Dixie Diner sa for siden:
De ser ikke så gode ut på bildet, det ser ut som om det er smeltet Norvegia-ost eller noe på toppen. Men de er knallgode, mørke seige vidunderlige brownies! Husk å ikke hakke Oreokjeksene for fint slik som jeg klarte å gjøre, de skal være i ganske store biter i deigen.
OREO CREAM CHEESE BROWNIES
200 gram smør
350 gram sukker, helst brunt
100 gram kakao
3 store egg
1 ts vaniljeessens
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 pakke Oreokjeks
Ostekakedeig:
1 pakke Philadelphia
75 gram sukker
1 egg
1 ts vaniljeessens
Pisk sammen mykt smør, sukker og kakao. Ha i eggene og pisk godt. Bland i vaniljeessens, og sikt inn det tørre. Hakk Oreokjeksen grovt og vend de inn i deigen.
Ostekakedeigen: Pisk sammen alle ingrediensene til blandingen er luftig og klumpefri.
Ha bakepapir i en liten langpanne, ca. 20x30 cm. Ha den mørke deigen i langpannen og bre den godt utover. Ha osteblandingen over, den skal dekke det mørke. Bruk en kniv og dra gjennom kaken et par ganger så den får en marmorert effekt.
Stek kaken på rist midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl den i kjøleskapet over natten. Dra den ut av formen ved å trekke i bakepapiret, og del den i pene ruter.