Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus med basis i hermetiske tomater?

#1

Mei sa for siden:

Hva kan jeg ha i saus til pizza/pasta etc. dersom jeg tar utgangspunkt i en boks hakkede tomater?


#2

Katinka sa for siden:

Klassisk tomatsaus:

olje
hvitløk
salt
sukker
pepper
basilikum, oregano eller persille


#3

Chanett sa for siden:

Denne bruker vi mye til pasta:

2 boks tomat, hermetisk
2 ss Rømmekolle
3 ss tomatpure
0.5 dl melk, skummet
1 fedd hvitløk
2 terning Fondterning, provence


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å gjøre det helt enkelt: hakker et par fedd hvitløk, mykner hvitløken i en generøs slant olivenolje, heller over tomatboksen og lar det koke godt inn, har i en neve basilikumblader, en knivsodd chili og smaker til med salt og evt. ørlite sukker. Det er så godt atte.


#5

Alfa sa for siden:

Eg brukar å frese gulrøtter (små terningar eller raspa) og purre eller vanleg løk i ein god del olivenolje, før eg heller tomatane over
Ha gjerne også ei spiseskei balsamico-eddik i. Då vert smaken litt rundare.


#6

Ibidelma sa for siden:

jeg pleier å ha en boks hakka tomater, chili, hvitløk, salt, pepper, 1ts sukker, basilikum, oregano, 1ss olivenolje. Mikser det sammen med håndmikseren og koker opp :)


#7

Eia sa for siden:

Legger du så til en 3-4-5-6 finhakkede sjalottløk, har du vår pizzasaus. Nam!


#8

Dixie Diner sa for siden:

Jeg koker ikke pizzasausen, har bare en boks hakkede tomater i blenderen sammen med masse urter, evt. litt chili eller annet, salt, ørlite sukker og 2-3-4 fedd hvitløk, alt etter hvilken smak vi skal ha på pizzaen.

Har lært å lage pizza av min svigerfar, som er vaskeekte italiener og har flere pizzabakere i slekta. :glis:


#9

kiddo sa for siden:

Jeg koker heller ikke sausen, men tar boksen med tomater oppi en sikt/sil så mye av saften får rent av. Bruk stavmikser til å jevne tomatene (jeg bruker italiens Polpa, som er ferdige mosete tomater), bland i hakket oregano og timian, et fedd med hakket hvitløk og en god ss tomatpure, samt litt pizzakrydder. Tar også en dæsj taco salsa noen ganger for å sette en ekstra spiss på det.

Den beste pizzaen synes jeg det blir når jeg tar 2 dl creme fraiche, hakkete urter, hakket hvitløk og pizzakrydder. Skikkelig luksus blir det med 1 ss trøffelpure (som man får kjøpt bl.a. på Ultra her i Oslo) :jupp:


#10

Chanett sa for siden:

Nå så jeg at det sto pizzasaus også. Pizzasaus lages av tomatpure, rømmekolle, hviltløk, salt og pepper.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.