Vi er egentlig veldig matleie alle tre her nå, mann, barn (3,5 år) og jeg..
Spesielt middagsmåltidet sliter vi med. Ingen har lyst på noe og ingen orker stå på kjøkkenet og styre.. Regner med det vil ta seg opp litt igjen nå som hverdagen tar over, men trenger litt tips!
Har dere noen favoritter som alltid slår an selv i slike perioder?
(Vi spiser vegetarisk, men vil gjerne høre ikke-vegetariske også)
Vi er så matglade at det sjelden er noe problem. :sparke:
Men spekemat, rømme, nypoteter og nykål er en middag vi har hatt flere ganger på de lateste og varmeste dagene i sommer. Enkelt og godt. :)
Edit: Men kanskje ikke så lett å gjøre om til vegetar, nei. :flau:
Et tips fra ferien vår som omtrent laget seg selv er bakte poteter.
De står i ovnen litt over halvannen time og serveres med rømme, kryddersmør også lager jeg en røre av vårløk, mais og bacon som stekes med cumin, koriander og chilipulver. Siden du ikke vil ha i kjøtt så tipper jeg det blir veldig godt å bytte ut bacon med sprøstekt sopp av noe slag. Maldonsalt og nykvernet pepper og dig in.
Vi er også matleie for tiden, så jeg fant fram en kokebok og fant middagsoppskrifter for de kommende dagene:
Tirsdag: Kylling i karri
Onsdag: Limelaks med rosenkål
Torsdag: Sesamkylling med potetmos
Fredag: Pizza med parmaskinke og basilikum
Lørdag: Grønnsaker med kjøtt-timbal
Søndag: Fiskeruller med spinat, villris og sennepsgoudasaus
Fikk masse inspirasjon til middager videre framover også!
Jeg har handlet inn alt vi trenger så slipper vi å tenke mer på det denne uken ihvertfall.
Jeg er for opptatt av rydding og organisering før hverdagen smeller meg i ansiktet på mandag, etter to år med babyruging og hjemmeliv, middag er ikke første pri. Derfor blir det bondeomelett i stekeovnen. Jeg gjør sånn:
Skjærer poteter i terninger for å spare tid, koker dem i litt kyllingbuljong.
Smører en ildfast form, den store vi pleier lage lasagne i.
Strør grovhakket paprika, løk, fenalår og de kokte potetterningene i forma.
Heller på 7-10 egg som er vispet med en teskje bakepulver, 1/3 boks creme fraische og krydder. Det blir cumin, mild madras og pepper, tenker jeg.
Rasper ost oppi.
Steker midt i ovnen til den er ferdig, det er vel kanskje 20 minutter.
Når jeg og gubben er lei av mat og tomme i hodet finner vi fram kokeboken og lager middagsliste for uka. (Dette gjøres egentilig hver uke, men innimellom trenger man rett og slett å tenke litt nytt, da legges det ned ekstra innsats).
Når ungene er matlei og ikke vil ha noe, er det alltid en vinner med tortillas med (kylling) og ulike oppskjærte grønnsaker, sauser, rømme og ost. Da spiser de det de har lyst på. Men det krever litt mer en null jobb, da.
Vi dropper middag og går ut på tur i stedet. (Spiser litt frukt og skive/knekkebrød/gulerøtter, seff) Mange gode tips ellers. Hva med å bytte rundt på middag og kvelds og ha noen gode ovnsretter?
Egentlig har jeg også lyst til å rope når turi, safran og RAJRAJ! Puh, måtte rope noe ihvertfall.
Finn inspirasjon i Mims oppskriftstråd! :highfive: Selv har jeg fått dilla på Mims herlige tomatsuppe, men husk å bruke noe kraft eller buljong el.l., hvis ikke blir den litt tam. ;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.