Nippon Art veldig bra. Men det er også mindre og billigere steder, som på Carl Berner og Tøyen som har bra sushi!
Marge sa for siden:
Jeg bor nok i regnbyen jeg...
Harriet Vane sa for siden:
Jeg flytter snart til regnbyen og kan gjerne bli med deg ut og spise sushi, som er noe av det aller aller beste jeg vet. Begynn med mest maki og litt sushi, husk for all del wasabien og nyyyyt!
Kanina sa for siden:
Hmm, jeg vet ikke helt om jeg skjønte hva du mente. "Sausene"? Det er jo stort sett soyasaus, da, som man dypper fisken i. Man har også oppi grønn pepperrot-masse som heter wasabi (kjempesterkt) for å gi litt piff til soyasausen, eller man kan få kjøpt sushi hvor det er lagt littegranne wasabi mellom fisken og risen. Risen har eddik på seg, men jeg aner ikke hva slags eller hvordan dette tilberedes. I tillegg spiser man gjerne syltet ingefær mellom sushibitene for å "nøytralisere" smakene.
Tallulah sa for siden:
Sushi er ganske enkelt å lage selv, men enda enklere å kjøpe. Jeg aner ikke hvor du bor, men de fleste store og mellomstore byer i Norge har sushisteder nå har jeg inntrykk av. Da kan du velge mellom ulike fisketyper. Som nybegynner ville jeg valgt enkle med laks (nigiri), og ulike maki, som er ris, fisk og f. eks. agurk rullet i sjøgress.
Dette dypper du i salt soyasaus, og i denne sausen kan du blande ut ønsket mengde wasabi, som er pepperrot. Det er den grønne klumpen du får med. Wasabi får du kjøpt i noen innvandrerbutikker, eller velutstyrte matvarebutikker.
Sushiris er smakssatt med en spesiell type eddik, hvis du googler "sushi rice recipe" eller "how to make sushi" får du opp masse linker. Risen må være klissete, slik at du kan lage baller med den.
Det er også vanlig å servere syltet ingefær med sushien. Noen spiser den oppå sushien, noen mellom, og noen til slutt. Jeg tror meningen med den er å rense munnen for smak mellom bitene, slik at man hele tidne får en ny smaksopplevelse.
Kanina sa for siden:
Og et annet nybegynnertips: laks er lett å like, har en mild smak og er kjempegodt! Begynn med laks! (Bare tenk deg røykalaks uten røykt smak... :knegg: )
For viderekomne: kråkebolle :nemlig:
:lol:
Tallulah sa for siden:
Jeg og Kanina er rørende enige ser jeg! :dulte:
Marge sa for siden:
Jeg smakte salmaloin på en matfestival her i by'n og det var veldig godt. Det smeltet nesten i munnen. Men hva er forskjellen på maki og sushi? Og hva er sashimi? Jeg trodde det var sauser de dyppet fisken i, men soyaolje hørtes nam ut. Jeg elsker asiatisk mat, så no sitter jeg nesten og sikler på tastaturet her over alle beskrivlsene. :knegg: Madam Mim: Har du spist sushi på disse kanter før? Søkte opp restauranter og fant Nama Sushi & Noodles. :)
Ariel sa for siden:
Man kan gjøre det veldig enkelt og kjøpe "byggesett" om man skal lage sushi hjemme. Disse selges vel stort sett over alt tror jeg?
www.norskdesign.no/emballasjedesign/sushisi-sushi-konsept-article3277-217.html
Tallulah sa for siden:
Sushi betyr å svidt jeg vet bare "eddikris", men brukes om rå fiskebiter med ris. Maki er en type sushi, som er rullet i sjøgress. Nigiri er risballer med en rå fiskebit oppå.
Sashimi er bare rå fisk.
Man spiser som regel sushi kun med soyasaus med wasabi, samt syltet ingefær ved siden av. Noen steder serverer en misosuppe først.
Marge sa for siden:
Men hvis man skal lage det selv må man vel være helt sikker på at fisken er råfersk?
Isolde sa for siden:
Jeg har og litt lyst å prøve Sushi. Ser at SIB sine kantiner har sushi boks i lunsj tider. Men har tenkt at dette ikke kan være det beste akkurat.
Si i fra om dere finner et fint og "billigt" sted i Bergen.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg har ikke prøv selv, men sushisi fra frysedisken er sikkert ok. Der er jo fisken frossen og man får med alt, minus agurk, avocado ol.
I Bergen er det vel Nama, Soho og Sumo som driver med sushi og mine venner anbefaler Nama.
Sushi er utrolig rent i smaken og gjør at man virkelig kan nyte råvarene.
Kanina sa for siden:
Ferdig boks er ikke noe godt utgangspunkt for å prøve sushi for første gang. Det er helt OK hvis man er desperat, men kan være litt uferskt og seigt og skremme en fra å prøve mer.Kanina sa for siden:
Den bør være fersk, og dessuten bør man fryse den ferske fisken, slik at man tar knekken på eventuelle parasitter (dette dreper ikke listeria, men det er jo liten sjanse for å bli syk av det).
safran sa for siden:
Til ikke å spise sushi vet du sannelig mye om det, glitter. :knegg:
Marge sa for siden:
Ser at Nama har "happy hour" der man får både sushi, maki, teriyaki kylling og miso-suppe til en rimelig penge. :hyper:
Tjorven sa for siden:
Jeg er sushi-elsker. Når jeg må på jobbtur til Bergen så pleier jeg å velge et hotell i Rozenkrantzgate slik at jeg vet at det ikke er langt til en sushirestaurant. Det ligger nemlig en veldig ålreit en i Rosenkrantzgate. ...... eller det gjorde i hvert fall det sist gang jeg måtte sove over på jobbtur for 4 år siden så det kan jo godt hende at den restauranten ikke er der lenger. Når jeg er på tur med jobben etter at jeg fikk barn, så skal det noe ekstraordinært til for at jeg blir over natta.
Skilpadda sa for siden:
Ikke soyaolje, men soysasaus. (Jeg skjønner at det var det du mente, men bare sånn av hensyn til nybegynnerne. :))
Tjorven sa for siden:
Jeg har nå slått opp på gule sider, og innser at det er Nama jeg sikter til. Den har adresse Lodin Lepps gate, men ligger i kryset. Den kan altså anbefales.
Hvis du tar turen til Oslo, vil jeg anbefale den som ligger på Tøyen. Veldig god sushi for pengene. (Men de har sommerstengt til og med 7. august :( )
Tangina sa for siden:
Begynn med restaurantsushi på et sted hvor du er sikker på å få servert god sushi, er mitt råd. Å få servert dårlig, seig sushi som nybegynner vil antagelig ikke friste deg til å prøve igjen. Selv begynte jeg å spise sushi i Japan på 80-tallet. Jeg likte ikke risen til å begynne med, og spiste bare sashimi til å begynne med. Sashimi er kun den rå fisken (eventuelt med vanlig ris ved siden av).
Isolde sa for siden:
Mannen tåler ikke fisk så jeg får finne noen andre og gå med :(
Tallulah sa for siden:
:nemlig: I tillegg er ris noe som bakterier elsker og formerer seg fort i. Eddiken forhindrer dette til en viss grad.
Ikke spise sushi? Jeg spiser da sushi hver uke?
Selvfølgelig, jeg skal rette med en gang. Jeg skrev faktisk olje først en gang, tok det bort for å skrive saus, og har tydeligvis skrevet det samme igjen. :airhead:
Hobbes sa for siden:
Å, nå vil jeg ha sushi! :senderutmannen:
Mikkeline sa for siden:
Jeg bor i Bergen, og sushien inntaes stort sett på Nama. ;)
Marge sa for siden:
Det var selvfølgelig soyasaus jeg også tenkte på. :humre:
safran sa for siden:
Jammen, så ikke jeg nylig i en tråd at du skrev at du ikke ville spise sushi fordi det var ekkelt? :gruble: Hm. Hvem kan det ha vært, da?
Tallulah sa for siden:
:niks: Ikke meg. Jeg dytter i meg sushi både titt og ofte.
safran sa for siden:
Jeg fant det!
Her leste jeg visst litt fort, ser du. Sorry.
Tallulah sa for siden:
Aha! Jeg er litt picky på sushien min, det stemmer. :nikker: Jeg liker ikke kamskjell, ikke rødskjell og ikke smørfisk. Jeg liker best laks. Og tunfisk hvis den er virkelig god, men det er desverre sjeldent.
safran sa for siden:
Enig. Tunfisken er sjeldent god. Laks og reker er min favoritt.
Mani sa for siden:
Sushi kunne sikkert vært godt hadde det bare ikke vært for konsistensen på rå fisk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.