Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn som reiser alene (fly)

#1

mina sa for siden:

Jentene våre på 6 og 8 skal fly alene for første gang. Tror kanskje mor synes det er mer skummelt enn jentene. :nemlig:
Nei da, jeg tror det går bra og at de blir godt tatt vare på.

Må man møte opp tidligere enn vanlig for innsjekk? Får en voksen være med gjennom sikkerhetskontrollen, eller er det ha-det-bra før de går gjennom metalldetetktor-dingsen?


#2

Elin sa for siden:

Jeg vet ikke hvilket flyselskap du skal reise med, men rutinene er noenlunde de samme hos alle flyselskap. Her er i alle fall all informasjon om barn som reiser alene hos SAS .


#3

Sol sa for siden:

Utenlands eller innenlands?
Hvilken flyplass?

På Gardermoen kan du bli med innenfor sikkerhetskontrollen og følge dem til gaten om de skal fly innenlands.


#4

Polyanna sa for siden:

Min eldste skal reise i morgen. Vi fikk beskjed om å møte en time før. Ha med legitimasjon, både de som sender og henter. Og man får visstnok være med til gaten om man vil (det er jo bare å gå gjennom sikkerhetskontrollen - de spør ikke etter boardingkort der. Og så forklarer man at man har fulgt et barn når man skal ut igjen).


#5

Muad'Dib sa for siden:

Min eldste har fløyd UM (Unaccompanied Minor) fra Gardermoen til Amsterdam siden han var 6, og synes det er stor stas. Han blir faktisk litt irritert når vi andre en gang ibland også skal være med. :-) Før i tiden var det endda staseligere enn nå, for da var UM venteområdet (hvor barna venter, under oppsyn, inntil de kan føres til gaten) i SAS personalets pauserom. Nå er det et eget lite rom ved siden av Sinnataggen restaurant, og medmindre man er transitpassasjer får man først møte opp der rett før man skal til gaten.


#6

Polyanna sa for siden:

Rapport fra min snart-6-åring: Det gikk strålende. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.