Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Penger i Bulgaria

#1

Pasta sa for siden:

Når vi tidligere har vært i syden (Kypros og Kreta) har vi alltid hatt med bankkort og kredittkort, og minst mulig kontanter.
Nå har vi fått tips om å unngå kort og heller ta med norske kontanter til hele ferien og oppbevare i safen og veksle i hotellresepsjonen.
Helt ærlig syns jeg dette høres ut som en vanvittig ide.
Noen som har vært i Bulgaria og kan dele sine erfaringer?


#2

Canisa sa for siden:

Vi har vært to ganger på Sunny Beach (2005 og 2006), og har kun hatt med visa-kort. Synes det høres skummelt ut å kun reise med kontanter som skal oppbevares på hotellrommet ...


#3

Canisa sa for siden:

Kursen er også mye dårligere om du veksler på hotellet enn om du tar ut valuttaen i minibank.


#4

trøtt sa for siden:

Det hørtes ut som en fryktelig dårlig ide. Du får mye dårligere kurs ved å veksle der nede enn ved å bruke visa. Jeg ville hatt med to ulike kort og satset på uttak i minibank. Slik gjorde vi det da vi var i Bulgaria i fjor.


#5

Anne sa for siden:

Vi var en uke i Albena i sommer, vi brukte kort i minibanken, men ikke på hotellet for å veksle. Om jeg husker rett, kostet uttakene 35,- Nkr hver gang, skulle en feks veksle inn 3000 norske på hotellet, kostet det 380! kr! Uaktuelt!

Det går ikke an å betale med kort på restaurantene, butikkene osv.

Det var riktignok safe på rommet, men jeg tror ikke jeg ville tatt sjansen på å ta med alt i kontanter hjemmefra.

Bruk kort, ta vare på kvitteringene du får på uttakene, sjekk opp mot banken din når du kommer hjem. Av og til er registreringen i din egen bank noe treg.
Hos oss stemte det iallfall på øret.

Lykke til!


#6

Dali sa for siden:

Var også i Albena i fjor. Brukte kun kort, hadde ikke med noe kontanter.


#7

Isolde sa for siden:

Vi brukte kun kort i 06 og. Ingen problemer verken med feil sum eller å finne minibanker.

Eneste problemet vi fikk var at de stjal alle pengene og kortene mine. heldig vis hadde mannen kort som vi kunne bruke.


#8

kisha sa for siden:

Jeg kom fra Bulgaria for 3 uker siden. Jeg brukte visakort som ble oppbevart i safen på hotellet. Det ble kun tatt ut når jeg skulle ha ut penger.
Minibankene er helt greie å bruke. Det finnes vekslingskontorer som tar gangske høyt gebyr, så det styrte vi unna. Det samme gjalt hotellet.


#9

Fruktflua sa for siden:

Vi vekslet 10000 nok til leva på flyplassen. Vi fikk god kurs. Når de pengene var vekk, så tok vi ut i minibankene der nede.


#10

Nina sa for siden:

Hadde med bankkort som vi oppbevarte i hotellsafen, det var minibank på hotellet vi bodde på. Tok også ut litt Leva på Gardermoen før avreise.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.