Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan får ren stekovnen

#1

Marit K sa for siden:

Stekovnen ser ikke ut, og den trenger virkelig å rengjøres, men jeg får den ikke ren. Det er fastbrent fett over alt, og vinduet til ovnen er det nesten umulig å se igjennom. Så hva gjør jeg for å få den ren, og ikke minst; Hva gjør jeg for å beholde den ren?


#2

malena sa for siden:

For å få den ren; kjøp stekeovnsrens fra Mr. Muscle. Spray på, vent og vask bort. Den er utrolig effektiv.


#3

Svanen sa for siden:

jeg bruker god gammeldags stålull på vinduet. Så lenge stålullet skummer riper den ikke. Men det går an å prøve litt i et hjørne først hvis du er redd det blir riper.
Synes og det fungerer bra med stålull inni (har slik"perfect clean" overflate, ikke så "perfekt" hvis en ikke er flink til å tørke søl....) eller med en skrape. Har prøvd ovnsrens (slik spray), men synes det stinker, og må likevel gå over med skrape etterpå.
For å holde den ren... tja, enkelt men kjedelig, vask eller tørk av fett og søl før ovnen er helt kald. (noe jeg sjelden gidder:nemlig:...)


#4

Marit K sa for siden:

Da skriver vi opp spray og stålull på handlelista.
Men tar virkelig stålullen eller MrMuscle alle de fastbrente fettprikkene på glasset?


#5

Svanen sa for siden:

Må jo jobbe litt med stålullen om det er skikkelig inngrodd da... Døra er jeg flinkere til å tørke av på innsiden enn resten av ovnen, så den holder seg ganske fin.


#6

Anne C sa for siden:

Det står at jeg ikke kan bruke sånn skum i min... Så den blir aldri helt ren.


#7

Svanen sa for siden:

I vår er det bare den bakre platen som ikke tåler slik skum. Noen ganger tar vi den ut, eller bare dekker den så godt vi kan med matpapir eller folie.


#8

Najade sa for siden:

Et godt tips er å sette stekeovnen på 50 grader, og ha i langpanna halvfull med varmt vann med litt Zalo inne i ovnen i ca 10-15 min.

Det litt fuktige, varme miljøet gjør at fettet løsner litt fra overflatene, men samtidig er det ikke så varmt at du brenner deg mens du rengjør.

Dette tipset sto i bruksanvisningen til stekeovnen min.


#9

KristinS sa for siden:

Jeg kjøpte meg en sånn liten dampvasker jeg. Full steam og all skitten løsner som bare det. Deretter bare tørker jeg vekk det som er løsnet.
Og siden jeg bare har brukt rent vann trenger jeg ikke å tenke på kjemikalier når jeg ska steke mat etterpå. :ja:


#10

Kula sa for siden:

Vi har en såkaldt "selvrensene" ovn vi. HAH. Den "selvrenseren" heter Kula, og hun bruker Mr. Muscle. Malingsskrape er fin fint å bruke for å få vekk ting fra glasset.


#11

dutte sa for siden:

Jeg bruker den lille blå jifen som er beregnet til vindusvask. Den har litt salmiakk i seg.Blir så rent atte:ja:.


#12

Misteri sa for siden:

La mr. muscle virke over natta. :nemlig:


#13

leliane sa for siden:

Jeg kjøper ovnsrens - gjerne fra Mr Muscle. Eneste jeg har fått resultater med.


#14

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Hvis det er fett/matrester som har rent ned i ovnen lar jeg ovnen stå på høyeste temperatur en stund (fra 20-45 minutter, alt etter hvor mye det er). Viktig å ikke åpne ovnen mens det er varmt, da kommer røyken ut... Når ovnen har blitt kald igjen, skraper og børster jeg ut de forkullede restene og vasker lett over med klut... selvrens de lux..


#15

Line* sa for siden:

En skål med eddik på 50 grader i et kvarter.
Da er det ganske lett å vaske etterpå.


#16

Line* sa for siden:

Det jeg skrev over FØR dette. :nemlig:


#17

Line* sa for siden:

:skratte:
Noen har spurt om jeg furter, etter det innlegget over her.
Nei, langt i fra. Jeg sier meg enig.

Jeg sier at man kan gjøre det jeg skrev over, før man gjør det jeg har sitert.
:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.