Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marsipankake med bringebær

#1

Dixie Diner sa for siden:

Bilde under oppskriften

Det ble litt "over the top" med den fletta rundt kaken, i know. Jeg skulle egentlig bare ha en pen kant rundt for å dekke skjøter og sånt, men så fant jeg ut at jeg skulle være litt kreativ og laget en flette. Den ble ikke LITE tykk nei, og jeg kunne ikke ta den bort etterpå heller, siden jeg ødela sidene på kaken da. Jaja, den ble veldig god. :knegg:

MARSIPANKAKE MED BRINGEBÆR

1 sukkerbrødbunn delt i 3 deler, hjemmebakt eller ferdigkjøpt
3 dl vaniljekrem
6 dl kremfløte
Bringebærsyltetøy
1 kurv friske bringebær
Melk, juice eller saft til dynking
1 rull marsipanmasse, 500 gram

Dynk bunnene. Pisk halvparten av kremfløten og del den i to deler. Bland den ene delen med vaniljekrem og den andre med bringebærsyltetøy.
Smør bringebærsyltetøy på den nederste bunnen og bre over vaniljefløtekremen. Legg ca. halve kurven med bringebær over kremen.
Ha den andre bunnen over og dekk den med bringebærkremen. Ha den siste bunnen over. Pisk resten av kremfløten og dekk hele kaken med den.
Kjevle marsipanen ut til et passe lokk.
Klipp ut en runding i bakepapir (ca. halvparten så stort som selve kakeoverflaten) og legg det midt på kaken. Legg marsipanlokket over. Skjær i marsipanen som når du deler opp en pizza, i 8 deler der matpapiret er. Ta tak i snippene og rull dem bakover. Fjern matpapiret og dekk hullet med masse bringebær, tett i tett.
Lag en pen (mye penere enn min, forhåpentligvis) kant rundt kaken.


#2

Benzo sa for siden:

Kaka ble flott, Iset. I dåp er det lov med litt over the top. :)


#3

Honda sa for siden:

stilig.

Så: hvor mange kg mel på marsipanen? :fnis:


#4

Joika sa for siden:

Jeg ELSKER marsipan og får mildt sagt vann i munnen.. :sikle:


#5

Dixie Diner sa for siden:

For mye, så den ble helt tørr, men mannen klarte på et eller annet vis å redde den. :knegg: Så ble den bittelitt svett på den ene siden allikevel pga. kjøleskapet. Den var ikke svett overhodet da jeg satte den inn, dagen etter var den svett. :råll:


#6

Honda sa for siden:

Kostet du ikke av den med noe?
Pensel eller noe?
'
uff :dakars:

men den så god ut :)


#7

Apple sa for siden:

Se det, ja! :applaus:


#8

Misteri sa for siden:

Syns den ble kjempefin. Fikk nettopp bestilling på marsipankake til bryllup nå jeg. :neglebit:

Er andre gang de begge gifter seg, men alikvel. :paranoid:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jo jeg kostet, men selve marsipanen ble sånn at den gikk i stykker hele tiden, helt tørr. Men mannen knadde den bra igjen og kjevlet den ut. Gikk bra til slutt. :)

Men hva kan jeg gjøre for å få den til å IKKE bli svett? Den var som sagt ikke svett i det hele tatt da jeg satte den inn i kjøleskapet, men dagen etter var den litt svett.


#10

Mani sa for siden:

La kaka kjøle seg godt ned før du legger lokket på. Kjøleskap eller fryser.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Ja, den stod i kjøleskapet leeenge før jeg hadde lokket over. Har ikke stor nok fryser til en stor kake. Men det er trikset altså, å kjøle ned kaken i feks. en fryser før lokket has på, så blir den ikke svett? :undrer:


#12

Mani sa for siden:

Det eneste trikset jeg vet om i alle fall, men jeg skal følge med om du får noen bedre.


#13

kisha sa for siden:

Jeg lager kaka og setter den i kjøleskapet dagen før sen skal spises, men marsipanlokket tas på same dagen. Så slipper jeg svett marsipan.
Kaka ser kjempegod ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.