Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din favorittdessert?

#1

Kneazle sa for siden:

Her er min: :værsågod:


Moccafromasj

5 dl kremfløte
4 egg
180 g sukker
1 plate kokesjokolade
8 plater gelatin
1 dl sterk kaffe

Visp krem, lag eggedosis, rasp sjokoladen fint.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
Bland krem, eggedosis og sjokolade.
Klem vannet ut av gelatinen, og løs den opp i den varme kaffen.
Hell gelatinkaffen i røra i en tynn stråle mens du rører hele tida.
Fortsett å røre mens du heller blandingen over i porsjonsskåler eller en stor glassbolle.
La stivne i kjøleskapet. Kan med fordel lages dagen før den skal serveres.

Fast innslag ved store anledninger i vår familie, og alltid like populær. :nam:


#2

Kneazle sa for siden:

Gode dessertoppskrifter mottas med takk. :blafre:
Barnevennlige eller skikkelige voksendesserter, gammeldagse eller innovative.


#3

Maiden sa for siden:

Dronning Maud pudding og karamel pudding er favorittene. :nam:


#4

Enhjørning sa for siden:

Fillys Flip - egenhendig rappet fra menykartet på Peppes og videreført hjemme:

1 stor kule vaniljeis
1 stor kule sjokoladeis
1 skje konjakk
1 skje Baileys
(helles over isen)
pisket krem på toppen
dryss av revet mørk sjokolade - jeg liker den med Dark Orange.
Serveres gjerne med en god bit av den samme mørke sjokoladen stukket ned i kremen som garnityr og "tiltygg".

Resultatet blir best om isen blir fordelt i skålene og satt i fryseren før middagen inntas, både den revne sjokoladen og sjokoladebitene likeså.
Når middagen er inntatt og desserten står for tur, heller man over konjakk og Baileys, setter en god dæsj krem på toppen og drysser over den frosne sjokoladen.

Enjoy! :glis:


#5

Pamina sa for siden:

En skikkelig god hjemmelaget sjokolademousse - gjerne Jamie sin oppskrift.

og Mocka Mud Pie fra TGI-Fridays.


#6

Lilith sa for siden:

Jeg er en enkel sjel, så rips og eggedosis må være favoritten:o
Eller is og jordbær:o
Eller kanskje, om jeg skal være litt fin på det: Creme brulee:D


#7

Kneazle sa for siden:

Oppskrifter, folkens! Velprøvde og vellykkede. :vilha:


#8

Canisa sa for siden:

Himmelsk lapskaus/fruktsalat:

"Man tager hvad man haver", skjærer i biter og nyter naturell eller med vaniljesaus eller krem.:nam:


#9

Aminta sa for siden:

God vaniljeis med varme bjørnebær. :nam:


#10

Kula sa for siden:

Mammas hjemmelagede karamellpudding. Ingen over, ingen ved siden.

Jeg har oppskriften, og jeg har forsøkt å lage den, men det blir bare firkantede sprettballer. :mad:


#11

Tertit sa for siden:

Ripsbær med vaniljesaus! Ingen foran, ingen ved siden av :nemlig:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Iskrem i alle verdens varianter.


#13

KristinS sa for siden:

Semulepudding med hjemmelaget rød saus av hjemmelaget kirsebærsaft. Da er jeg solgt. :D


#14

Kneazle sa for siden:

Åh. Barndomsminner... Søndagsmiddag hos bestemor, og semulegrynspudding til dessert. :hjerter:


#15

Joika sa for siden:

:dåne:
Den er SYKT god!


#16

Mandino sa for siden:

Mannen lager verdens beste Tiramisu. Skal se om jeg får lurt ut av ham oppskriften i kveld.

Ellers er jeg svak for fritert banan med is og sirup.


#17

Kneazle sa for siden:

Ja!? :hyper:


#18

Kneazle sa for siden:

I Sør-Afrika spiste vi ofte Milk Tart til dessert. Utrolig godt. Kunne tenke meg å overraske mannen med det en gang. Noen som har prøvd å lage det?


#19

Mandino sa for siden:

Ok, da har jeg fått lurt ut av mannen oppskriften:

Tiramisu:

5 ss sukker
4 egg
1/2 kg moscarponeost
200 g fingerkjeks
1 dl kaffe
5 ss cognac
Kakao/revet sjokolade

Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn ost til alt blir jevnt. Rør inn cognac.
Dypp kjeksen lett i kaffe og legg i bunnen av en form/bolle/skål (gjerne firkantet - har ofte laget i firkantet plastboks).
Legg annethvert lag med kjeks og krem - krem på topp. Sett i fryseren til det er "satt". Strø på kakaopulver eller revet sjokolade.

Nam!


#20

Aminta sa for siden:

Tiramisu hadde jeg rent glemt, det er kjempegodt! Den oppskriften er helt vanlig, jeg har 5 forskjellige er det vel, og en av dem er som den.
(Men for meg blir det ikke tiramisu uten kakao på toppen da.)


#21

Veronal sa for siden:

Alt til sin tid. Farmors sherrypudding er et must etter surstek.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.