Laget denne til bursdagen til poden. Hadde is og jordbær til. :nam:
Ingredienser:
</strong>4 egg
2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver Fremgangsmåte:
</strong>Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Ta bare av kantene av kakeformen (se tips) og server kaken lunken. Da er den fortsatt flytende inni.
250 g kokesjokolade
4 egg
200 g melis
125 g hvetemel
Pynt:
melisdryss
evtl. noen friske bringebær
evtl. noen daimkuler
<strong>Fremgangsmåte:
</strong>Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Smelt sjokoladen i det varme smøret. Avkjøl. Pisk lett sammen egg og melis med en stålvisp. Tilsett sjokoladesmøret. Rør inn hvetemelet til slutt.
Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min. Kaken skal ha tørr overflate, men være myk i midten.
Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.