Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snickerskake

#1

TheVoice sa for siden:

Noen som har oppskrift? :dulte:

Skal lage kake til et selskap i morgen, og kom på at det kansje hadde vært noe godt å ta med :cool: men har aldri laget. Er den vanskelig?


#2

KristinS sa for siden:

[CENTER] [/CENTER]
Snickerskake:

6 eggehviter
5 dl sukker piskes stivt/hvitt

350 gr. peanøtter hakkes grovt/fint, etter ønske
1 pk. Ritz kjeks moses

2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Bakepulver og vaniljesukker blandes sammen med peanøtter og ritz kjeks.
Eggehvitene og sukkeret
vendes forsiktig i.

Stekes i langpanne i midten av ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. 25 min. maks.

Glasur:

2 pl. kokesjokolade lys eller mørk
100 gr. smør/margarin smeltes

6 eggeplommer
100 gr. melis piskes

Eggeplommene og melisen vendes inn i sjokoladen og smøret.

Det er lurt å vente med å lage glasuren til kaka har blitt kald. Kan da smøres direkte på, og settes til kjøling. Kaka egner seg fint til å fryses, taes fram, for så å fryses igjen.


#3

TheVoice sa for siden:

men skal det ikke være piska krem på den? :gruble:?


#4

TheVoice sa for siden:

Tusen takk for oppskrift btw! :neie: Den så jo ikke så vanskelig ut!


#5

KristinS sa for siden:

Ikke i min oppskrift ihvertfall. I Bountykaka derimot skal det være krem.


#6

rajraj sa for siden:

Sprøtt. Jeg var hjemme hos ei venninne for to timer siden, og så på at hun bakte denne kaka!

Hun hadde et lag med piska krem i midten. Også blandet hun ikke noe smør i sjokoladeglasuren, bare sjokkis, eggeplommer og melis. Ellers var oppskriften helt lik.


#7

TheVoice sa for siden:

Ja det er d søstern min bruker også! et hvitt lag i mellom!



#9

TheVoice sa for siden:

D ble visst ostekake istede, det kan jeg :sparke:

Men jeg fikk så lyst å lage gelefigurer å ha på, istede for gelelokk.

Noen som har et lurt tips om hvor jeg kan la geleen stivne så det blir greit å trykke ut figurer? Iset? :dulte:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Langpanne, ildfast form etc. Som er såpass stor at geleen blir passe tykkelse. Jeg brukte en liten ildfast form sist. Hadde ikke noe papir i, men det gikk fint, geleen hang ikke fast. Men kanskje det er lurt med bakepapir for sikkerhets skyld, evt. kle formen med plastfolie. :)


#11

TheVoice sa for siden:

Det var lurt :okidoki:

Jeg kjøpte så fine hjerteformer fra wilton på jernia forleden. Hjerter i tre forskjellie str. Tenkte å strø kaken med sånne :) I lilla, selfølgelig :fnise:

Tusen takk :dulte:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Høres knall ut! Ei venninne laget røde gelehjerter som hun dekket ostekaken med, det ble såå fint, jeg synes det er mye finere å pynte dem sånn enn med bare kjedelig gele. Jeg pleier å pynte med frukt og bær, slik som feks. denne og denne. :D


#13

TheVoice sa for siden:

Ah de var lekre! Spes den grønne såg jo bare så delikat ut! :sikle:

Har du gele oppå frukta?


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg penslet litt grønn gele oppå den med druene, ikke mye, bare for å få den litt blank. Den med bær hadde jeg ikke noe oppå. :)


#15

TheVoice sa for siden:

:D Den var virkelig innbydende :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.