Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan plassere sofaen?

#1

Huldra sa for siden:

Jeg ønsker meg ny sofa og ønsker meg da en hjørnesofa eller en med diva/sjeselong. Der jeg skal ha sofaen har jeg en hel vegg som lengste delen skal stå mot, på venstre side har jeg 2 store vinduer som rekker laangt ned. På høyre side har jeg kjøkkenbordet.

Bør jeg ha ryggen mot kjøkkendelen? Eller mot vinduene? Sånn som det er nå er ryggen mot kjøkkendelen; tanken bak det er å dele opp stua og kjøkkenet litt samt å kunne se ut istedenfor rett mot bordet når man sitter i sofaen.

Har sett på en sofa: Oregon s. 10 i tilbudskatalogen til Bohus. Den er ganske stor og har en litt rar bakside på ryggen som jeg ikke helt vet om egner seg for å ha ut mot rommet. Dessuten kan det bli trangt å gå forbi sofaen om jeg har ryggen mot kjøkkenet.

Noen som kan hjelpe en stakkar med hva som blir finest og egner seg best?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Bilde av rommet hadde hjulpet litt. Hva med en sjeselong hvor "fot-delen" går langs vinduene, og med ryggen mot veggen?


#3

Kaija sa for siden:

Du så den du også, ja. :)
Har ingen råd å komme med.


#4

Huldra sa for siden:

Ja, har bare sååå lyst på den. Men finansene må ordnes først... sukk.


#5

Huldra sa for siden:

Har lagt inn bilder nå... fortsatt intr. i meninger!


#6

Elise sa for siden:

Tror iallfall jeg ville flyttet enten skapet eller cd-hyllene til andre siden av tv, men det var jo ikke det du spurte om... Sitter dere ikke milevis fra tv, forresten? Rene danseplassen, jo. ;)

Jeg ville nok muligens prøvd å flytte begge sofaene, til de 2 andre sidene av bordet, og så hatt tv omtrent i nærheten av verandadøra. Men vanskelig å si uten å se det helt ordentlig, da...

Dessuten har jeg jo absolutt ikke peiling, så ikke hør på meg. ;)


#7

Blånn sa for siden:

På den sofaen du har sett på ville jeg hatt sjeselongdelen mot vinduene. Ellers også, tror jeg (med en annen sofa).


#8

Huldra sa for siden:

Joda, vi sitter milevis fra tvn - planen er en "litt" :o større vegghengt sak etterhvert.

Tv må stå der den står - det er der kontakter, antenner o.l. er. Dessuten blir det nok litt trangt å få tvn oppi kjøkkenbordet evnt. om man skal kunne bruke verandadøra.

Men takk for tips! Trenger alle synspunkter jeg kan få.


#9

Kaija sa for siden:

Hvis dere skal ha sofaen som en tv-sofa ville jeg enten ha plassert sofaen i tv-delen av stua, eller kanskje heller laget tv-krok m. ny godsofa der dere har sofaen nå. Ha veggen som tv-vegg, og delt av rommet litt med sofaen.

Så kunne du ha brukt finveggstua til noe helt annet. Kosekrok for mor med divan eller en skikkelig god stol, for eksempel.

Men jeg er ingen interiørguru.


#10

Kaija sa for siden:

Så synd hvis tv ikke kan flyttes. Skal dere ha en enda større tv vil vel den bli litt rotete mot tapeten. Kan dere ikke få lagt opp et tv-uttak til i den andre enden av stua da? Vi fikk lagt et ekstra kabeluttak på ene rommet nede. Det var ikke så komplisert.


#11

Huldra sa for siden:

Noe sånn som vi hadde det før tenker du på? Med sofaen på midten av stua? Da kan vi isåfall ikke bruke denne Oregonsofaen da den blir for stor pga vedovnen. Jeg synes plassen bak (dvs der jeg hadde den gamle veggseksjonen) blir så rar, ikke brukenes til noe, men det er jo fordi jeg heller ikke er noen interiørguru.

Eller tenkte du å flytte tv?


#12

Nessie sa for siden:

Hva med å flytte sofaen litt nedover mot tv`n? Sånn at den starter midt på vinduet? Og så setter du kommoden bak på veggen der. Uansett om dere får større tv blir det jo langt unna?


#13

Huldra sa for siden:

Neida ikke komplisert, alt er bare lagt til rette for å ha tvbenken der. Dvs 6-7 doble stikkkontakter bak den osv.... nettopp for å slippe skjøteledninger som ikke er heldig. Jeg tenker at om vi bruker en sølv tv eller lignende, så blir det ikke såå rotete med større tv. Til da får vi bruke lupe når vi ser på tv... hehe.


#14

Kaija sa for siden:

Flytte tv helst, ja. Til den lyse veggen der grønnsofaen står nå. Synes det er synd å ødelegge en slik fin del av stua med en svær vegg-tv.

Skal du ha sofaen nærmere tv der den står nå tror jeg det vil være finere med en ikke så voldsom sofa som Oregon-sofaen er, både i størrelse og kanskje også farge. (Men igjen vet du hva jeg kan og ikke kan om interiør...)


#15

Huldra sa for siden:

He he, jeg synes ikke den er så langt unna, stua er ikke så stor.
Før stod nemlig 3 seteren mot veggen der kommoden står (som byttes ut etterhvert) og den andre med "ansiktet" mot tv. Det blir fryktelig varmt når vi fyrer i ovnen da.
Der sofaen nå står stod det en seksjon og plassen bak der var liksom ikke til bruk til noe - derfor flyttet jeg sofaen dit den står i dag, i håp om at det skulle bli litt mer luft i rommet og at man ikke fikk sånne "stapp drit inn" plasser bak der. Synes stua er veldig vanskelig å møblere.


#16

Nessie sa for siden:

Ja, den er på en måte litt lang og smal, og begrenses litt av ovn/peis.


#17

Huldra sa for siden:

Ja, hvis sofaen skal nærmere tv går det ikke an å ha oregonsofaen, den er jo kjempestor. Blir ikke å komme forbi da... hehe.


#18

Huldra sa for siden:

Sånn så den ut før maling:
Da stod sofaen på den lille veggen - og så samla det seg masse rare greier bak.


#19

Kaija sa for siden:

Dere har virkelig fått til mye med stua allerede. Kunne ikke huske at det var ille før.


#20

Nessie sa for siden:

Snakk om forskjell med litt maling du! :D

Jeg synes ikke løsningen er så dum jeg da. Stua blir iallefall litt mindre lang?

Har du vurdert ha spisestua ved vinduet? "Bak" sofaen liksom?

Nå vil jeg se kjøkkenet og :hyper:


#21

Huldra sa for siden:

hehe, ikke jeg heller. Mørkt og overfylt - derfor jeg vil ha minst mulig møbler der nå.


#22

Huldra sa for siden:

Jeg har bare et spisebord og det er det som står på kjøkkenet. Det ser litt rart ut kanskje med 2 bord like i nærheten av hverandre?

Skal se om jeg har noen bilder av kjøkkenet.


#23

Huldra sa for siden:

Ok. Det er ikke heeelt ferdig. Mangler litt her og der, men det kommer seg etterhvert.

Kjøkkenet før:

Kjøkkenet nå:


#24

Nessie sa for siden:

Utrolig lekkert kjøkken! :jupp: :D

Dere har jo egentlig god plass til spisestuen der da, så sånn sett så er det jo bare tull å flytte. Evt kan man da få et litt nettere bord der, og flytte spisestua på stua.


#25

Jålebeinet sa for siden:

Snakk om før og etterbilder :dåne: Rålekkert.

Tegn stua opp på et ark, i mål x:xx tegn møbler etter samme mål og flytt rundt på arket.


#26

Huldra sa for siden:

Ikke sant. Er VELDIG fornøyd med kjøkkendelen. Tror nok ikke jeg vil kjøpe flere spisebord nei, det er så fin plass der det står. Men jeg lurer fortsatt på hva som er lurest med stua. Føler jeg får mye luft osv når det står sånns som nå, men det ER langt til tv. På en annen side så begrenser det dermed tvbruken endel (for min del iværtfall). hehe. Tenkte å kjøpe store puter/saccosekker som ungene kan sitte på når de spiller osv. Og den kommoden skal skiftes ut bare jeg finner noe annet som passer der. Har kjøpt et nytt hvitt bord som ikke er montert ennå fordi det venter på en sofa som passer til... hehe.


#27

Huldra sa for siden:

Det høres ut som en lur ide. Skal se hva jeg får til...


#28

Huldra sa for siden:

Noen andre som har forslag til møblering av stua.... uten å måtte flytte tv.. hehe


#29

Nessie sa for siden:

Droppe sofa? :blånn:


#30

Huldra sa for siden:

He he.. ja, kanskje jeg bare skal slenge store puter på gulvet?? Tenker det kan bli litt slitsomt for ryggen i lengden da men....

Men ja, det blir nok til at vi dropper denne sofaen, og så kikker vi heller litt mer. Finne en i bedre str. for stua. Men jaggu er det vanskelig å finne noe perfekt.


#31

Erica sa for siden:

Hva hvis du har tv'n der du har reolen, slik at du kan dra den ut fra veggen når dere skal se på tv, og bare skyver den inntil igjen når dere ikke ser på tv? :klarer ikke komme på et forslag som innebærer å ikke flytte tv'n"


#32

Nessie sa for siden:

Evt en svææææææær madrass ;)

Nei, jeg tror ikke det er så alt for mange muligheter med en såpass smal stue, og med ovne på den ene siden. :niks:


#33

cilen sa for siden:

Så fint du har det Huldra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.