Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger tips Danmark + tips fra de som har kjørt veien rundt om Sverige til Danmark

#1

Elisabet sa for siden:

Neste års sommerferie er allerede under planlegging. Planen er 3 uker med campingvogna i Danmark og Sverige. Legoland er et must neste år. Regner med vi tar en uke på campingen som ligger rett ved Legoland, men da trenger jeg tips om andre ting som ligger rundt der. Vi har aldri vært i Danmark tidligere som familie.

Hvor langt er det å kjøre fra Hirtshals til Billund? Hvor langt er det å kjøre til brua som går over til Sverige fra Billund, og må en ta noen båter da? Fine steder å stoppe på veien som er verdt å få med seg?

Hvilke båter går over fra Kristiansand til Danmark? Er det bare SuperSpeed1, eller er det et annet selskap også. Mener jeg hørte om et litt sånn "billigselskap" i fjor som kjørte båt fra Kristiansand?


#2

Røverdatter sa for siden:

Hirtshals til Billund tar ca. 3,5 time eller så.

Hvis man kjører rundt Sverige og over brua så vil jeg tro det tar opp mot 15 timer, kanskje noe mindre. Vi har iallefall kjørt fra Sandefjord (ferge til Strømstad) til København på ca 8 timer (bare voksne i bilen - ingen pauser) og det er ca halve veien tror jeg. Du kan ta båt flere steder. Har dere for eksempel vurdert å ta ferge fra Gøteborg til Frederikshavn/Hirtshals? Det er billigere enn Superspeed.


#3

Elisabet sa for siden:

Takk for tips. Skal sjekke forskjellige båtpriser når de blir lagt ut etterhvert. Siden vi har med campingvogn så må vi regne litt på hvor mye det koster å kjøre rundt i forhold til ferjepriser også. Campingvogn er ganske dyrt å ha med på ferjer.

Planen er i alle fall å ta båt fra Kristiansand til Danmark på vei til (for da tar vi dyreparken på begynnelsen av ferien). Hjem så kan vi godt ta båt over til Gøteborg, men da gjerne et annet sted enn Hirtshals. Kanskje København? Det er nemlig en campingplass ikke så veldig langt fra København jeg godt kunne tenkt meg å prøve også. Ferien skal avsluttes 1 uke på Daftø i Strømstad. Deilig å ha kort vei hjem bare over med ferja når ferien er slutt. :D


#4

Guava sa for siden:

Hvis dere velger å kjøre over Øresundsbroa er det flere fine ting å gjøre underveis. Det ene er jo selvsagt København. Fra København går motorveien over Sjælland og Fyn før dere når Jylland. Fyn er nydelig og der er det et helt fantastisk sted som heter Egeskov slot. Det er et helt fantastisk slott, med store hager, museer og mye å finne på både for voksne og barn. Odense er også en fin by for både store og små. I nærheten av Legoland ligger Løveparken og den er verd en tur selv om det kan være temmelig fullt der om sommeren. Ved dårlig vær er det et stort innendørs lekeland litt lenger nord (husker ikke byen i farten).

Det tar ca. 3,5 timer med vanlig bil, men du må nok beregne en del mer med campingvogn. Med vanlig bil kan man kjøre 130 km i timen på motorveien. Det kan man jo ikke med vogn.

Jeg vet ikke hvor langt det er å kjøre, men du trenger ikke ta noen båter.

Colorlines Superspeed1 går fra Hirtshals som du vet. Fra Hanstholm går Fjordcat (tidligere Mastercat).
Fjordcat er som oftest det billigste alternativet. Fjordcaten går kjappest, men er mer ukomfortabel i dårlig vær. Fjordcat eies av Fjordline nå og er ikke like billig som det var da den ble eid av Masterferries. Jeg synes Fjordcaten er helt grei, men er det rundt 4 meter bølger som det har vært to gagner jeg har reist med den er det bare å holde seg fast.


#5

tinkadott sa for siden:

vi tok båt fra gøteborg til danmark, så fikk vi en pause fra kjøring samtidig som vi kom fremover, og båt fra fredrikshavn til oslo etterpå. Bodde på den campingen i Legoland som du snakker om, og den var helt ok. Flotte lekeplasser til barna innimellom, og en del hekk, så en stod vel 3-4 vogner i lag i hver"hage" egentlig.

sjekk www.topcamp.dk


#6

Anne C sa for siden:

Ikke akkurat et tips, heller en advarsel.... Vi var i Legoland nå i slutten av juli og det var SINNSYKT mye folk. Kjøp billettene på forhånd så slipper du unna med minst en times kø, vær der i god tid FØR parken åpner, kjøp Quick pass på forhånd. Det er faktisk noe av det villeste jeg har vært med på. På alle karuselltingene måtte man stå i minimum 30 min kø.
Heldigvis for oss var eldstemann mest opptatt av å se alle Legominiatyrene. Og at vi hadde vært på Bon-bon land et par dager før og kjørt MASSE karuseller. For ellers hadde det vært en superskuffende opplevelse for han. Vi skal ALDRI dra dit i værste ferietid igjen... (Vi var der i påsken i fjor og det var behagelig)

Ellers elsker jeg Danmark som ferielang og vi hadde 10 fantastiske dager det. Vi bodde helt syd på øya Lolland.


#7

annemede sa for siden:

Fjordline fra Kristiansand var mye billigere enn Colorline. Naboen her betalte 400 kr en vei, vi betalte mer enn 3X den prisen en vei.


#8

annemede sa for siden:

Fårupsommerland akn anbefales, vi var der i år. Og Saltum Strand Camping var vi også godt fornøyde med.


#9

Røverdatter sa for siden:

Vi tok Danmarksturen i juni fremfor juli både i år og i fjor. Det ble både billigere (inngangsbilletter til parker var feks. rimeligere og fergebillettene) og sparte oss for mye køkjøring og køståing.


#10

Elisabet sa for siden:

Var det på Riis camping dere bodde? www.riis-camping.dk/ Finner ikke noe annet i nærheten av Billund. Ligger ikke den et stykke fra Legoland? Jeg har kikket på den Riis camping, for der hadde de gode tilbud på en uke inkl. sesongpass til Legoland. Hvor på plassen er det finest å ha plass?

Eller så har jeg kikket på Billund camping. www.camping.dk/1camping/script/80cpz.asp?plnr=7190 Den ligger 500 meter fra inngangen til Legoland. Min erfaring fra i sommer er at det er fordel å ha gangavstand til parker, for det er bestandig lange bilkøer til parkeringsplassen før de åpner også. Forhåndshentede billetter er også et must. Men hva er Quick-pass i Legoland?


#11

Elisabet sa for siden:

Det hadde selvfølgelig vært ønsket, men neste år må vi har ferie i fellesferien dessverre. :rolleyes: Vi var i mange parker i Sverige i år under høysesongen, og jeg synes det gikk veldig bra allikevel. Legoland er kanskje verre enn verst? Lørdag er jo en sånn utbyttedag i Danmark, så kanskje det er smart å være i Legoland på en lørdag?



#13

Røverdatter sa for siden:

Jeg har hørt at Legoland i fellesferien er ganske ille, ja. Det er jo litt kompakt også i forhold til flere av de andre parkene som er mer romslige. Det med at lørdager er mindre folksomme har jeg også hørt, så det er sikkert lurt å dra dit da. Den alderen barna dine er i må jo være perfekt for legoland. :D Fårup Sommerland var vi i år forresten, og det var også en kjempefin park. Mange heftige berg-og-dalbaner og mye moro. Det ligger mye lenger nord enn Billund da, så kanskje litt utenfor deres rute.


#14

Anne C sa for siden:

Quick Pass er at man forhåndsbetiller plass på diverse karuseller. Det er egene køer for de med QP som er MYE kortere. Vi gjorde det ikke og angret. Det er automater for det i parken, men de hadde minst like lange køer som selve karuesellene. Det fortusetter jo at man planlegger ganske nøye på forhold hva man skal. HVis du betiller billettene på nett så er det en link til det der.


#15

Ginger2 sa for siden:

Vi kjørte med Master Ferries på søndag og betalte kr. 764,- for 2 voksne og 2 barn på Comfort. Da kom personbilen på kr. 529,-, drivstofftillegg på kr 50,-, skatter og avgifter og det øvrige var seteprisen på Comfort. Vi hadde fått en billigere billett om vi hadde kunne reise på f.eks mandag.

Vi brukte litt over 3 timer til Billund. Vi brukte 3 - 4 timer til København hvor vi er nå.
Vi tar DFDS Seaways' strekning København - Oslo i retur. Med bilen kommer dette på litt over 3000,- da vi har bestilt lugar med vindu.


#16

Ru sa for siden:

Vi var i Legoland i slutten av juli ifjor, og det var grusomt.
Djurs sommerland, derimot. :elsker:
Neste år drar vi til Grenå og bor på campingen der, og kjøper årskort på Djurs. Det koster 375 dkr. om vi kjøper dem før sesongen starter. (Kan kjøpes online.) Da kan vi ta korte og lengre turer, og slappe mye mer av. :nemlig:


#17

Elisabet sa for siden:

Takk. Jeg har kikket på dem. Vi vil gjerne ha litt høy standard på camngplassene. :sparke: Var Billund camping grei? Hvor er det best å bo i forhold til serviceanlegg og lekeplasser? Kjøpte dere pakke med billetter til Legoland inkl. eller hadde ikke de sånne tilbud?


#18

tinkadott sa for siden:

vi bodde der kun når vi skulle til legoland. Helt grei plass. Hadde ikke bestilt eller ordnet noe på forhånd, kjøpte bare nettene. Bodde rett ved ett serviceanlegg. Vi var der i 2004 så begynner å bli noen år siden...


#19

Guava sa for siden:

Legoland er best i dårlig vær :nemlig:

For tre år siden var vi der i september og da var det fint vær og køer over alt. Det var veldig slitsomt. Det kunne virke som om det var da danskene brukte legoland. I år var vi i legoland 20 juli, noe vi fryktet på forhånd siden det var både helg og juli. Været var skiftende med vind, sol og regnbyger vekslende. Det var ingen køer og vi kunne nesten gå rett på hver attraksjon uten å vente. Det var den beste turen til legoland jeg har vært på noensinne. Jeg har tidligere vært i legoland både i juni og august på varme dager og det har vært stappfullt.


#20

Elisabet sa for siden:

Da får vi satse på sesongpass på Legoland den uka vi er der, og i alle fall passe på å gå de dagene det regner.

Sånn er det nok i mange parker. På Liseberg i Gøteborg i fjor sommer var vi i øs pøs regnvær. Helt supert for både store og små. Ingen køer og ikke ble vi noe mere våte av å ta tømmerrenna heller siden vi hadde på regntøy og gummistøvler. ;) I år var vi der på en knallfin dag midt i høysesongen, og fullstendig håpløst. Heldigvis hadde vi vært der dagen før i litt dårlig vær, så det var ikke så farlig om vi ikke fikk gjort så mye.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.