Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladefondantkake

#1

Joika sa for siden:

Laget denne til bursdagen til poden. Hadde is og jordbær til. :nam:

Ingredienser:

																</strong>4 egg

2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:

																</strong>Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Ta bare av kantene av kakeformen (se tips) og server kaken lunken. Da er den fortsatt flytende inni.


#2

Karamell sa for siden:

Det er en sinnsykt god kake!


#3

Joika sa for siden:

Også var den VELDIG lett å lage.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Sjokolaaadefondaant ...


#5

Joika sa for siden:

Nei vent!! Dette er ikke den jeg laget. Den hadde nemlig melis i seg. :fnise:
:lete:


#6

Joika sa for siden:

Her!

Ingredienser:

																</strong>250 g smør

250 g kokesjokolade
4 egg
200 g melis
125 g hvetemel

Pynt:
melisdryss
evtl. noen friske bringebær
evtl. noen daimkuler

															<strong>Fremgangsmåte:
																	
																</strong>Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Smelt sjokoladen i det varme smøret. Avkjøl. Pisk lett sammen egg og melis med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret. Rør inn hvetemelet til slutt. 

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min. Kaken skal ha tørr overflate, men være myk i midten.

Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.