Jeg er lei av at jeg har noen oppskrifter her og andre der og atter andre en plass jeg ikke finner når jeg trenger dem. Jeg vil ha et system - ikke kokebok eller ringperm etc - men kanskje et slags kartotek?
Hvordan holder du orden på dine oppskrifter? Dersom du har sortert dem - i hvilke kategorier?
Jeg kjøpte meg en litt fin a-4 bok som jeg har skrevet alle oppskriftene inn i.
Etterhvert som jeg har endret på oppskrifter og lagt til en haug med nye ser jeg egentlig at jeg burde enten kjøpe meg en ny eller lage meg en database eller noe.
Jeg har ført yndlingsoppskriftene inn i en bok som er delt inn i kaker, brød og desserter den ene veien i boka, og fra andre siden middager. I tillegg fører jeg de på løsark (funnet i blad osv) inn i denne boka. Ellers har jeg mange av oppskriftene i oppskriftsbøker, som står i en egen bokhylle.
Jeg hadde tenkt å lage oppskriftbok på pc'n min, med mapper og systemer, og skrive dem ut og laminere dem, men det er så mye arbeid at jeg har utsatt det.
Sånn utenom boka så samler vi oppskriftene i en perm i plastmapper. Delt inn etter temaer. Vi har kopimaskin, og alle oppskrifter vi liker fra kokebøkene setter vi inn i permen. Da slipper vi å lete i kokebøkene, og sparer kokebøkene for litt matsøl. Oppskrifter fra gamle skrevne kokebøker (fra mamma blant annet), fra blader eller skolekjøkkenet kopieres eller rives ut og settes i samme perm. Når jeg lager ukeplan (har riktignok ikke blitt gjort det siste halvåret på grunn av kvalme), så tar jeg ut alle plastlommene med oppskrifter jeg trenger, skriver handleliste og henger oppskriftene på magnettavla på kjøkkenet i kronologisk rekkefølge (ukedager). Når ny ukeplan lages puttes plastlommene tilbake.
Jeg har ei bok som er til oppskrifter. Det er merket på første side hvilke kategorier som finnes. Kjøtt, fisk, supper/gryteretter, kaker o.s.v. Det jeg har prøvd ut, som jeg vet vi liker skriver jeg inn der.
I tillegg har jeg samlet masse oppskrifter som word-dokumenter. Der ligger ting jeg har tenkt å prøve ut og ting jeg ikke har rukket å skrive inn i boka ennå. I tillegg har jeg en del av mine velprøvde oppskrifter som jeg deler med meg av og til.
:nemlig:
Da Liten var baby hadde jeg et anfall av husmoridéer (dere vet, redebygging og alt det der) og gikk til innkjøp av noen permer der jeg skulle sette inn oppskriftene mine.
Der er det vel - tja, fem tilsammen nå.
Resten ligger litt rundt om kring.
En perm med faner inndelt i: kjøtt, fisk, supper, kaker, bakverk, desserter, tilbehør, drikke og småretter.
Skriver ut oppskriftene eller skriver dem for hånd og legger dem i plastmapper i permen.
Greit med plast også fordi det er greit å tørke av når man søler.
Eg har ein ringperm med plastmapper i som inneholder oppskrifter.
Eg finner ei oppskrift, printer dei ut og legger dei inn i ei plastmappe. No begynner ringpermen å bli så full, så eg får setta meg ned med nokre skilleark ein dag og sortere ut oppskriftene. No er middager og bakverk om kvarandre, og innimellom finner ein julebakst oppskrifter :knegg:
Jeg har en liten bok jeg skriver oppskrifter i og endel løse ark og utklipp som skulle vært skrevet inn i boka. Som regel sitter de utenat etter en stund, og jeg kan nesten aldri følge oppskrifter slavisk pga. allergi, så circametoden er flittig i bruk.
Jeg hadd alle lagret på data, helt til den brøt sammen her for noen måneder siden. Nåhar jeg kjøpt en perm og plastlommer, og setter de inn der etter hvert som jeg finner noen som ser gode ut. Men kaste ting som ser gode ut, men som jeg finner ut senere at ikke var det!!