Jeg er i bakemodus og holder på å fylle opp mammas fryser med bakevarer siden hun er rimelig skral for tiden og ikke klarer å bake stort selv. Jeg har en kurv med ferske bringebær og tenker at det ville sikkert være godt i en eller annen kake, men det eneste jeg finner oppskrift på er smuldrepai, muffins eller krem/moussekaker. Jeg må ha noe som kan fryses og som mamma ikke trenger å gjøre annet med enn å ta opp av fryseren, tine og servere.
Hvis man vil gjøre det helt enkelt kan man jo bare lage en lys kakedeig og blande bærene i den (som eplekake, liksom). Eller bringebærmuffins? Monsoon hadde jo ei oppskrift som så god ut.
Fant denne. Har ikke prøvd den selv, men den kan iallfall fryses.
Bærkake i liten langpanne
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1-2 dl bær (solbær, blåbær, bringebær, jordbær i terninger)
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter. Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.