Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drømmen om Thailand, med barn

#1

Stikka sa for siden:

Hvor i Thailand ville du reist, hvor ville du bodd og hva skulle dere gjort?

Vi planlegger et par-tre uker i Thailand til vinteren med begge ungene og er på jakt etter gode tips.


#2

Lenam sa for siden:

Jeg syns Phuket er vakkert, så lenge man holder seg unna Patong.


#3

løve70 sa for siden:

Vi reiser snart til Bangtao Beach i Phuket. Skal være der i to uker. Vi har med et barn, LilleVenn på 4,5 år. Jeg skal avgi rapport når vi kommer hjem igjen :)


#4

Stikka sa for siden:

Vi bodde på et koselig, lite sted litt bak på Patong. Så lenge man ikke blir så lenge kan Patong være en fin avveksling. Men ikke hele ferien.

Vi var 10 dager på Bangtao (Laguna Beach) for et par år siden. Gled dere. Fantastisk strand. Desverre var den stengt alle dagene vi var der. :knegg: Men vil gjerne ha rapport. :)

Det vi ønsker oss er flott strand, en bungalow med en hengekøye foran og litt aktivitet på kveldstid. Og gjerne noen dager med litt mer luksus.


#5

Stikka sa for siden:

Ingen andre som har lyst til å dra til Thailand? Eller har vært der og vil dele sine favorittsteder?


#6

Tangina sa for siden:

Jeg har tenkt tanken og har bl.a. lurt på Koh Samui. Var der første gang på 80-tallet da det stort sett bare var backpacker-bugalower der, så en gang på slutten av 90-tallet når charterturismen virkelig hadde gjort sitt inntog, og tenker at nå må vel den verste festinga ha avtatt noe og at småbarnsfamilier passer godt inn. Men jeg har altså ikke vært der på 10 år, så jeg kan ikke si det for sikkert. Men der er det nydelige langgrunne strender, og så er det på den andre siden av kysten i forhold til Tsunami-land.


#7

rajraj sa for siden:

Var på Koh Samui for seks år siden. Da var det fremdeles partybarer og ladyboys så langt øyet rekker. Hvert fall der vi var (men jeg husker selvfølgelig ikke hvilken del av øya det var). Flyktet så fort vi kunne. :nemlig:

Tror jeg ville gått for Phuket selv, om jeg skulle reist med barn. Eventuelt nord; Chang Mai - men der er det ikke strandliv og bademuligheter, med mindre man bor på hotell med basseng, da.

Phi-phi-øyene i Krabi-provinsen var flotte, og hadde masse sjarm. Gode muligheter for utflukter til vanns og til lands og nydelige strender. Nå har de jo bygget opp alt på nytt, etter tsunamien. Sånn sett er det sikkert penere der nå. Og såvidt jeg har skjønt ville de benytte muligheten til å fryse ut gniene og partydopende backpackere til fordel for mer "ryddige" turister. Dermed er det sikkert mer barnevennlig også. Og dyrere. ;)


#8

Tangina sa for siden:

Huff, det var ille. Var du på Lamai eller Chaweng? Mener å huske at det var en strand som var roligere enn de andre - var det Buddha Beach?

#9

rajraj sa for siden:

Chaweng var det! Ikke noe særlig, altså. Det vil si, vi hadde en artig kveld på byen, vi. Men jeg ville ikke dratt dit med barn.

Kjenner ikke Buddah Beach, det er godt mulig det er roligere der eller andre steder på øya for den saks skyld.


#10

Stikka sa for siden:

Takk for svar.

Koh Samui var vi på for 6 år siden. Vi bodde der det var mest party og jallashopping, men stranden var nydelig der. Tror nok vi kunne funnet noen flotte steder der, litt lenger vekk fra der vi bodde sist. Og så er det jo kort vei til Koh Tao :hjerter:

Phi Phi er også utrolig koselig. Hadde nok ønsket meg tilbake dit men syntes strendene var dårlige der "byen" lå. Vi var der året etter tsunamien. Ville bodd der siden det er mest liv. Long Beach hadde også vært et alternativ, nydelig strand, men da kan vi ikke trille (med vogn) inn til "byen".

Det må være strender, derfor utgår Chang Mai.



#12

Toffskij sa for siden:

Vi trivdes på Ko Lanta.


#13

Stikka sa for siden:

Hvor på Ko Lanta, Tinetoff. Har du noen linker? Vi planla å dra innom Ko Lanta sist, men vi rakk ikke. Så dit frister det absolutt å prøve seg. Det er vel andre steder i nærheten vi kan dra innom også? Vi liker å flytte litt på oss.


#14

Pelikan sa for siden:

Jeg er imponert over at dere orker så lang flytur med barn.
Var på Koh samui (Chaveng) før jeg fikk barn for 7 år siden. Stranden super, men ellers ikke noe særlig for barn.


#15

Stikka sa for siden:

Nattfly, perper. Barna sover og foreldrene leser eller ser på film. :)


#16

Toffskij sa for siden:

Vi bodde på Khlong Dao-stranda, som vel er den mest resortpregede på Ko Lanta. Det er mer backpackersk lenger nedover kysten, så vidt jeg vet. Vi bodde på Southern Lanta, men ville vel valgt et annet losji om vi skulle dit igjen – det var litt vel preget av mye chartertrafikk, syntes vi. Men for all del, vi hadde en svært så fin bungalow rett på stranda (beach front suite). Alle bungalowene nær stranda var for øvrig ettroms, om man ville ha familiehus, lå de langt bak på området, hvor det var hett og stillestående og masse insekter. Vi så oss ut noen andre steder som virket trivelige, men jeg husker selvsagt ikke hva de heter nå lenger.

Men stranda var fin, og det var masse hyggelige steder å spise. Det var en veldig fin ferie med toogethalvtåring og baby på seks måneder (ikke just noen aktivitetsferie, med andre ord). Jeg kunne gjerne dratt dit igjen, i kombinasjon med Krabi-området, kanskje?


#17

Lenam sa for siden:

Vi har vært 3 ganger i Kina og en gang i Thailand etter at vi fikk barn. Vi bor jo i nord-norge så ofte har vi reist i 12 timer før vi har satt oss på langdistanseflyene. Det er slitsomt akkurat der og da, men det er verdt det når man kommer fram!


#18

Lenam sa for siden:

Vi var en uke i Patong, midt i verste transestrøket :knegg:

Det var koselig og gøy der, men jeg ville ikke dratt tilbake dit med barn, da finnes det andre flotte strender i Phuket, både Kata og Karon.


#19

Tangina sa for siden:

Er det noen som vet hvordan det er på Koh Samet med barn? Det er jo nærme Bangkok og kanskje relativt lett å komme seg til?

Jeg likte meg ikke spesielt godt på PhiPhi, men strendene ved "byen" er jo veldig barnevennlige, så det kan jo være jeg ville sett annerledes på det med barn. Er det flere øyer nede rundt Koh Lanta som er fine?


#20

Trixie sa for siden:

Jeg har vært på Koh Samet.
Jeg var på den da minst utbygde siden. Fin bungalow, nydelig strand, god sprit ;) Jeg var 18. ;)
Vi tok taxi fra koh Samet og til Bangkok, tok 2 timer mener jeg, betalte 400,- nkr. tror jeg sånn ca. fungerte helt greit, fastpris er fint.
Tak taxibåt ut til øya, gikk så bra atte. Ei venninde av meg har vært der flere ganger(de har bodd i Bangkok) og trivdes hver gang.
Ving flyr dit nå.
www.ving.no/kohsamet


#21

Stikka sa for siden:

Vi var på Ko Samet for 3,5 år siden, rett etter Tsunamien rammet Thailand. Storesøster var da akkurat fylt et år. Veldig koselig, liten øy. Bussen tok vel tre timer fra Bangkok og så tok vi ferje ut.


#22

Pelen sa for siden:

Krabi-området liker jeg best så langt. jeg har vært på Phuket (3-4 ganger), Phi Phi, Railley og Koh Samui (som jeg ikke likte så godt). Railley er favoritten, men dette var før tsunamien og uten barn. Ikke noe barnevognsted akkurat.

Men øyene rundt er flotte!

Vi har reist mye med Herremannen, han har vært i USA 2 ganger, Thailand, Singapore og Kina for å nevne noen langdistansreiser. Han sover mer eller mindre alltid (for vi leter mye for å finne bra rutetider). Noen ganger har han sovet fra gate til gate. Det har alltid gått bra. Men nå er vi så heldige å ha en gutt som syns at man skal ha sikkerhetsbeltet på seg hele tiden, for det har kapteinen sagt.


#23

Stikka sa for siden:

Railey er vel et av mine favorittsteder i Thailand også, Pelen. Og det funker fint med barnevogn der. Vi var der en drøy uke for to år siden, året etter tsunamien, og da var storesøster på 2 år og OTH'n med.


#24

Pelen sa for siden:

Så bra! Jeg husker at vi ikke følte oss så lure når vi kom frem med kofferter som skulle bæres i land fra long tailen, men det gikk jo bra det også. Det er det stedet på jorden der jeg har fått mest ro i kroppen. Hva med Koh Lanta? For lite liv?

#25

Stikka sa for siden:

Tror nok vi kommer til å holde oss i Krabi og omegn. Enten fly til Puket eller Krabi. Kombinere Ko Lanta med Railey og ev. Phi Phi. Railey er virkelig et nydelig sted. Fantastisk strand som passer perfekt for barn, klatring for mor og god mat på kvelden. :)


#26

Pelen sa for siden:

Og det koselige å gå under klippene til den lille bortgjemte stranden. Klatring er morsomt, jeg gjorde ikke det der, men jeg klatret opp skrenten til utkiksplassen. Og å gå til backpackersiden og spise pannekake/crepe, og å sitte på stranden på kvelden ved baren. Eller bare spise god mat på restaurangen og se ut over den nydelige utsikten. Jeg vet ikke om jeg tør å dra tilbake, vi var som sagt der før tsunamien og jeg vet ikke om det har blitt for eksploatert så at jeg blir skuffet. Det er jo tross alt et rimelig lite område.

#27

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg må bare si meg enig med deg i at dette er det perfekte. Vi gjorde det slik i vinter når vi giftet oss. :hjerter: Vi kombinerte de tre og tok koh Lanta til sist. Her kan jeg varmt anbefale baan lanta som ligger helt sør på Koh Lanta. Her er det stille, lite folk, lite hoteller på en stor strand, ingen store shoppingmuligheter, men i mine øyne vil du da befinne deg på verdens vakreste strand.

Her kan man også skeie skikkelig ut med middag på en av luksusresortet Pimalai sine fantastiske restauranter. Jeg anbefaler deg den oppe i åsen dersom det skulle bli aktuelt. :nam:

Dersom du har flere spørsmål om Koh Lanta, så bare spør, jeg har vært der mange ganger, både med og uten barn. Jeg liker meg der mye bedre enn Railay( men så klatrer jeg ikke da), enda jeg trivdes utrolig godt der også.

Når tenker dere å dra? Jeg kjenner jeg har store problemer med å faktisk ikke kunne dra til Thailand denne vinteren ettersom jeg har termin sist i januar.. Og det selv om vi allerede er skjønt enige i at til neste år i desember,- da må vi tilbake. :glis:


#28

liefje sa for siden:

Man kan meget godt dra med barn til Thailand (eller Malaysia eller Bali).

Vi har vaert paa Ko Samui og Ko Lanta med gutten vaar. Begge deler kjempebra, men veldig forskjellig. Ko Lanta er veldig stille - ingenting utenom en elefantsafari aa gjöre utenom hotellet der vi var (Pimalai resort) og ingen vannsportmuligheter, men veldig fint og rolig. Men veldig fint hotell og nydelig mat, saerlig den restauranten oppe som ble nevnt over her.

Ko Samui er mer utbygget og det er litt aa se for turister (ikke mye, men dog), men avhengig av hvor man bor, kan man likevel ha det paradisisk. Jeg ville skygget unna Chaweng-siden. Vi orket ikke aa stoppe der en gang da vi leide bil og tok en runde paa öyen. Vi bodde paa det aldeles fantastiske nye Four Seasons hotellet som var Paradis paa jord (med tilsvarende prislapp). Nydelige rom, kjempebra kidsclub, god mat og fantastisk SPA.

Man bör vel definere hva man vil og hva som er budsjettet og saa se ut fra det hvilken öy, og minst like viktig, hvilket hotell og omraade som passer best.


#29

Estrella sa for siden:

Jeg drømmer også om Thailand. Har nesten fått mannen med på å reise så langt. Vi har et vennepar som har en bungalow i nærheten av Phuket. Det er veldig lite turister akkurat der de er og de har stranden omtrent for seg selv.

Så jeg har veldig lyst til å reise ned dit neste juleferie sammen med de da de er veldig kjent der. Christian har også veldig lyst.

Håper vi får det til. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.