Marit K sa for siden:
Jeg har kikket over fryseboksen, og der lå det visst to frosne andebryst.
Jeg har aldri tilberedt dette før. Er det noen som har en god oppskrift de vil dele med meg?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Marit K sa for siden:
Jeg har kikket over fryseboksen, og der lå det visst to frosne andebryst.
Jeg har aldri tilberedt dette før. Er det noen som har en god oppskrift de vil dele med meg?
ullmor sa for siden:
Dette lurer jeg også på! Det blir litt kjedelig å tilberede det som kylling, synes jeg. Noen som har tips? Marit K: hvordan tilberedte du maten?
Dinochef sa for siden:
Hei
Jeg ville brukt samme metode som jeg gjør ved kalkunbryst.
Tin alltid i kjøleskap beregn ca 2 døgn - det er alltid bedre å tilberede / ovnssteke halvtint kjøtt en kjøtt som er tint på kjøkkenbenken.
Svi av rystene i stekepanne - for å lukke porene slik at mest mulig av saftigheten holder seg inne i kjøttet.
Krydre med salt, pepper, ønskete urter mm.
pakk inn i aluminiumsfolie gjerne sammen med frukt / grønnsaker / urter / tørket frukt / innsurret i bacon mm. det er bare fantasien som setter grenser
stek i ovn på ca 160 grader i 20 - 30 minutter, bruk steketermometer ferdig ved ca 70 - 80 grader, la hvile i ca 15 min. kutt opp i halvtynne skiver og server.
For andre ideer bruk www.artoftaste.no
Lykke til. :D
Marit K sa for siden:
Jeg fikk jo ingen svar, så de ligger fortsatt i fryseren. :humre:
Blåbær sa for siden:
Snitt skinnet, salte og peppre
Steik på høy varme med skinnet ned. Brun på andre siden også.
Så inn i ovnen på 220 i 20 min. Jeg liker ikk andebrystet for rødt, men hvis du gjør det kan d bare steike, ikke ha i ovnen.
Vi pleier å ha rødvinssaus, fløtegrat. potet og mozarella-salat til.
Mandarin sa for siden:
Snitt, salte og peppre.
Stek fra KALD steikepanne uten smør (den er så feit i seg selv) hver side ca 7 min.
Kok poteter (mandel liker jeg best)
Lag appelsinsaus: ca en pakke fløte, som du koker opp sammen med saften av en appelsin og gjerne litt raspet appelsinskall. Kok ut steikepannen etter steking av brystene og tilsett sausen. Ha gjerne også hønsebuljong i . Salt og pepper.
Vi serverer det med artisjokker (hermetiske- steker på steikeplaten på slutten) og grønne erter.
Viktig med enten ripsgele eller rognebær gele til!
Enkelt og vanvittig godt!
Gaia sa for siden:
Marinér over natten i 2 ss honning rørt ut i 5 dl tropisk nektar. Ellers stekemetode som beskrevet av Mandarin.
Skilpadda sa for siden:
De par gangene jeg har laget det, har jeg bare gjort det helt enkelt, som AnnKi og Mandarin. Det er så mye smak i kjøttet at det er ikke nødvendig med marinade eller mye krydder, synes jeg - det kan man jo heller prøve når man har funnet ut hvordan kjøttet smaker i seg selv. Portvinssaus passer godt til, eller noe annet med litt søtsmak i. Portvinsmarinerte svisker er veldig godt.
Pamina sa for siden:
Fantastisk tilbehør til and, stekt på Mandarin vis.
Bakt endive og parmesan
bruk tre til fire endiver, surr disse i pannen i smør til de er myke og lett brune og ha over litt pepper.
Legg den ferdigstekte endiven i en ildfast form. Dekk bunnen, strø deretter over revet parmesan, legg et nytt lag endive og parmesan over der igjen til du har burkt opp endiven. Sett i stekeovenen til parmesanen er smeltet og har fått litt farge.
Det smaker utrolig godt til and.
ullmor sa for siden:
..men nå kan du også ha andebryst til middag i helgen, for her har det kommet mange gode svar.
I skrivende stund frister utgaven med parmesan mest.
ullmor sa for siden:
Hva slags vin passer til :gruble:?
Den som spør får svar, skjønner jeg, veldig bra folkens :)!
Juste sa for siden:
Jeg lager alltid andebryst med nudler, wokede grønnsaker og Hoi-Sin saus. Det blir helt utrolig godt. Huff, nå ble jeg sulten her jeg satt enda en time til lunch
Mandarin sa for siden:
Måtte innom for å se min egen oppskrift , på hytta uten kokebok. Det var minuttene til steking jeg var på jakt etter. Takk FP og meg selv som la den her. Godt nytt år alle!
Marit K sa for siden:
Oj, dette er en stund siden ja. Moro at jeg nå hadde glemt tråden, men nok en gang har andebryst i fryseren og lurte på hvordan jeg skulle tilberede de. Takk for mange svar. :neie:
Blåbær sa for siden:
Hehe, jeg ser nå at jeg er blitt mer moden og dermed steiker andebryst mer som Mandarin (litt rødere).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.