Stekovnen ser ikke ut, og den trenger virkelig å rengjøres, men jeg får den ikke ren. Det er fastbrent fett over alt, og vinduet til ovnen er det nesten umulig å se igjennom. Så hva gjør jeg for å få den ren, og ikke minst; Hva gjør jeg for å beholde den ren?
jeg bruker god gammeldags stålull på vinduet. Så lenge stålullet skummer riper den ikke. Men det går an å prøve litt i et hjørne først hvis du er redd det blir riper.
Synes og det fungerer bra med stålull inni (har slik"perfect clean" overflate, ikke så "perfekt" hvis en ikke er flink til å tørke søl....) eller med en skrape. Har prøvd ovnsrens (slik spray), men synes det stinker, og må likevel gå over med skrape etterpå.
For å holde den ren... tja, enkelt men kjedelig, vask eller tørk av fett og søl før ovnen er helt kald. (noe jeg sjelden gidder:nemlig:...)
Må jo jobbe litt med stålullen om det er skikkelig inngrodd da... Døra er jeg flinkere til å tørke av på innsiden enn resten av ovnen, så den holder seg ganske fin.
Jeg kjøpte meg en sånn liten dampvasker jeg. Full steam og all skitten løsner som bare det. Deretter bare tørker jeg vekk det som er løsnet.
Og siden jeg bare har brukt rent vann trenger jeg ikke å tenke på kjemikalier når jeg ska steke mat etterpå. :ja:
Vi har en såkaldt "selvrensene" ovn vi. HAH. Den "selvrenseren" heter Kula, og hun bruker Mr. Muscle. Malingsskrape er fin fint å bruke for å få vekk ting fra glasset.
Hvis det er fett/matrester som har rent ned i ovnen lar jeg ovnen stå på høyeste temperatur en stund (fra 20-45 minutter, alt etter hvor mye det er). Viktig å ikke åpne ovnen mens det er varmt, da kommer røyken ut... Når ovnen har blitt kald igjen, skraper og børster jeg ut de forkullede restene og vasker lett over med klut... selvrens de lux..