Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har bestemt meg for å prøve å følge oppskrifter

#1

DM sa for siden:

Det har jeg stort sett aldri gjort før. Så nå lager jeg noe etter oppskrift på minuttene riktig tror jeg, så det bør bare bli bra, hvis ikke slutter jeg sporenstreks med det igjen. :nemlig:

(Jeg tar gjerne i mot heiagjeng-heiing her jeg står og tar tiden og det hele, - bare for en middag liksom. :fnise: )


#2

Alfa sa for siden:

:heia: :heia: :heia: :heia: :heia:


#3

DM sa for siden:

Takk. :D


#4

Alfa sa for siden:

Kva lagar du?


#5

DM sa for siden:

Potetlapper:
1kg moste poteter
2 eggeplommer
Urter, salt (og pepper, det hadde ikke jeg i)

Bland de kokte potetene med eggeplommer, hakkede urter, salt og pepper og mos dem. Stek dem gyldne i smør (soya melkefritt). Kan stekes i små biter som "noisetter", men da tror jeg at en må halvfryse røren først for å kunne lage kuler), eller som lapper/kaker. Jeg laget en urteolje som jeg hadde i:
Urteolje:
1-3 dl kaldpresset olivenolje
1 ts urtesalt
2 ts oregano
1 ts basilikum
En skvett med sitron presset oppi.
Stekes i 10 minutter på 80 grader.

Denne oljen brukte jeg også på det neste tilbehøret:

Bakte Cherrytomater:
Jeg lagde et snitt i toppen av cherrytomater (og noen torrito-tomater, jeg skal se om det er noen forskjell), stappet en liten flis med hvitløk nedi, og helte urteoljen over.

Kjøttet:

Så stekte jeg løvtynne biter med kalkunkjøtt i samme oljen.

Og nå er det middag om 2 minutter og 15 sekunder. :fnise:


#6

Alfa sa for siden:

Kokar ein potetene før ein mosar dei? :blond:


#7

DM sa for siden:

Fikset nå. Ja, de skal kokes først.

Og jeg skal jammen meg ikke følge oppskrift lengre. :knegg: Tomatene kunne vært stekt lengre. Ellers var det godt. (Og kjøttet, tomatene og potetlappene var hentet fra tre forskjellige oppskrifter, og urteoljen laget jeg selv.) Jeg tar å sverger til meg selv som termometer for når maten er ferdig og hva som skal til for å få dem bra. Min karriere som oppskriftfølger er herved over. Det var gøy så lenge det varte. :p


#8

turi sa for siden:

Jeg skjønte ikke helt greia med olja jeg, steker du potetlappene i oljen, eller åssen var det? :gruble:


#9

DM sa for siden:

Nei, jeg stekte i "smør" (melkefritt siden jeg ikke tåler melk), og istedet for å bare ha to eggeplommer og urter og krydder i, så hadde jeg like godt urteoljen i. :ikke redd for fett: De var best nystekte med sprø stekeskorpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.