Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen hjelpe en pinnekjøttfersking?

#1

emm sa for siden:

Jeg trenger å vite alt jeg:)
Hvordan, tilbehør, mengde pr pers, ja, alt.
På forhånd takk!


#2

Hannah sa for siden:

Hvordan: Man koker/damper det på rist i gryta. Fyller vann opp til rista og legger pinnekjøttet oppå rista. Bør vel koke i minst 2 timer. Det er ferdig når det løser beinet lett.

Mengde pr person: Der er jeg ikke sikker gitt, men har av en eller annen grunn en følelse av at det er 300-350 gram pr person. Mulig jeg blander med noe annet her altså.

Tilbehør som jeg er vant med er kokte (mandel)-poteter, kålrabistappe, smeltet smør og tyttebærsyltetøy.
Jeg er vant til kålrabistappe laget på hvit saus, syns den er mildere og bedre på smaken ;)


#3

Sitron sa for siden:

Jeg heller mer mot tre timer enn to. Hvertfall. Må ha minst tre pinner pr pers og to ekstra til kveldsplukking. :nemlig:


#4

Zip sa for siden:

Bruker 300-350 gram pr pers, det pleier å holde.
To timer koking synes jeg blir for lite, det jeg hadde i fjor ble ikke ferdig kokt på to timer så beregn ca tre :)


#5

Java sa for siden:

Jeg misliker sterkt når det blir akkurat eller litt for lite mat. Jeg lager derfor alltid litt mer. Pinnekjøtt kan fint varmes i ovnen dagen etter, så overskuddet trenger man ikke kaste.

Enig i at det tar nærmere tre timer.

Kålrabistappe og poteter som tilbehør.


#6

Heiko sa for siden:

Da tror jeg at vi har venner som er riktig så flinke til å spise for 350 g pr pers. hadde aldri holdt på våre pinnekjøttlag (eller kanskje det rett og slett det er JEG som spiser de ekstra hektoene :gruble: ).



#8

Java sa for siden:

Har vi spist pinnekjøtt sammen? :gruble:


#9

Heiko sa for siden:

Tror ikke det, men mulig vi bør gjøre det! :D


#10

Zip sa for siden:

Hmm, mulig jeg har regnet med ungene på pr person når jeg har laget, da blir det litt mer pr voksen ja :knegg: .
Og som andre sier, det er kjempegodt dagen etter og :)


#11

Java sa for siden:

Det bør nok gjennomføres en gang, men da må vi huske å kjøpe inn nok mat (og drikke)!


#12

Heiko sa for siden:

Det vil si MYE av alt :D


#13

gnuri sa for siden:

I tillegg til alle de gode rådene du allerede har fått, synes jeg det blir veldig godt om du steker pinnekjøttet litt i ovnen etter koking :nam: Da blir det litt sånn sprøtt og godt :riktig:


#14

LaBanga sa for siden:

Og så må du huske å vanne ut kjøttet før det dampes. Ellers blir det ikke noe godt. Iallfall natta over.

Jeg har en stor avlang fiskekjele som er helt genial til pinnekjøtt, og i den er det som regel plass til det man trenger.


#15

LaBanga sa for siden:

Det pleier vi også gjøre, og da legger vi over vossakorv og evt andre pølser til kresne unger, og så varmes de opp samtidig og får en liten brun glød. Lekkert og godt!


#16

Søster sa for siden:

:jupp: Jeg legger det på rist under grillen i fem minutter, da blir det herlig crisp.

Også har jeg med noen gulrøtter i kålrabistappa, for det blir fin farge av det.
Obligatorisk tilbehør er jo øl (munkholm til meg) og akevitt.


#17

Harriet Vane sa for siden:

jeg vil absolutt anbefale å ha noen gulrøtter i kålrabistappen, samt å dele grønnsakene i små biter, slik at de ikke koker så lenge. Lag mye, for en god kålrqbistappe går unna! Minst mulig vann også. da blir smaken konsentrert, og ikke vannete. Hell av alt vannet og ha i en durabelig smørklatt, fløte, salt og pepper, mos med stavmikser- FERDIG. Jeg beregner en økokålrot pr. 2 pers, samt 1,5 gulrøtter. Økokålrot er edfinitivt tinge her, den er mildere og søtere på smak og mye enkelre å skrelle, ettersom den ikke er innsatt med det ekle stoffet.

Skal man lage god mat, må man ha mye godt oppi :nemlig:


#18

Ru sa for siden:

Husk at du hele tiden må fylle på vann, ellers svir fettet seg i bunnen om du går tom, og da ødelegger du hele pinnekjøttet.
Det skal jo dampe, og ikke koke.

Vi hadde pinnekjøtt for litt siden, 1 kg til 2 store og 1 liten, og det er alt for lite.
Men så er jeg kjent for å spise enorme mengder da ;)


#19

Harriet Vane sa for siden:

Jeg beregner nesten en kilo på Kjære, han spiser som en HEST når det er pinnekjøtt på menyen. Til meg selv regner jeg 500 g.


#20

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror du fikk god hjelp nå sist i alle fall. :D


#21

Honda sa for siden:

vi var 4 voksne som spiste pinnekjøtt på torsdagen, 2 kg, og det var 2 små kjøttbiter igjen ;)


#22

Ru sa for siden:

Denne tråden fikk meg til få veldig lyst på pinnekjøtt gitt ...
Emm - inviterer du? :knegg:


#23

emm sa for siden:

Selvsagt:glis: Skal bare kjøre en testmiddag på familien først.

Takk for alle gode råd, jeg prikker i vei!


#24

Elin sa for siden:

Husk at kjøttet må ligge i vann før det dampes. Først en time i vann, deretter skifte vann og la det stå over natten, og deretter dampe det. Så man bør planlegge litt slik at ikke alt gjøres samme dag....


#25

Ole Brumm sa for siden:

Ang vanning så står det ofte på pakken hvor mye vanning det trenger,
noen kan kjøpes gryteklare de må ikke vannes.
Men anbefaler absolutt å kjøpe noen som skal vannes, de er mye bedre :)

Og man må beregne mye per person, kan jo ikke risikere å gå tom :eek: :fnise:


#26

Mikkeline sa for siden:

Vi beregner 500g per voksen person. Kan ikke tenke meg noe verre enn å gå tom for pinnekjøtt på julaften... Og er det noe igjen, så er jo det bare en dagen etter dagen bonus ;)


#27

Carpe Diem sa for siden:

Du har fått mange gode tips, men jeg supplerer med en ting jeg synes er viktig for et bra resultat : damper ikke på rist, men har "pinner" av bjørk i bunnen av gryta......:ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.