Ariel sa for siden:
Ja, overskriften sier vel sitt?
Og gjerne at den kan lages i stand kvelden før(= i kveld), for servering i morgen. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Ariel sa for siden:
Ja, overskriften sier vel sitt?
Og gjerne at den kan lages i stand kvelden før(= i kveld), for servering i morgen. :)
DM sa for siden:
Hva er Isgalt?
Dixie Diner sa for siden:
En fisk? Troor jeg ... :blånn:
Skilpadda sa for siden:
isgalt, Macrourus berglax, benfiskart i familien skolester. Har gråsvart til sølvgrå farge og blir opptil 1,1 m lang. Stort hode med spiss snute, mens kroppen smalner spisst baktil. Arten har en arktisk utbredelse på begge sider av Atlanterhavet på 100-800 m dyp; i Norge fra Svalbard og Barentshavet sørover langs kontinentalskråningen til Bergen. Føden er nesten bare reker. Isgalt er en utmerket matfisk og smaker som hummer. Årlig norsk fangst ca. 100 tonn.
DM sa for siden:
Åh, er det det samme som Ishavsrøye? Det har jeg smakt en gang og det var knallgodt. Det Skilpadda beskriver høres veldig godt ut. :)
Dixie Diner sa for siden:
Men kan man lage den fisken selv altså, siden hun spør om oppskrift PÅ Isgalt? :knegg:
Ariel sa for siden:
Du skulle bare visst hva jeg kan. :overlegen:
Eller; :sparke:
Det er en knallgod fisk forresten.:nam: Det drives ikke kommersielt fiske på den(enda), så den er ikke enklest å oppdrive. Men jeg har en halv kilo liggende i frysen som jeg tenkte å lage til min venninne(som ikke kan ha fisk i hus pga mannens allergi)i morgen.
Men så var det hvordan jeg skal tilberede den da... :hmm:
Dixie Diner sa for siden:
Den høres knallgod ut! Men pen er den ikke. :skremt:
Ariel sa for siden:
:skremt:
prøver å fortrenge det bildet
Tertit sa for siden:
Trodde Isgalt var et annet ord for Sluch jeg :blånn:
Skilpadda sa for siden:
Og hva i alle dager er Sluch? Jeg googlet det og fant at det er en elv i Ukraina, men det var kanskje ikke det du mente ...?
Pebbles sa for siden:
Slush, tenker jeg vi sier! ;)
Tertit sa for siden:
:nemlig:
Snek seg inn en skriveleif der :D
Ariel sa for siden:
Nå har jeg da kjøpt crème fraîche, kremost med urter, broccoli og blomkål. Hva om jeg bare surrer fisken lett, blander kremost og crème fraîche, har det i en ildfast form med grønnsakene og lar det stå 30 min i ovnen? Tror dere det blir godt? :hmm:
Marit K sa for siden:
Å herrejemini :skremt:
Den fisken fikk jo både ulke, og breiflabb, til å se ut som rene skjønnhetene i fohold...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.