Visp krem, lag eggedosis, rasp sjokoladen fint.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
Bland krem, eggedosis og sjokolade.
Klem vannet ut av gelatinen, og løs den opp i den varme kaffen.
Hell gelatinkaffen i røra i en tynn stråle mens du rører hele tida.
Fortsett å røre mens du heller blandingen over i porsjonsskåler eller en stor glassbolle.
La stivne i kjøleskapet. Kan med fordel lages dagen før den skal serveres.
Fast innslag ved store anledninger i vår familie, og alltid like populær. :nam:
Fillys Flip - egenhendig rappet fra menykartet på Peppes og videreført hjemme:
1 stor kule vaniljeis
1 stor kule sjokoladeis
1 skje konjakk
1 skje Baileys
(helles over isen)
pisket krem på toppen
dryss av revet mørk sjokolade - jeg liker den med Dark Orange.
Serveres gjerne med en god bit av den samme mørke sjokoladen stukket ned i kremen som garnityr og "tiltygg".
Resultatet blir best om isen blir fordelt i skålene og satt i fryseren før middagen inntas, både den revne sjokoladen og sjokoladebitene likeså.
Når middagen er inntatt og desserten står for tur, heller man over konjakk og Baileys, setter en god dæsj krem på toppen og drysser over den frosne sjokoladen.
Ok, da har jeg fått lurt ut av mannen oppskriften:
Tiramisu:
5 ss sukker
4 egg
1/2 kg moscarponeost
200 g fingerkjeks
1 dl kaffe
5 ss cognac
Kakao/revet sjokolade
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn ost til alt blir jevnt. Rør inn cognac.
Dypp kjeksen lett i kaffe og legg i bunnen av en form/bolle/skål (gjerne firkantet - har ofte laget i firkantet plastboks).
Legg annethvert lag med kjeks og krem - krem på topp. Sett i fryseren til det er "satt". Strø på kakaopulver eller revet sjokolade.
Tiramisu hadde jeg rent glemt, det er kjempegodt! Den oppskriften er helt vanlig, jeg har 5 forskjellige er det vel, og en av dem er som den.
(Men for meg blir det ikke tiramisu uten kakao på toppen da.)