Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags rykte har Suzuki?

#1

Inagh sa for siden:

Vi ønsker oss en nyere bruktbil, og gjerne med firehjulstrekk.

Hvilket rykte har Suzuki - er det en pålitelig og grei bil?


#2

Maxine sa for siden:

En pålitelig og grei bæssfar-bil, sier en kompis som selger Suzuki :knegg:


#3

Kanina sa for siden:

De har helt forferdelige reklamer med skikkelig dårlig musikk/tekst :bidrar enormt:


#4

Inagh sa for siden:

:rofl:


#5

C3PO sa for siden:

Vi hadde Suzuki tidligere, og var fornøyde.


#6

mrc sa for siden:

Ser man på undersøkelser for kundetilfredshet, f.eks. NAF Autoindex, er Suzuki på sisteplass. Man kan også se dårlige tall fra utenlandske undersøkelser, f.eks. JD Powers m.fl. Slik jeg husker det var i hvert fall de norske kundene svært misfornøyde med oppfølgingen fra forhandleren.

Rent driftsikkerhetsmessig har jeg for så vidt ikke noe dårlig inntrykk av bilene. Det er enkle biler, på godt og vondt. F.eks. hadde Suzuki ikke stabilitetskontroll på en rekke modeller før i 2007. Den norske importøren gikk ut og sa dette ikke var viktig på bilene pga. de hadde firehjulstrekk, men saken er at med den type firehjulstrekksystem som Suzuki benytter, blir stabilitetskontroll ekstra viktig. Mens andre merker reklamerte med ESP, framhevet Suzuki EPS i sine reklamer - EPS er "Electronic Power Steering", altså servostyring... Spekulativt?

Bilene har som regel ikke spesielt gode kjøreegenskaper. Når det gjelder sikkerhet kan man ikke bare tenke hva som er oppført av kollisjonsputer og om det er stabilietskontroll, og score i kollisjonstest. Man vil gjerne også unngå å havne i situasjoner der dette blir sentrale faktorer. Da kan bilens generelle kjøreegenskaper være sentrale. Spesielt litt eldre modeller, samt selv nyere Vitara/Grand Vitara/XL7 blir kjøreegenskapsmessig ikke spesielt gode biler.

Min generelle mening er i basis at det er mange merker man heller burde se på i stedet for Suzuki.

Og ellers som det sies; merket har etter hvert blitt "mann med hatt". Suzuki har trolig i snitt den eldste kunden. Annenhåndsveri er heller ikke spesielt god.

AutoIndeks-tallene finner man sikkert på NAF sine websider.


#7

KristinS sa for siden:

Vi har kjørt Suzuki i 9 år nå, først en Jimny og nå har vi en Liana.

Vi er veldig fornøyd. Ikke hatt noe utgifter utenom vanlige servicer og det at det er 4-hjulstrekk gjør at vi kommer frem i det meste av snøslaps og dritt der de fleste blir stående på tvers.

Serviceutgiftene er også lave kontra biler vi har hatt tidligere.

Vi skal snart kjøpe bil nr. 2 og da kommer vi til å kjøpe en brukt Vitara. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.