Disse er helt utrolige. Mørke, nesten svarte, fulle av sjokolade og med et litt kult utseende. Man får visstnok kjøpt disse på alle bakerier og konditorier i New York.
Jeg har stablet dem litt for mye, ser penere ut når det er litt færre brownies på fatet:
Smelt smøret. Ha 400 gram kokesjokolade i biter oppi smøret og la det smelte til en jevn sjokolademasse. Avkjøl massen litt.
Rør sammen egg og sukker i en bakebolle (ikke eggedosis!). Ha i sjokolademassen. Ha i bakepulver, kakao og mel og rør deigen jevn. Hakk 200 gram kokesjokolade og ha i deigen til slutt. Rør godt.
Hell massen i en stor papirkledd langpanne (30x40). Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Når den er HELT kald kan den tas ut ved å dra i bakepapiret. Skjær den i pene ruter.
Ha melis i en tallerken og "dypp" hver brownie i melisen, pass på at alle sidene er dekket.
Gled deg, mannen klarer ikke å tenke på disse uten å sikle. :glis:
Men de er like gode uten melisen også. Faktisk så tror jeg jeg dropper melisen neste gang, for jeg synes det ble litt vel søtt.
Iset. Hva i alle dager gjør du med alle disse kakene du baker? Spiser du dem selv, gir dem vekk, fryser dem eller selger dem? Jeg syns du legger ut nye kakefristelser hele tiden jeg, og jeg får vann i munnen bare jeg ser bildet av kakene over her. Tror jeg må slutte å gå innom kaketrådene dine jeg, ihvertfall så lenge jeg ikke har planer om å bake selv. :humre: Jeg elsker å bake kaker, men samtidig bør jeg jo begrense inntaket. :sukk:
Jeg gir dem vekk til min manns kolleger. De betaler meg ofte for å bake, og ofte gjør jeg det fordi jeg har lyst. Får "bestillinger" hele tiden, flere ganger i uka, hehe. Alle disse kakene jeg la ut nå nylig er fra dåpen (bakte 9 kaker), og jeg lot ALLE restene stå igjen på min manns jobb, så de fikk seg litt av en lunsj på mandagen.
Så jeg spiser nesten ikke noe av det selv. Jeg smaker litt, for å konstatere at det smaker godt før jeg gir det fra meg. Jeg er egentlig ikke så veeldig kakemons, jeg er mer glad i middager og slik mat, og så er jeg litt svak for gjærbakst innimellom, så det lager jeg sjelden. :knegg: