Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Av oppskriftene du har funnet på FP

#1

LilleLeo sa for siden:

Hvilken var/er favoritten? Det være seg middager/kaker, hva som helst. Lages den ofte?

Her er Isets seiegryte en favoritt, spesielt hos sambo, den lages et par ganger i måneden.
Den har blitt moderert litt i forhold til oppskriften og står og surrer og putrer på komfyren nå. :D
Jeg bruker 100 gram smør og har et par poteter oppi i terninger, en blokk fiskebuljong og en og en halv boks med rømme. Knallgodt!!

En annen som har blitt brukt litt er en oppskrift på snøfrisk-saus,
den er kjempe god! Jeg bruker en hel boks med creme fraîche og Black Boy's Honning-marinade.



#3

dutte sa for siden:

Gulrotkaken fra Room er bakt (dog lagt i fryseren ), ellers finner jeg stadig inspirasjon i matforumet. Har kjøpt inn fiin muffinsform og tenkte jeg skulle prøve matmuffinsene nå når det blir høst og litt mer baketid.


#4

Albertine sa for siden:

Jeg har brukt en oppskrift på rundstykker temmelig ofte. ;)


#5

Kaija sa for siden:

Kan dere ikke legge ut linker til oppskriftene da, så slipper man å surfe rundt etter hver favoritt.


#6

Ru sa for siden:

Om det er Nenne sine, så er vi flere. ;)



#8

Albertine sa for siden:

Nennes rundstykker:

Ca. 48 stykker

2 kg hvetemel
300 gram smør
1 liter lettmelk
2 pk. gjær
1 boks cottage cheese
3 ts salt
3 ts sukker
2 egg

Smelt smør, bland med melken og løs opp gjæren. Hvis du har en stavmikser så prøv å hakke opp cottage cheesen litt, bland så inn egg, sukker og salt. Bland dette med smør-, melk- og gjærblandingen og jobb inn melet til slutt. Hev til dobbel størrelse.

Del opp deigen i 48 emner. Lag horn eller rundstykker. Pensle med egg og strø med valmuefrø. Etterhev litt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter. Disse er supre å fryse og så tine etter hvert som du har bruk for dem.


#9

Blåbær sa for siden:

Din meksikanske rekegryte står høyt på listen!
Også Irma sin oppskrift på canneloni med spinat og ricotta.

Holdt på glemme Iset sin oppskrift på pestolaks.
Den har reddet sommeren vår uten kjøkken!


#10

amo sa for siden:

Jeg har prøvd litt forskjellig,spesiellt fra den kokeboken som en bruker laget,men Oreo-kaken er vel den jeg har laget flest ganger.:ja:


#11

Nabojenta sa for siden:

Jeg husker ikke hvem det var som stod for min favoritt, men det er hvertfall en sukkerbrødoppskrift. Har aldri sett på maken til stort og lekkert sukkerbrød! Wow! :tilber:



#13

Ole Brumm sa for siden:

Oj har benyttet mange oppskrifter her inne,
men kommer ikke på noen soleklar favoritt som er benyttet flere ganger.



#15

Alexa sa for siden:

Denne har jeg brukt flere titalls ganger:

Parmesankylling fra glitterchick

Før dette hadde jeg aldri tilberedt kyllingfiletene i stekeovn - kun stekt dem tørre i panne. :amatør: :o

Etter dette startet vi faste søndagsmiddag med svigermor, litt for å prøve ut flere oppskrifter. Nå er jeg hundre ganger bedre på kjøkkenet.
Takk, glitterchick (og FP). :)


#16

Arran sa for siden:

Har ikke vært her lenge nok til å ha prøvd så mange oppskrifter, men jeg er evig takknemmelig til den som la ut oppskriften på R.O.O.M.s gulrotkake.


#17

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har bare prøvd en, og det var Mims sjokoladekake. Den var jeg happy med.


#18

Fadese sa for siden:

I tilfeldig rekkefølge:

  • Mims thaisuppe med kylling
  • Teomannens kjøttboller, bbq-saus og scampi
  • Oreokake

#19

Nenne sa for siden:

Kasias tacolåda er storfavoritt!

1.5 - 2 beger Creme Fraiche
1 kg. karbonadedeig
2-3 paprika i forskjellige farger
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum
ca.1 dl vann
Revet ost

Karbonadedeigen stekes sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpure, chili og krydder, bland godt og ha i vannet til slutt. La vannet koke inn.

Paprikaen deles i strimler.

Ha Creme Fraichen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttblandingen over. Legg over paprikastrimlene og gratiner med ost. Stekes på 225 C til osten er ferdig gratinert.

Serveres med Nachos og en blandet salat. Gjerne salsa som tilbehør.

Hvis du vil kan du bare tilsette en pose tacopulver i kjøttdeigen og droppe dette:

1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum


#20

MegaMie sa for siden:

Oppskrift? MegaMannen må utvide sitt fiskerepertoar!



#22

rajraj sa for siden:

Jeg har sikla over mang en oppskrift på FP (og nå sikler jeg igjen), men jeg har ikke rukket å prøve noen ennå - bortsett fra Camomillas vaniljekake. Og den ble jeg veldig fornøyd med. :riktig:


#23

Harriet Vane sa for siden:

  • Tacoloddet til Kasia
  • Nennes rundstykker
  • Oreokake
  • Cream cheese Brownies
  • Amerikanske Muffins

Amerikanske Muffins

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
Hønnis tips om gulrotkake

[color=Black][/color]Gulrotkake i langpanne[size=3][/size][size=2][/size] [LEFT]

																 																	 																		 																			 																				[CENTER] 																					
																				[/CENTER]
																		 																		 																		 																			
																	 																		 																			
																	 																		 																			
																	 																	 																[/LEFT]
														 														 														 															Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!   
															 														 														 															
															<strong>Ingredienser:
																	
																</strong>6 dl sukker

4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:

																</strong>Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter.
Tips:

																</strong>750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.


#24

Tangina sa for siden:

Den muffinsoppskriften til Monsoon med bringebær og hvit sjokolade brukes ofte her i huset - den er knallgod.

Til helgen skal jeg prøve meg på Oreokake for første gang. Har store forventninger.


#25

Stikka sa for siden:

Mims middagspai har blitt en av storesøsters favoritter og lages med ujevne mellomrom. Vi har endret litt på fyllet da vi ikke spiser kjøtt.


#26

Dragen sa for siden:

Hvorfor er det ingen linker i denne tråden?


#27

Kneazle sa for siden:

Fordi vi er late? :vetikke:


#28

Pingis sa for siden:

Ingen linker, du liksom. Dragen må vaske brillene sine.


#29

Kneazle sa for siden:

Jeg har lagt inn linker nå. :stolt:


#30

vimjer sa for siden:

Har dessverre ingen linker, og husker heller ikke hvem som har lagt ut de oppskriftene som flittig benyttes hos oss.

I alle fall er det en hel del som går igjen:

Spinatpairuller
Sjokoladefondant
Chilikjøttboller
Oreokake
Peanøttkake

Nå i kveld har jeg også prøvd meg på vaniljekake.
Den skal severes i podens geburtsdag i morgen, og da avgjøres det om det blir en gjenganger.


#31

LilleLeo sa for siden:

Jeg har nå lagt inn linker i første innlegget mitt.

Jeg glemte å nevne Nennes rundstykker ja.


#32

Camomilla sa for siden:

Isets Nachopanne. Var det ikke det den het, tror det.
Kjempegod iallefall :ja:


#33

Camomilla sa for siden:

Denne har jeg gått glipp av. Ukens fredagsmiddag tenker jeg.


#34

apan sa for siden:

Det jeg har lagd aller mest er Tinetoffs teryakimarinerte laksefilet. Det er vel nesten ikke en oppskrift en gang, mer en beskrivelse. Det har vært en slager her lenge nå; servert med ris og brokkoli som anbefalt av Toffen.


#35

Katinka sa for siden:

Kasias tacolodd og Nennes rundstykker er de jeg kommer på i farta.


#36

Snippa sa for siden:

Her også :jupp:

Jeg har også bakt Veronals bagels en del ganger.

Kakene jeg har prøvd etter anbefalninger her inne har jeg i grunn stort sett vært skuffet over. Greie nok, men ikke "WOW"-kaker.


#37

rajraj sa for siden:

Nå ble jeg pokker så sulten, og tenkte jeg skulle døyve det hele ved å lese litt. Men hva er det jeg leser for tiden? Jo, Sult. :nemlig: For et par netter siden måtte jeg stå opp og smøre meg to brødskiver med leverpostei på grunn av den boka. :går og steiker seg et speilegg:


#38

Mandarin sa for siden:

Nennes rundstykker er en slager. :jupp:
Jeg har også prøvd mange andre oppskrifter, men kommer ikke på flere i farten.
Nå må jeg snart prøve LilleLeos rekegryte tror jeg.



#40

Adele sa for siden:

Jeg lagde Nennes rundstykker i dag, og de var fantastiske!




#43

Kneazle sa for siden:

:rofl:


#44

Dixie Diner sa for siden:

Glitters parmesankylling er en stor favoritt her i huset. Nå må jeg jo lage de derre rundstykkene som alle skryter så sinnssykt av. Og jeg som liksom skal spise lavkarbo.


#45

M&amp;M sa for siden:

Prøvde denne i går vi! Nam nam, den var god!!! Blir laget flere ganger hos oss ja. :ja:

Også må jeg visst prøve disse fantastiske rundstykkene...


#46

Lilith sa for siden:

Disse rundstykkene skal prøves i dag!:ja:


#47

Røverdatter sa for siden:

Nennes rundstykker
Mims muffins
Mims pizzasaus
Kristins (?) chili con carne - den med grillet paprika :nam:


#48

Candy Darling sa for siden:

Mims hellebrød lages ukentlig, i en eller annen variant. Og vidundergryten er blitt en spesialitet, som sprer seg om løvetannfrø blant slekt og venner. Chocolate cream cheese cake skal det vel godt gjøres å ha unngått her inne, men den er altså super.

Ellers har jeg latt meg inspirere av mange av oppskriftene, uten at jeg nødvendigvis følger dem. Som å bake kylling og fisk i folie i ovnen. FP har definitivt gjort meg bedre på kjøkkenet (og prosentvis økning av lave tall er som kjent oppmuntrende :glis: ).


#49

Skytte sa for siden:

Havregrøtlappene til Iset. :jupp: Poden elsker dem og spør titt og ofte etter dem. Har dog skiftet ut vann med melk i oppskriften.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Da er ingredienser kjøpt inn til Nennes rundstykker og Leos rekegryte. Skal lage den til middag i dag. Jeg bruker FERSK sopp da, ikke på boks.


#51

Candy Darling sa for siden:

Kan man lage havregrøt kvelden før og lage lapper til frokost? :morgentrøtt:


#52

Dixie Diner sa for siden:

Det går nok helt fint ja. Rislapper lages jo av risgrøt-rester, ofte dagen etter. :)


#53

Skytte sa for siden:

Jeg har laget hele røra kvelden før og laget lapper dagen etter. Går fint det.


#54

ullmor sa for siden:

Klart jeg vet det! Og ja: ullmor har funnet ullmor sin oppskrift på FP en gang (da hadde jeg lånt ut oppskriften til noen andre og siden jeg ikke går rundt med oppskrifter i hodet så søkte jeg den opp her). Så det så.


#55

LilleLeo sa for siden:

Lykke til Iset, pleier å bruke ferske jeg også ;)


#56

Candy Darling sa for siden:

:maser: Egner de seg til nistemat?


#57

Skytte sa for siden:

Alt var i allefall borte fra matboksen til Poden i dag. :D


#58

Amelie sa for siden:

Mmm - abonnerer!
Og forsøker meg på Camomillas Vaniljekake til snuppas 1 års dag! :hjerter:


#59

safran sa for siden:

Helt klart!


#60

Wix sa for siden:

Har ikke prøvd så mange ting frem til nå, men hittil er det Glitters parmesankylling som har vært størst suksess!


#61

Shamu sa for siden:

Oi... dette var en genial tråd!

:klipper og limer igjen:

Rundstykkene skal prøves ut, helt klart. Samt en mengde a middagene.. :slurp:


#62

Obelix sa for siden:

Har bare prøvd Oreokaken. Den har til gjengjeld blitt laget mange ganger.


#63

Røverdatter sa for siden:

Åh, jeg kom på en ting til. Foliepakker med laks. Det er en klassiker hjemme.


#64

Mei sa for siden:

Det er en klassiker her også.


#65

rajraj sa for siden:

Siden sist jeg rapporterte her har jeg prøvd Mims flytende brød (fikk de ikke til så bra, men jeg ser at det er ovnen min sin skyld), Isets focaccia (har fått så utrolig mye skryt og eeelsker dem selv også), Nennes grove rundstykker (en ubetinget suksess) og en eller annen hvetedeig som jeg bakte ut som kanelsnurrer (deilige og luftige). Ja, jeg har blitt venner med gjærbakst. :stolt:


#66

LilleT sa for siden:

Nennes rundstykker og m^3s Balti Chicken


#67

Amelie sa for siden:

Da blir det Glitters parmesankylling* med hjemmelaget potetstappe og tomatsalat i morgen på 1-årsdagen til snuppa. Og vaniljekake med epler og is til dessert. Samt min egne, fabelaktige marzipankage med lilla fioler på!

:highfive:

*) og kalkun - vi tømte frysern for kyllingfileter og måtte spe på med kalkunbryst. Skader trolig ikke! :D


#68

liefje sa for siden:

Det blir nok Oreokaken.


#69

gurgle sa for siden:

Favoritt her er en tomatsuppe med pasta og masse basilikum, men vet ikke hvem som la den ut.


#70

Shamu sa for siden:

En potte basilikum?
Er ikke det litt mye?

Ellers hørtes denne knallgod ut!!! :hjerter:


#71

Tangerine sa for siden:

Jeg har prøvd R.O.O.M-kaken, og skal prøve Isets foccacia + gode sjokolademuffins i nærmeste framtid.

Senere skal jeg selvsagt prøve myyye :D


#72

Føniks sa for siden:

Adrienne sine grove pizzasnurer og Madam Mims langpannesjokoladekake. De er gjengagere begge to.


#73

Frost sa for siden:

Cream cheese Brownies og karamellkaken skal lages for andre gang i dag. Er ganske sikker på at det blir enda flere ganger. :)


#74

Pasta sa for siden:

Oreokaken og Nennes rundstykker er himmelsk.


#75

Interference sa for siden:

Smil kaken, og matmuffinsene (husker ikke hvem som la ut oppskrift).


#76

LilleT sa for siden:

I dag har vi også hatt seigryta til Iset til middag. Den var god, ja! :nikker:


#77

rine sa for siden:

Super tråd! Har ikke giddet å lese så mye på oppskriftsforumet ( så mange tråder der: lat) men dette var jo genialt. Så mye her som jeg kunne tenke meg å prøve. F.eks gulrotkaken... (R.O.O.M.S):jupp:


#78

Minerva sa for siden:

:dulte:

Må oppdage litt her fremover.

Skal prøve Glitters parmesan kylling i kveld. Fint med noe uten løk for meg og vesla.


#79

Filifjonka sa for siden:

Det som har blitt favoritter:
Glitters parmesankylling, Kristins chili con carne med grillet paprika, Mims lammeskanker med kanel, rødvin og sitrus, Skilpaddas havrekjeks, gulrotkaken fra R.O.O.M. Og en annen kyllingoppskrift i form med creme fraiche og revet ost, som jeg ikke husker hvem som la ut.


#80

Dixie Diner sa for siden:

Disse? De er supre. :D


#81

safran sa for siden:

Link, Iset?



#83

safran sa for siden:

Takk! ;)


#84

Mei sa for siden:

Da må du legge den ut i sin helhet :D.


#85

Tangina sa for siden:

Er det denne fra Aminta, Maximillia? Den ligner på noe jeg lager (minus osten og ananasen), og det er knallgodt.


#86

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er ikke den. Det er kyllingfileter som legges i en form, og dekes med en blanding av Creme Fraiche, revet ost (jeg bruker den svarte plastboksen fra Tine, med blandingsost), kyllingbuljongterning, hvitløk og pepper. Jeg finner ikke oppskriften i farta.



#88

krystallklart sa for siden:

Jeg har laget Whities sikker 7 ganger siden oppskriften kom.
Og Nennes rundstykker skal jeg jammen lage snart.

Ellers fikk dette brytebrødet masse skry i dåpen i dag.


#89

Hobbes sa for siden:

Ja, jeg kan jo fortelle at blant maten og kakene vi hadde i navnemarkeringen til Tigergutten var det Nennes rundstykker, Cream cheese brownies, oreokake (skjønt den fant jeg allerede på NM) og peanøttkake. :knegg:



#91

rajraj sa for siden:

Har jeg blitt gal i hodet, eller hadde vi en lignende tråd for bare noen måneder siden? :gal:


#92

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Nei, jeg tror dette er den eneste?



#94

Dixie Diner sa for siden:

Se der ja, jeg har til og med svart i den. :knegg:


#95

rajraj sa for siden:

:knegg:


#96

tinkadott sa for siden:

Disse ble testet i kveld, kjempegode!


#97

Mamarazzi sa for siden:

Ok - kommer med et lite bidrag her, men tror jeg opprinnelig hentet oppskriften fra Det Andre Forumet... :sparke:

Disse bollene blir sinnsykt luftige :nam:.

Dette er en stor oppskrift, så den kan godt halveres. Har du god tid får du masse boller du kan fryse etterpå

1 l. melk
300 gr. melis
100 gr. smør

Kokes opp og avkjøles

2 pk. tørrgjær
2 egg
1 1/2 kg. hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme

Bakes direkte ut og heves 1 1/2 - 2 timer
200 gr. i 10-15 min.
Egg til pensling

Du kan godt ha i rosiner

Gir ca 50 boller i passe størrelse


#98

iben sa for siden:

O den fantastiske Gulrotkaken og Nennes grove har jeg laget. Ellers skal jeg tråle denne tråden etter flere vidunder!


#99

mocci sa for siden:

Har noen denne oppskriften?


#100

ItsOnlyMe sa for siden:

Flere gode tips?
Nennes rundstykker med CC og parmesankyllingen blir ofte laget hos oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.