Tangina sa for siden:
Eller bør jeg vente til lørdag? Har knapt med tid i helgen og har aldri prøvd å bake den fantastiske Oreokaka før.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tangina sa for siden:
Eller bør jeg vente til lørdag? Har knapt med tid i helgen og har aldri prøvd å bake den fantastiske Oreokaka før.
Benzo sa for siden:
Jepp, den blir bedre av å stå et par dager.
Maiden sa for siden:
:ja: Mye bedre.
Tangina sa for siden:
Men blir ikke kjeksen helt bløt og soggy? Det er jo så mye bløtt på den kaka? (Jeg har bare smakt den en gang, og det er lenge siden...)
Maiden sa for siden:
Nei det har ikke skjedd her.
Aminta sa for siden:
Den blir utelukkende bedre av å stå, den er best på 3. dagen faktisk. Så ja, absolutt.
Tangina sa for siden:
Da prøver jeg det - det var en stor lettelse. Takk for svar! :blomst:
Tjorven sa for siden:
Jeg er enig med de andre. Den blir faktisk bedre av å vente litt. Så bake på fredag og spise på søndag burde gå helt utmerket.
Det er en veldig god kake, så bare nyyyyyyt.
gajamor sa for siden:
Nei, det går ikke an. Kaker må lages rett før de spises, ellers må man lage dem to ganger.
Tangina sa for siden:
:knegg:
amo sa for siden:
Du kan evt. vente med siste del til lørdag, altså lage kaken,den delen med kjeks og så den delen med ost på fredag, og vispe krem og pynte med sjokolade på lørdag?
Aminta sa for siden:
Du burde forresten pynte den på søndag hvis du skal ha sjokoladesaus på, for den smitter på kremen. Aner ikke om Oreokjeksene smitter hvis du pynter med de, men det er jo en smal sak å gjøre de klare også bare slenge de over på søndagen.
Nuta sa for siden:
Ja det kan du absolutt, jeg pleier alltid å lage den et par dager før, da smaker den bestnam
Jeg bruker menkomel(?) vispet krem og da går det helt fint å pynte samme dag som du baker, men bruker du kremfløte bør du pynte på søndag.
Elise sa for siden:
Jeg skal lage den for første gang i morgen, for å servere på lørdag. Fikk tips om å vente med kremen til samme dag, men lage det meste (minst) dagen før.
Aldri smakt før, så jeg er spent. ;)
Tangina sa for siden:
Hvor får man tak i slik menkomel wip?
Elise sa for siden:
Menkomel står sammen med fløte og greier i "melkedisken" i butikken. I "min" oppskrift står det kremfløte, så det kjøpte jeg.
Ser sånn ut i tilfelle:
Tangina sa for siden:
Takk og takk for alle svar - dere er jammen gode å ha! :blomst:
Elise sa for siden:
Og sjokolademoussen står ikke i samme hylle som kakepynt og sånn i "min" butikk, men i nærheten av leverposteien. Var like før jeg måtte spørre, men er litt usikker på uttalen (ville ikke at betjeningen skulle tro det var sjokolademus jeg var ute etter) så jeg brukte sikkert en halvtime på å lete. :knegg:
Elise sa for siden:
Vi får kanskje ha en "bake oreo-rapporteringstråd" her i morgen. :lol:
Lotte sa for siden:
Jeg tror så lenge du klarer å la være å spise kaka (eller noen andre spiser den opp) så går det nok bra.
Pusur sa for siden:
Har en stående i kjøleskapet nå, min samboer ikke noen kakeelsker men oreokaken er favoritten.
Whipping holder lenger enn fløten. Fløten blir sur etter noen dager. Jeg ville hatt på det siste kremlaget på lørdag eller søndag.
Et lite tips er å ikke bruke all filadelfia osten, synes kremen blir så bitter på smak om jeg bruker alt. Men smaken er som baken...
Grey sa for siden:
:knegg:
Oreokake. :hjerter:
Du er god hvis du greier å la den stå i to dager uten å røre den. Da blir jeg rett og slett imponert. Men jeg er for øvrig enig med de andre her om at den blir bedre etter et par dager ja. Men jeg ville ventet med siste laget med krem + sjokoladesausen. Da ser den finere ut.
Azi sa for siden:
Du får lage 2. En du spiser på lørdag og en til søndag! :nemlig:
Jeg personlig likte ikke kakå. Synes den va rett og slett for søtt.
Grey sa for siden:
:eek:
Går det an? Oreokake er jo bare... ja :hjerter:
Åh, nå fikk jeg lyst på oreokake. :enkel:
Erica sa for siden:
Jeg syns kaka var god, men syns sjokolademoussen på pose smaker så kunstig. :sær:
Neste gang jeg skal lage den vil jeg lage den med hjemmelagd sjokolademousse, det er jeg sikker på blir nydelig:ja:.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.