Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til bruk av eggeplommer når man baker marengsbunn

#1

Nessie sa for siden:

Jeg baker en del sånn pavlovakake.
Marengsbunn med krem på.

Nå har jeg funnet ut en måte å bruke opp eggeplommene på - som gjør kaka endra bedre. :blunke:

Jeg piser sammen 4 eggeplommer, 1dl sukker og 1dl fløte under oppkok. La det koke litt sånn at det tykner. RØR!
Tilsett ca 50 g smør og 150 g kokesjokolade.

Avkjøl.

Ha dette oppå marengsbunnen når den er kald. Og så ha på krem og pynt.

:ja:


#2

Nenne sa for siden:

:noterer:


#3

Maiden sa for siden:

Mmm det hørtes veldig godt ut. :nam:
Slenger med et tips jeg også. :blunke:

Dette bruker jeg i marengskake.

Fyll:
5 eggeplommer
4 ss sterk kaffe
150 gr melis
1 ts vaniljesukker
Alt dette skal kokes opp sammen, rør hele tiden. Ta av gryten og ha oppi smøret (100 gr) rør det godt inn.


#4

Tammen sa for siden:

:D. Takk for tips. Man kan også lage vaniljekrem av plommene. Smaker godt på marengsen med bær og frukt på


#5

Karamell sa for siden:

Hvordan blir pommene når det kokes?


#6

Nessie sa for siden:

Går helt fint det.
Blir bare en tykk masse liksom?

Noe sånt som når man lager slik gulkrem til suksesskake.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.