Left sa for siden:
Poll kommer.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Left sa for siden:
Poll kommer.
Spoon sa for siden:
Vita Hjertegod :)
Alfa sa for siden:
Brukar ikkje smør
bloma sa for siden:
Brelett!
allium sa for siden:
Jeg savner dustepoll-alternativet.
Hvilket smør, liksom? Smør er smør. Margarin er ikke smør.
Pelen sa for siden:
Varierer, men som regel noe den hvite Vita, men jeg kan noen ganger kose meg med meierismør også. Brelett (er det den gule) har vi også til tider.
Røverdatter sa for siden:
Jeg bruker vanligvis ikke smør, men vi har oftest soft soya eller bremykt i kjøleskapet som de andre bruker.
Dixie Diner sa for siden:
Det er jo kun smør som er smør, så nesten alle alternativene er jo margariner. ;)
Jeg bruker kun SMØR, altså meierismør eller setersmør. Holder meg langt unna alle margariner.
Dixie Diner sa for siden:
Det er Bremykt, blanding av smør og olje.
Pasta sa for siden:
Jeg bruker vanligvis soft light, men foretrekker helt klart bremykt.
Fru Snurp sa for siden:
Soft Ekstra!
Left sa for siden:
Dustepoll glemte jeg ja. Moderatorer - legg gjerne til dustepollalternativ.
Og overskriften kan endres til "hvilket smør/margarin bruker du på brødskiva"? :knegg:
Smash sa for siden:
Jeg kjøper Tine meierismør, mannen kjøper Brelett.
Miriel sa for siden:
Vi bruker Vita hjertegod - synes den smaker best også :)
Dixie Diner sa for siden:
Vi smørfanatikere er litt pirkete på dette. :knegg:
allium sa for siden:
:nikker:
Men jeg må innrømme at jeg bruker en del Bremykt. Det er praktisk. Ikke har jeg satt meg inn i hva det er i den heller, ut over smør. Du kan kanskje opplyse meg, slik at jeg blir vettskremt og slutter å kjøpe det?
malena sa for siden:
Setersmør.
ming sa for siden:
Vita Hjertegod - den hvite.
Dixie Diner sa for siden:
Nja, det er jo 70 % smør så det er jo bedre enn margarin, men jeg er usikker på olje-kvaliteten, tror den er varmebehandlet og ikke akkurat sunn. Vi bruker disse bordpakningene med meieri- eller setersmør men den står alltid i brødboksen eller på kjøkkenbenken slik at det alltid er smøremykt. Vi bruker ca. 1-2 pakker i uka, så det rekker ikke å bli gammelt heller, men smør harskner jo tregere enn margarin uansett.
allium sa for siden:
Jeg bruker ikke særlig mye smør, og er veldig var for harsk-smaken.
Nå sjekket jeg; det er rapsolje. Ikke så verst, vel?
Bluen sa for siden:
Jeg synes Soft Soya Light er best, og bruker det under ting som egg, skinke og brunost. Under annet pålegg bruker jeg stort sett ikke smør.
Meierismør er jeg ikke glad i, og jeg fnyser av uttrykket "godt smør".
Benzo sa for siden:
Bremykt og meierismør.
Iset, hvorfor får jeg "solsmak" på meierismøret mitt når det står ute. For varmt i skapet?
Alexy sa for siden:
Vi bruker både den grønne og den hvite Vita Hjertegod.
Labolina sa for siden:
Ikke alltid jeg bruker noe, men de gangene jeg gjør så bruker jeg bremykt.
Angelique sa for siden:
Brelett og Tine meierismør.
Fikk bare stemt på Brelett.
Maxine sa for siden:
Spiser ikke vanlig brød (ketolyse/lavkarbo), men bruker meierismør når jeg bruker det på brøderstatninger.
Skytte sa for siden:
Vita hjertego' lettmargarin.
Skilpadda sa for siden:
Bruker ikke smør på vanlige påleggsbrødskiver, men noen ganger på rundstykker ved siden av suppe og slikt. Vi har aldri annet enn vanlig meierismør i huset.
Dixie Diner sa for siden:
Rapsolje er finfin når den er kaldpresset. Jeg tviler sterkt på at den er det i Bremykt.
Hvis det er FOR varmt så skiller det seg litt ja. Litt trøblete om sommeren, jeg passer alltid på at det står i skyggen og det ikke er for varmt, men det er ikke alltid så lett. Men nå er vi ikke akkurat bortskjemt med for mange hetebølge-dager her uansett. :knegg:
Harriet Vane sa for siden:
Ingen får meg til å smøre margarin på skiva. :grøsser: Man får sånn belegg i munnen av det. Æsj! Jeg kan til nød bruke brelett eller bremykt, men liker definitivt best vanlig meierismør. Jeg kjøper bare halvkilospakker og tar av en liten bit som jeg har i en liten skål på benken.
Dixie Diner sa for siden:
Mim: ja, spesielt de HVITE margarinene (Vita lett osv) er jo helt grufulle. Hvit tannpastaaktig substans, jeg fatter ikke at det går an å spise det.
Susse sa for siden:
Lett Vita hjertego på skiva,soft spesial til Nunnu, Melkefri melange i bakverk dersom jeg ikke kan bruke rapsolje.
Mei sa for siden:
Klarer heller ikke "de hvite" margarinene. Har alltid blitt kalt sær av folk som ikke smaker forskjell; godt å møte likesinnede ;). Vi bruker Brelett og innimellom vanlig meierismør.
Hyacinth sa for siden:
Jeg bruker ikke smør, jeg har egne smør-substitutter som f.eks. cottage cheese (godt under det meste), Philadelphia, hjemmelaget majones/ dressing etc.
De andre i huset spiser Brelett. Jeg synes det smaker godt, men man kan unne seg mye mer cottage cheese enn Brelett.
Dixie Diner sa for siden:
Avokado er forresten svinaktig godt under kjøttpålegg, jeg bruker minst 1 om dagen. Men jeg har avokadoen oppå smøret da. :knegg:
Aminta sa for siden:
:dulte:
Mandino sa for siden:
Brelett, men kan fint benytte andre merker også.
Ru sa for siden:
Kun Soft her i huset.
Det er det eneste jeg tåler.
allium sa for siden:
:nemlig:
Jeg skulle lage risotto i Spania i sommer, og sendte søsteren min i butikken for å kjøpe smør. Hun kom tilbake med lettsmør. Merkelig substans, og den oppførte seg jo enda merkeligere når den smeltet. Jeg klarte meg med olivenolje istedenfor.
MissS sa for siden:
Vita Hjertegod
trøtt sa for siden:
Jeg bruker vanligvis ikke smør på skiva, men varmt/nybaka brød bruker jeg soft spesial på. Det er det eneste vi har i hus pga allergikerne.
Mandarin sa for siden:
Brelett eller vanlig meierismør på skiven. Mest Brelett. Av og til Bremykt (hytteturer o.l).
Maz sa for siden:
Godt oppsumert!!!!
maggypop sa for siden:
For det meste Bremykt. Jeg synes det er praktisk at den kan stå i kjøleskapet. I kantina på jobb bruker jeg meierismør.
Ariel sa for siden:
Soft Soya Light
Patsy sa for siden:
Vita Hjertegod.
Syns egentlig meierismør er best men det så hardt når det står i kjøleskapet.
Tror jeg skal begynne å kjøpe det igjen og la det stå fremme.
krystallklart sa for siden:
Omvendt av Iset og bruker nå kun meieri eller setersmør. Fikk bare stemt på meierismør.
Millis sa for siden:
Bruker ikke smør. Burde kanskje det for å venne ruskesara til det, for skal man kjøpe noe ferdigsmurt noen gang er det jo alltid smør på. Jeg kan ikke fordra det..
Dixie Diner sa for siden:
:knegg:
Mannen liker best setersmøret, jeg synes det er altfor salt så jeg foretrekker meierismør. Eller enda bedre, Kviteseidsmør. :nam: Men det er dyrt, så jeg bruker det bare av og til.
Chablis sa for siden:
Når jeg en sjelden gang har smør på så blir det bremykt.
Schnuppa sa for siden:
Brelett og meierismør.
Svare Brelett siden det er det vi hovedsakelig bruker på brødskiven.
Beckett sa for siden:
Jeg veksler mellom Soft soya light, Vita Hjertego´og Brelett. Har hatt Brelett i kjøleskapet de siste par gangene, så jeg stemte det.
Hvis jeg skal flotte meg bruker jeg Meierismør. :nam:
apan sa for siden:
Bruker ikke smør selv, men vi pleier ha et eller annet i kjøleskapet som S av og til bruker og som vi av og til har i mat. Det varierer hva det er. Den går ut på dato før den blir tom.
rajraj sa for siden:
Vita Hjertegod. Mannen har begynt å kjøpe inn det, for han er redd for å få hjerteinnfarkt. :vetikke:
KristinS sa for siden:
Vi bruker Brelett.
Aminta sa for siden:
Kviteseidsmør bruker vi, nesten utelukkende. De få gangene de ikke har det bruker vi Arne Brimi lettsaltet smøret.
lijander sa for siden:
Bremykt, fordi det er både til å steke med, og ha på skiven ;)
løve70 sa for siden:
Når jeg bruker smør på brødskiven er det brelett.
Dixie Diner sa for siden:
Men da bruker du jo ikke smør i det hele tatt.
Neida, jeg skal slutte å pirke. :knegg:
Propella sa for siden:
Bruker ikke smør. Det smaker vondt. :nikker:
turi sa for siden:
Kun meierismør.
Lilith sa for siden:
Vita hjertegod eller Soft light
mina sa for siden:
Bremyk er best, så hvis jeg skal ha smør/margarin på skiva så blir det det. Er ikke så glad i smaken av rent meierismør, og margarin er enda verre.
Aminta sa for siden:
Men du bruker alikevel margarin, selv om det er verre enn smør?
:fnise:
Dixie Diner sa for siden:
Bremykt er smør og olje. Du tenker sikkert på Brelett, Aminta. :humre:
Aminta sa for siden:
Niks. Bremykt er jo et blandingsprodukt, det er margarin, ikke smør.
(Oljen er sikker ikke kaldpresset engang.)
Dixie Diner sa for siden:
Nei, Bremykt er smør, det får ikke lov å skrive smør på pakken om det er margarin. Det er smør og olje, men oljen er nok ikke akkurat sunn nei. Æsj.
Aminta sa for siden:
Nei, og det står hva på den pakken? 70 % smør står det. Ikke 100 %. Og det er et blandingsprodukt, altså margarin.
Og de kaller det margarin selv;
[quote]Bremykt
Gir den beste skiva!
Bremykt margarin inneholder 70% smør og 30% rapsolje. Det gir deg den gode smørsmaken og en smøremyk konsistens.
Bremykt margarin egner seg like godt til steking og baking, som til brødskiva. Den gir en god smørsmak til maten du lager, og gjør at brødskivene dine smaker ekstra [/quote]
Maiden sa for siden:
Soft soya light
Dixie Diner sa for siden:
Hæ? Så rart. De resterende 30 % er jo olje, men kan de kalle det margarin fordet? Det er jo 70 % smør i den, hvorfor kaller de den margarin da?
Mor til 4 sa for siden:
Bruker ikke smør.
Aminta sa for siden:
Fordi det er margarin, det er et blandingsprodukt, det er ikke rent smør.
Det er bare rent, 100 % smør, som er smør. Per def. fettstoffet som kommer av kjerning.
Margarin er per def. smørlignende og har ulike fettstoffer i seg, som bremykt.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg skulle akkurat til å skrive at det sier jo seg selv, siden margarin er laget av olje. Men de burde jo kalt det smørgarin eller noe. :knegg:
Nei, takke meg til rent smør, forstår ikke vitsen med sånne jallaprodukter.
Stikka sa for siden:
Pleide å bruke de bordpakningene med meierismør med yoghurt. Skjønner ikke hvorfor de sluttet med dem. De holdt seg mykere i kjøleskapet en vanlig meierismør. Nå bruker vi Bregott økologisk (fra Sverige). Det er 70% smør og 30% olje.
Stompa sa for siden:
Jeg spiser nesten ikke brød, frøkna vil ikke ha margarin - men herremannen får Vita Hjertego' på. Jeg synes den er greiest å smøre ut siden den faktisk er smøremyk.
Irma sa for siden:
Soya soft light bruker vi. Nå i graviditeten har jeg også brukt Vitasmør og noe omegasmør jeg har kjøpt i Sverige, siden jeg sliter med å få i meg nok omega3. Jeg synes de hvite smørene ser mer delikate enn de gule jeg, også synes jeg de holder seg "penere" i pakka. Bremykt som mamma bruker ser skikkelig gyselig ut etter kort tid synes jeg.
mina sa for siden:
Svært så pirkete da!
Altså: Jeg er ikke så glad i smaken av rent meierismør. Plantemargariner som Soft o.l smaker enda mindre godt.
Bremykt smaker godt, kanskje oljen kamuflerer smaken jeg ikke liker i rent meierismør?
mina sa for siden:
Jeg blir ertet av familie og venner fordi jeg er litt nøye på hvordan vi forsyner oss av smøret (eller Bremyktpakka for å være nøyaktig ;)). Jeg synes smør og margarin som er "opphakket" av tilfeldige knivhugg og full av smuler og div. andre pålegg er skikkelig "hæslig", så jeg oppdrar ungene til å bruke ren kniv i smøret og dra kniven fint over så det blir en jevn og fin overflate. smørnazi
Camomilla sa for siden:
Soft Soya Light.
maribo sa for siden:
Her brukes kun Bremykt - til alt (unntatt når vi bruker olje...)
Honda sa for siden:
vita hjertegod lett.
Skremmern sa for siden:
Vita lett hjertegod.
cilen sa for siden:
Soft spesial. For den er uten melk.
Mauser sa for siden:
Det som måtte finnes i kjøleskapet.
Tertit sa for siden:
Vita hjertegod, lett
Gammel bruker sa for siden:
Du trenger bare Bremykt! ;)
(..på brødskiva, vel og merke.)
Tangerine sa for siden:
Soft Soya Light fordi mannen absolutt vil ha det.
Hvorfor er smør sunnere enn margarin?
Gwen sa for siden:
Vita Hjertegod for meg og ungene.
Mannen spiser ikke brød, men om han hadde gjort det så ville han spist smør. Han har samme tankegang som Iset. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.