Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

New York Cheesecake med sjokolade

#1

Dixie Diner sa for siden:

Bilde under oppskriften

Ja, Iset har hatt dåp i dag, så da kommer det selvsagt endel oppskrifter og bilder siden jeg bakte litt for mye.

Denne er knallgod. En av de beste ostekakene jeg vet om.

NEW YORK CHEESECAKE

250 gram kjeks, feks. Digestive
100 gram mykt smør
1 ss brunt sukker (kan sløyfes)

Ostefyll:
800 gram kremost (feks. 4 pakker Philadelphia)
2,5 dl sukker
3 ss hvetemel
3 ts vaniljesukker
4 store egg

Topping:
1 beger creme fraiche
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker

Sjokolade til pynt (1 plate kokesjokolade)

Knus kjeksen og bland den med smøret. Jeg synes det er enklest å bare hive kjeksen i en food processor, knuse den først og så ha i smøret før jeg kjører alt sammen noen sekunder til det er godt blandet.
Trykk kjeksdeigen ut i en papirkledd rund kakeform (24 cm). La den dekke litt oppover sidene på kakeformen. Settes kjølig.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett mel og vaniljesukker og pisk godt. Pisk inn eggene og hell massen over kjeksbunnen. Stek kaken på nederste rille på 200 grader i ca. 1 time.

Ta kaken ut og la den avkjøle i ca. 30 minutter. Ikke ta den ut av formen! Kaken vil muligens sprekke litt på toppen, men det gjør ikke noe siden toppingen skal over. IKKE ta kaken ut av formen!

Ha over toppingen (pisk sammen CF, sukker og vaniljesukker), sett kaken tilbake i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Ta den ut av ovnen igjen og la den avkjøles helt før du tar den ut av formen, helst over natten i kjøleskapet. Når kaken er helt kald er den lett å løfte med et par stekespader så man får av bakepapiret. Ha den over på et pent fat og strø over hakket eller høvlet (jeg høvlet med ostehøvel) sjokolade.


#2

Karamell sa for siden:

Takk! Denne skal jeg prøve - en gang jeg har god tid.


#3

ming sa for siden:

Den både ser og høres god ut, Iset. Må prøves ved neste kake-anledning!


#4

Patsy sa for siden:

Åh, den så god ut. :nam:
Synd jeg ikke kan bake. :håpløs:


#5

Fruktflua sa for siden:

Baker den nå. Tror jeg har laget noe lignende før.

Det ser nam ut. :nikker:


#6

Mei sa for siden:

Hvor lenge holder den seg/Er det en sånn kake som er best dagen etterpå?


#7

Fruktflua sa for siden:

Nå har den stått i 55 minutter, og den er skikkelig sprukket overalt - samt skikkelig høy; Langt over kanten på formen, og langt over digestivekjeks-kanten.
Synker den kraftig sammen når jeg tar den ut?


#8

Fruktflua sa for siden:

Den er også "dissete" inni når jeg rister litt på springformen. Skal jeg la den stå lenger?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Den holder seg en stund, kanskje en uke i kjøleskapet? Jeg er litt usikker for her blir den spist opp ganske fort. Den er best helt avkjølt, og dagen etter er den veldig god ja.

Den sprekker endel på toppen, det er bla. derfor man skal ha på toppingen og steke videre på slutten, så det ser penere ut (det smaker godt også). Den synker litt ned mot midten når den avkjøles ja.

Den er endel dissete, men stivner når den avkjøles. Helst over natten.


#10

Fruktflua sa for siden:

Jeg tok visst sorgene på forskudd. :knegg:

Alt ser greit ut. Er ikke ferdig enda, men den står til kjøling nå, og så skal toppingen på. :)


#11

Dixie Diner sa for siden:

Misunnelig Den er så fantastisk deilig, den kaken!


#12

Fruktflua sa for siden:

Den ble så utrolig god! Jeg gjorde noen fruktfluejusteringer(litt sitronsaft og ekte vaniljestang, pluss 2 ekstra egg) og kaken har gått ned på høykant - både hos samtlige familiemedlemmer og hos venner som har vært på besøk i løpet av kakens to levedøgn.

Jeg og søster delte siste rest i stad, og dommen er klar; En av verdens besteste kaker. :nemlig:


#13

Mei sa for siden:

Hvilke justeringer da, flua? Jeg planlegger å bake denne til meg selv neste uke.


#14

Fruktflua sa for siden:

Se oppdatering. :)


#15

Mei sa for siden:

Ekte vaniljestang er et must. Vaniljesukker er usj og æsj. Sitronsaft kan jeg tenke meg at er godt oppi ja, og ekstra egg er notert.

:neie:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker vaniljesukker, men stang er best ja, selv om det smaker litt mindre vanilje da (synes jeg, jeg elsker STERK vaniljesmak). Hadde du sjokolade oppå? Jeg pleier å sløyfe det, var egentlig bare til denne dåpskaken jeg hadde det oppå for å få brukt noen hakkede sjokoladerester. Jeg liker godt å ha friske jordbær oppå, eller blåbær.


#17

Fruktflua sa for siden:

Jeg elsker også sterk vaniljesmak. :) Men jeg har også smakt NY Cheesecake med sjokolade, og det er nydelig.

Jeg hadde tykk blåbærsaus til. Det smaker bare himelsk. :dåne:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Oj det høres jo orgasmisk ut. Hvordan laget du den sausen?


#19

Mei sa for siden:

Sterk vaniljesmak = falsk vanilje og e-stoffer ;)


#20

Dixie Diner sa for siden:

Ja, men hvor sunn er denne kaka uansett. :knegg:


#21

Mei sa for siden:

Det er forskjell på usunn og usunn. :kjepphest:


#22

Dixie Diner sa for siden:

Næsj. Jeg baker aldri kake for å være sunn, da driter jeg i det. Baker heller sjeldnere (yeah right). :knegg:


#23

Mei sa for siden:

Jeg baker heller ikke kake for å være sunn. Men jeg unngår e-stoffer der det ikke er strengt nødvendig. Kalorier-usunn og E-usunn.


#24

Fruktflua sa for siden:

Kake er ikke sunt uansett, bare for sjelen, så hvor mye E som er i ei kake kunne ikke brydd meg mindre. Jeg spiser så sjelden kaker, så når jeg gjør det skjer det med nogenlunde god samvittighet. :o

Joda, blåbærsaus; Frosne blåbær (helt på slumpen, altså) varmes på svak varme i en kjele med rørsukker til den blir litt tykk.


#25

Mei sa for siden:

Uhm. Blåbærsaus! :noterer:


#26

Azi sa for siden:

Jeg driver og tester og baker mange kaker nå i disse dager. Lilletrollet ble jo trossalt 4 år idag.

Bakte denne kaken for ett par dager siden. Smakte den først idag. Må si jeg ble ikke så imponert. Vet ikke om jeg skal gi den en sjanse til før jeg gir opp helt. Det er forresten 2 gangen jeg baker denne. Men sist gang var det for nesten 1 år siden.


#27

Fruktflua sa for siden:

Blir denne bare bedre av å stå et par dager før servering?

Jeg skal lage den ifbl. med et 60 års-lag på lørdag og vurderer å lage den i morgen.


#28

Shamu sa for siden:

Jeg skal lage denne kaken til selskap på søndag, men stusset jo litt når den skal stekes, siden de ostekakene jeg er vant til å lage faktisk ikke skal stekes.
Dette blir spennende!

Kan det være godt med rørte jordbær av frosne jordbær?
Hvordan lager man en god bærsaus egentlig? Kunne tenke meg jordbær eller bringebærsaus, gjerne en kombinert.


#29

Fruktflua sa for siden:

Kaken er en hit hver gang den lages her i huset, og jeg lover deg; Den blir god -enda godere enn sånn fromasjaktig ostekake basert på gelatin. Jeg får forespørsel på denne til alt som er av bursdager, bryllup, etc.

God bærsaus får du ved å koke de bærene du vil ha med 4-7 ss sukker og bittelitt vann (ikke mye, kanskje 0,5dl). Avkjøles og helles over kaken like før servering eller ved siden av kaken så de som skal spise kan foryne seg selv.


#30

Shamu sa for siden:

Takk, jeg er overbevist. :knegg:

Når det gjelder sausen. Kan jeg ta en sånn frossenpose, blande med sukker og litt vann, koke det opp, mose det og avkjøle det?
Har aldri laget sånn saus før.


#31

Fruktflua sa for siden:

Frossenpose er supert, og du kan gjerne blande bær også. Feks bringebær, bjørnebær og blåbær (skogsbærsaus). Du trenger ikke å mose bærene, for de blir nærmest tilintetgjort under kokeprosessen. Dessuten er det jo litt lekkert når det synes hav slags bær sausen er laget av.


#32

Shamu sa for siden:

Hvor lenge skal de koke?
Jeg kjenner at dette blir BRA! :hjerter:


#33

Fruktflua sa for siden:

Til det er ferdig? :knegg:

Kanskje en 20 minutters tid? Bare å prøve seg frem. Smak etterhvert, du. Du smaker når det er ferdig.


#34

Shamu sa for siden:

Okei, litt lenger enn å bare koke opp altså.. :knegg:

Takk skal du ha Fruktflua, jeg burde visst at du kunne det med fruktsauser.. :fnise:


#35

Fruktflua sa for siden:

:knegg:

Bare hyggelig. :)


#36

Dixie Diner sa for siden:

Sist jeg laget denne uten sjokolade (18. oktober), hadde jeg en pose jordbær i fryseren, som jeg frøs ned i sommer. Søte, ferske jordbær. Jeg rett og slett bare tinte dem og moste dem litt i blenderen sammen med litt melis. Ikke mye. Ble helt perfekt, alle skrøt seg ihjel! Så enkelt kan det gjøres. :D


#37

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, enig med FF i at gelébaserte ostekaker ikke kan MÅLE seg med denne typen her. Jeg elsker stekte ostekaker.


#38

Shamu sa for siden:

Men jeg har ikke ferske søte jordbær i fryseren.. :knegg:
Jeg har bare sånne pakker med frossenbær, nok sukker eller melis må vel gjøre til og med de duganes til kakesaus. :jupp:


#39

Dixie Diner sa for siden:

Ja herlighet, jeg pleier jo å bruke sånne ferdige frossenposer, hehe. Bruker veldig mye frosne bær og har alltid flere sorter i fryseren. Om sommeren hamstrer jeg bær og fryser ned. Husker enda da jeg fant 2 kilo bringebær på Ultra til 80,- kroner, langt under halv pris. Jeg tror jeg faktisk skrek litt. :knegg:


#40

Shamu sa for siden:

Jeg tviler ikke ett sekund! :knegg:


#41

carmencita sa for siden:

Det enkle er ofte det beste! :jupp:


#42

Kanina sa for siden:

Grr! Er du klar over hvor dyrt det er med glutenfrie Digestives, Iset? Hæ? Tar du på deg ansvaret for at jeg nå må prøve denne kaka?

:erte:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har forlengst forstått at det er jeg som saboterer de fleste slankeforsøk og slikt her inne, så jeg kan godt ta på meg litt ekstra skyld. :knegg:


#44

Prilla sa for siden:

Holder den seg lenge i kjøleskap? Tenkte bake den i dag, men da må den stå i kjøleskap i tre dager?


#45

Dixie Diner sa for siden:

Usikker. Eller jo, jeg har jo hatt den stående i 2-3 dager om det har vært mye igjen, og jeg kan ikke huske annet enn at den har smakt helt finfint.


#46

Ulvhedina sa for siden:

Fy flate den så god ut. godtegris


#47

Shamu sa for siden:

Når vi skal spise denne på søndag, er det da lurt å bake den i kveld eller i morgen kveld?


#48

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å bake den kvelden før, men den kan sikkert bakes to dager før altså.


#49

Shamu sa for siden:

Da ser jeg om jeg får ånden over meg i kveld, hvis ikke gjør jeg det i morgen. hehe..


#50

Candy Darling sa for siden:

Skulle det være noen grunn til ikke å rive litt sjokolade og blande sammen med ostemassen, mon tro? :gruble:


#51

Shamu sa for siden:

Nå står denne siste runde i ovnen... jeg gleeeder meg til i morgen når den skal spises sammen med hjemmelaget kakesaus og ørtenfkørti andre kaker som er bakt til den store dagen! :D


#52

Candy Darling sa for siden:

Jeg ligger litt etter, det ble en sen aften. :gal: Snart klar for siste runde.


#53

Shamu sa for siden:

Min står ferdig på benken, klar for en natts oppbevaring i kjøleskap.
Nå er jeg spent! :hyper:


#54

GydaG sa for siden:

Ja, jeg vet jeg er sent ute altså, men det var akkurat dette jeg lurte på også.
Og planen er å bake den i dag, og servere på søndag. Det burde jo gå fint etter mine beregninger, men hvis noen flere har erfaringer med det av ymse slag er det fint å høre.


#55

Candy Darling sa for siden:

:what: Har jeg noensinne laget denne kaken?

:teflon:


#56

gnuri sa for siden:

Smaker denne som de ostekakene man kjøper på kafè?
Jeg synes de er så utrolig mye bedre enn de gelatinkakene..


#57

Candy Darling sa for siden:

Du verden. Nok en gang lurte jeg på hvorfor jeg fikk opp denne tråden. :stuart:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.