Storesøster (3) spør stadig om hun kan få samme grøt som lillesøster til kvelds. De dagene jeg koker grøt selv er det en ting, men oftest får lillesøster 12-mnd instantgrøt. Er det ernæringsmessig noen grunn til at storesøster på 3 ikke bør få det innimellom? Jeg har holdt igjen og prøvd meg med at det er babymat, men jeg ser jo at hun synes det er skrekkelig urettferdig, og at hun har veldig lyst på.
Jeg trodde vel ikke noe skulle være direkte feil, jeg tenkte mer på om fiberinnhold, fett, næring osv er tilpasset et annet kosthold enn det som er naturlig for en treåring. (Spesielt fiberinnhold).
Storesøster spiste en par pakker 12-månedersgrøt da lillebror var baby. Plutselig syntes hunikke det var sånn stas lengre og sluttet selv. Hun var da 2,5 -3 år.
Tviler på at de tar noen skade av å spise slik grøt innimellom. Det er jo snakk om av og til og i perioder.
Jeg er ingen fagperson, men vet om voksne med glutenallergi som spiser risgrøt for 4 mnd. Her i huset får Junior på 18 mnd diverse typer barnegrøt, men vi blander ut med havregryn. Drøyer det bra på den måten.
Semper/småfolk har jo grøt fra 1 år og oppover og jeg regner med at det ernæringsmessig er lite forskjell på behovene hos en 2 eller 3 åring . Min datter spiser endel grøt , det har vært en grei måte å få henne til å spise noe når hun nekter annen mat . Det eneste er at vi tilsetter litt frisk frukt/fruktpure . Jeg har ingen problemer med å gi større barn lit grøt så lenge de har et variert kosthold ved siden av .