Hvilken var/er favoritten? Det være seg middager/kaker, hva som helst. Lages den ofte?
Her er Isets seiegryte en favoritt, spesielt hos sambo, den lages et par ganger i måneden.
Den har blitt moderert litt i forhold til oppskriften og står og surrer og putrer på komfyren nå. :D
Jeg bruker 100 gram smør og har et par poteter oppi i terninger, en blokk fiskebuljong og en og en halv boks med rømme. Knallgodt!!
En annen som har blitt brukt litt er en oppskrift på snøfrisk-saus,
den er kjempe god! Jeg bruker en hel boks med creme fraîche og Black Boy's Honning-marinade.
Gulrotkaken fra Room er bakt (dog lagt i fryseren ), ellers finner jeg stadig inspirasjon i matforumet. Har kjøpt inn fiin muffinsform og tenkte jeg skulle prøve matmuffinsene nå når det blir høst og litt mer baketid.
Smelt smør, bland med melken og løs opp gjæren. Hvis du har en stavmikser så prøv å hakke opp cottage cheesen litt, bland så inn egg, sukker og salt. Bland dette med smør-, melk- og gjærblandingen og jobb inn melet til slutt. Hev til dobbel størrelse.
Del opp deigen i 48 emner. Lag horn eller rundstykker. Pensle med egg og strø med valmuefrø. Etterhev litt. Stekes ved 225 grader i ca. 15 minutter. Disse er supre å fryse og så tine etter hvert som du har bruk for dem.
Jeg husker ikke hvem det var som stod for min favoritt, men det er hvertfall en sukkerbrødoppskrift. Har aldri sett på maken til stort og lekkert sukkerbrød! Wow! :tilber:
Før dette hadde jeg aldri tilberedt kyllingfiletene i stekeovn - kun stekt dem tørre i panne. :amatør: :o
Etter dette startet vi faste søndagsmiddag med svigermor, litt for å prøve ut flere oppskrifter. Nå er jeg hundre ganger bedre på kjøkkenet.
Takk, glitterchick (og FP). :)
1.5 - 2 beger Creme Fraiche
1 kg. karbonadedeig
2-3 paprika i forskjellige farger
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss. tomatpure
1 ts. chilipulver
1 ss. chilisaus
salt
pepper
Basillikum
ca.1 dl vann
Revet ost
Karbonadedeigen stekes sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpure, chili og krydder, bland godt og ha i vannet til slutt. La vannet koke inn.
Paprikaen deles i strimler.
Ha Creme Fraichen i bunnen av en ildfast form og hell kjøttblandingen over. Legg over paprikastrimlene og gratiner med ost. Stekes på 225 C til osten er ferdig gratinert.
Serveres med Nachos og en blandet salat. Gjerne salsa som tilbehør.
Hvis du vil kan du bare tilsette en pose tacopulver i kjøttdeigen og droppe dette:
Jeg har sikla over mang en oppskrift på FP (og nå sikler jeg igjen), men jeg har ikke rukket å prøve noen ennå - bortsett fra Camomillas vaniljekake. Og den ble jeg veldig fornøyd med. :riktig:
Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk
Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
Hønnis tips om gulrotkake
[color=Black][/color]Gulrotkake i langpanne[size=3][/size][size=2][/size] [LEFT]
[CENTER]
[/CENTER]
[/LEFT]
Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!
<strong>Ingredienser:
</strong>6 dl sukker
Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker Fremgangsmåte:
</strong>Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. Tips:
</strong>750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.
Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
Det jeg har lagd aller mest er Tinetoffs teryakimarinerte laksefilet. Det er vel nesten ikke en oppskrift en gang, mer en beskrivelse. Det har vært en slager her lenge nå; servert med ris og brokkoli som anbefalt av Toffen.
Nå ble jeg pokker så sulten, og tenkte jeg skulle døyve det hele ved å lese litt. Men hva er det jeg leser for tiden? Jo, Sult. :nemlig: For et par netter siden måtte jeg stå opp og smøre meg to brødskiver med leverpostei på grunn av den boka. :går og steiker seg et speilegg:
Nennes rundstykker er en slager. :jupp:
Jeg har også prøvd mange andre oppskrifter, men kommer ikke på flere i farten.
Nå må jeg snart prøve LilleLeos rekegryte tror jeg.
Glitters parmesankylling er en stor favoritt her i huset. Nå må jeg jo lage de derre rundstykkene som alle skryter så sinnssykt av. Og jeg som liksom skal spise lavkarbo.
Mims hellebrød lages ukentlig, i en eller annen variant. Og vidundergryten er blitt en spesialitet, som sprer seg om løvetannfrø blant slekt og venner. Chocolate cream cheese cake skal det vel godt gjøres å ha unngått her inne, men den er altså super.
Ellers har jeg latt meg inspirere av mange av oppskriftene, uten at jeg nødvendigvis følger dem. Som å bake kylling og fisk i folie i ovnen. FP har definitivt gjort meg bedre på kjøkkenet (og prosentvis økning av lave tall er som kjent oppmuntrende :glis: ).
Klart jeg vet det! Og ja: ullmor har funnet ullmor sin oppskrift på FP en gang (da hadde jeg lånt ut oppskriften til noen andre og siden jeg ikke går rundt med oppskrifter i hodet så søkte jeg den opp her). Så det så.
Siden sist jeg rapporterte her har jeg prøvd Mims flytende brød (fikk de ikke til så bra, men jeg ser at det er ovnen min sin skyld), Isets focaccia (har fått så utrolig mye skryt og eeelsker dem selv også), Nennes grove rundstykker (en ubetinget suksess) og en eller annen hvetedeig som jeg bakte ut som kanelsnurrer (deilige og luftige). Ja, jeg har blitt venner med gjærbakst. :stolt:
Da blir det Glitters parmesankylling* med hjemmelaget potetstappe og tomatsalat i morgen på 1-årsdagen til snuppa. Og vaniljekake med epler og is til dessert. Samt min egne, fabelaktige marzipankage med lilla fioler på!
:highfive:
*) og kalkun - vi tømte frysern for kyllingfileter og måtte spe på med kalkunbryst. Skader trolig ikke! :D
Super tråd! Har ikke giddet å lese så mye på oppskriftsforumet ( så mange tråder der: lat) men dette var jo genialt. Så mye her som jeg kunne tenke meg å prøve. F.eks gulrotkaken... (R.O.O.M.S):jupp:
Det som har blitt favoritter:
Glitters parmesankylling, Kristins chili con carne med grillet paprika, Mims lammeskanker med kanel, rødvin og sitrus, Skilpaddas havrekjeks, gulrotkaken fra R.O.O.M. Og en annen kyllingoppskrift i form med creme fraiche og revet ost, som jeg ikke husker hvem som la ut.
Nei, det er ikke den. Det er kyllingfileter som legges i en form, og dekes med en blanding av Creme Fraiche, revet ost (jeg bruker den svarte plastboksen fra Tine, med blandingsost), kyllingbuljongterning, hvitløk og pepper. Jeg finner ikke oppskriften i farta.
Ja, jeg kan jo fortelle at blant maten og kakene vi hadde i navnemarkeringen til Tigergutten var det Nennes rundstykker, Cream cheese brownies, oreokake (skjønt den fant jeg allerede på NM) og peanøttkake. :knegg: