Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen med en kjapp, god og barnevennlig oppskrift på isgalt?

#1

Ariel sa for siden:

Ja, overskriften sier vel sitt?

Og gjerne at den kan lages i stand kvelden før(= i kveld), for servering i morgen. :)


#2

DM sa for siden:

Hva er Isgalt?


#3

Dixie Diner sa for siden:

En fisk? Troor jeg ... :blånn:


#4

Skilpadda sa for siden:

isgalt, Macrourus berglax, benfiskart i familien skolester. Har gråsvart til sølvgrå farge og blir opptil 1,1 m lang. Stort hode med spiss snute, mens kroppen smalner spisst baktil. Arten har en arktisk utbredelse på begge sider av Atlanterhavet på 100-800 m dyp; i Norge fra Svalbard og Barentshavet sørover langs kontinentalskråningen til Bergen. Føden er nesten bare reker. Isgalt er en utmerket matfisk og smaker som hummer. Årlig norsk fangst ca. 100 tonn.


#5

DM sa for siden:

Åh, er det det samme som Ishavsrøye? Det har jeg smakt en gang og det var knallgodt. Det Skilpadda beskriver høres veldig godt ut. :)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Men kan man lage den fisken selv altså, siden hun spør om oppskrift PÅ Isgalt? :knegg:


#7

Ariel sa for siden:

Du skulle bare visst hva jeg kan. :overlegen:

Eller; :sparke:

Det er en knallgod fisk forresten.:nam: Det drives ikke kommersielt fiske på den(enda), så den er ikke enklest å oppdrive. Men jeg har en halv kilo liggende i frysen som jeg tenkte å lage til min venninne(som ikke kan ha fisk i hus pga mannens allergi)i morgen.
Men så var det hvordan jeg skal tilberede den da... :hmm:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Den høres knallgod ut! Men pen er den ikke. :skremt:


#9

Ariel sa for siden:

:skremt:

prøver å fortrenge det bildet


#10

Tertit sa for siden:

Trodde Isgalt var et annet ord for Sluch jeg :blånn:


#11

Skilpadda sa for siden:

Og hva i alle dager er Sluch? Jeg googlet det og fant at det er en elv i Ukraina, men det var kanskje ikke det du mente ...?


#12

Pebbles sa for siden:

Slush, tenker jeg vi sier! ;)


#13

Tertit sa for siden:

:nemlig:

Snek seg inn en skriveleif der :D


#14

Ariel sa for siden:

Nå har jeg da kjøpt crème fraîche, kremost med urter, broccoli og blomkål. Hva om jeg bare surrer fisken lett, blander kremost og crème fraîche, har det i en ildfast form med grønnsakene og lar det stå 30 min i ovnen? Tror dere det blir godt? :hmm:


#15

Marit K sa for siden:

Å herrejemini :skremt:
Den fisken fikk jo både ulke, og breiflabb, til å se ut som rene skjønnhetene i fohold...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.