Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til frysing av babymat - beholdere/oppbevaring

#1

Fru Snurp sa for siden:

Etter en litt lat ferie med mye ferdigmat skal vi nå ta frem "Lettlaget barnemat" av Margit Vea og endelig få til litt hjemmelagde babymiddager og fruktpureer. Vi kommer til å lage en del mens vi først er igang og da blir det behov for frysing. Før vi står der med ørten liter mat, tenkte jeg det var lurt å forberede lure frysebeholdere etc.

Er det noen som har tips til bra måter å fryse ned babymat?
Evnt. bra og billige beholdere til små porsjoner?
Beste stedet/butikk å kikke etter noe slikt?

og
Hvis noen vil dele en oppskrift eller to,
blir maten til gla'gutten variert og god!

Takk! :blomst:


#2

Mandarin sa for siden:

Er i akkurat samme situasjon. Håper noen kan dele gode tips med oss.
:glis:


#3

Enhjørning sa for siden:

Jeg kjøpte rett og slett en pakke små fryseposer med ziplock-funksjon.
De rommet akkurat en porsjon, posene kunne lukkes igjen og presses flate, og så tok de nesten ikke plass i fryseren samtidig som det var enkelt, raskt og greit å ta dem opp av fryseren og tine dem.
(Siden maten var "flatpakket", tinte de på nulltid.)
"Innholdsfelt" på forsiden har de også, så du kan lage flere varianter av mat og så merke dem enkelt etterpå.


#4

Isolde sa for siden:

Jeg trivdes best med bare matpakke poser. Zip lock blir litt i dyreste lager for meg.. Og så var det så greit å bare hive hele posen oppi et fat og så i microen. Og så tømme den oppi fate når den er varm og flytende.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Brukte isbit former eg. Europris hadde til 10,-


#6

Enhjørning sa for siden:

Hvordan lukket du dem? Tape, små ståltråder eller bare rett og slett knytting?


#7

Isolde sa for siden:

Knyting.

Til fruktmosen brukte jeg isbitposer. Siden den ofte krever mye mindre mengder. Men det ble utrolig mye gris. Men greit å ha en terning til grøten.

Om det blir vanskelig å knyte kan man jo bare gå opp en størrelse i posen. På Rema her ihvertfall har de en del mellomting mellom matpakke og brød.


#8

Enhjørning sa for siden:

OK, takk for tips!
Kan hende jeg får bruk for det igjen en annen gang... :blunke:


#9

Blondie sa for siden:

De første porsjonene var veldig, veldig finmost så da brukte jeg isbitposer. Da kan man enkelt trykke ut hvor mange terninger man tror barnet vil ha og varme det opp. Mindre svinn også.

Nå tygger hun på gommene og middagsmaten må være litt grovere, så da bruker jeg bare vanlige fryseposer, Tupperware-bokser eller syltetøyglass eller lignende som jeg har for hånden.


#10

Fibi sa for siden:

www.barneshoppen.no har små begere som tåler fryser, oppvaskmaskin og micro. De har i to størrelser. Jeg har begge størrelsene, og de blir flittig brukt. :jupp:


#11

allium sa for siden:

Jeg brukte små glass. Tomatpuréglass eller syltetøyglass fra min fars diabetikersyltetøy.


#12

Fru Snurp sa for siden:

Jeg noterer! Takk for alle tips hittils!

Synes det hadde vært kjekt med isbitposer til fruktpureen (da jeg vanligvis bare skal ha en dæsj) men blir ikke denne for tykk for det? Hvordan får man den nedi og rundt i de forskjellige kamrene? Isterningsbrett er en ide ja, men finnes det noen med et slags lokk?

Til middagsmaten hørtes det lurt ut både med små glass (men jeg har ikke vært lur og spart på dette på forhånd) så kanskje zip-poser kan brukes.

De babycubes'ene så også kjekke ut Ms.Lee!


#13

Pingis sa for siden:

Har aldri sett noen med lokk, men når fruktmosen er frossen er det jo bare å ta terningene ut av brettet og over i en plastpose.


#14

Fru Snurp sa for siden:

Ahhh... :blånn: Takk!


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Dei på europris ( isbitformer ) er med lokk


#16

Honda sa for siden:

jeg kjøpte sånne avent bokser for å fryse ned mm i. og når de var tom for det så frøs jeg ned middager til henne i sånne bokser. Men bare 1\2 full i begynnelsen, det tok litt mye plass med bare 1\2 fulle bokser som ramlet over, så fant ut at jeg skulle buke fryse poser med sånn zip lokking på. Genialt.
Frøs ned mat i de. så tok jeg opp en pose dagen før eller om morningen og la i kjøleskapet. ferdig tinet til middag så hadde jeg det bare over på talerken og varmet i mircroen litt.

Har en del avent bokser som jeg ikke bruker mere;)


#17

Fru Snurp sa for siden:

:D Så bra!


#18

Stikka sa for siden:

Jeg fyller isterningsbrettet og setter det inni en pose i fryseren. Når det er frossent så bare snur jeg bretter og fyller posen med terningene. Veldig enkelt å ha terninger av det meste. Da kan man enkelt varierer maten. Lage blandinger og størrelser som passer der og da.


#19

jolie sa for siden:

Jeg har brukt barnematglass, jeg. Men det er jo fordi jeg har vært lat i perioder og dermed fått samlet opp en del.

Har ca 20 glass i skapet nå som jeg hadde tenkt å bruke til barnemat. Men vips var gutten så gammel at han helst vil spise vår middag istedet. Så da bruker vi bare litt mindre salt i maten. Derfor har jeg altså masse glass som en heldig dame svært gjerne kan få ;) I Trondheim.


#20

Lykketrollet sa for siden:

Vi har brukt Via koppene til avent.
De syns jeg var geniale.


#21

Pelle sa for siden:

Fornøyd med de Aventbeholderene vi. Har aldri skjønt meg på hvorfor det er så praktisk med isterninger, men hører jo alle si det.


#22

Fru Snurp sa for siden:

Vi har en del slike Avent-kopper som ble brukt til mm i begynnelsen (frøs etterhvert i Medelaposer), så kan nok bruke de etterhvert, men nå er de for store tror jeg. Gla'gutten spiser maks et halvt middagsglass (stort sett bare 1/3) pr måltid, og ikke enda en full porsjon grøt, så blir små måltider å fryse ned. Har bare en liten boksfryser så kan ikke fylle den med alt for mange tombokser.


#23

Pingis sa for siden:

Jeg syntes det var veldig greit med isbiter, jeg. Frøys ned forskjellige typer grønnsaker og kjøtt hver for seg, så var det bare å mikse det man hadde lyst til.


#24

Fru Snurp sa for siden:

Har kjøpt zip-poser i dag! Og sparer Avent-boksene til senere.


#25

Left sa for siden:

Er ihuga plastikkelsker, så vi brukte småbokser med lokk fra Tupperware.


#26

Stikka sa for siden:

Det er praktisk for da kan man ha alle ingrediensene for seg. Så mikser man sammen et måltid med f.eks 1 terning gulrot, 1 terning kålrot og 1 terning blomkål. Eller 2 terninger gulrot og to med kålrot. Variasjonsmuligheten blir større både på mengde og innhold.


#27

Fru Snurp sa for siden:

Bestiller kanskje disse fra Løvebarna eller fra [url]www.barneshoppen.no[/url] (er de samme?), så ganske kjekke ut? Ellers har jeg kjøpt 6 småbokser fra Nille (ikke så bra lokk men...), zip-poser og skal grave fram 2-3 av isterningsbrettene (av de ørten vi har et eller annet sted). Så da blir det litt av hvert i ymse oppbevaringsløsninger! Ser vel etterhvert hva funker best for oss også. :)


#28

Fibi sa for siden:

FruSnurp: Det var slike jeg tipset opp. De er geniale! :jupp: Ønsker meg flere av dem, faktisk.


#29

Fru Snurp sa for siden:

Ja, det er de samme sant? Følger forresten det brettet med?


#30

Blåbær sa for siden:

Har slike.
Veldig kjekke.


#31

Fibi sa for siden:

Brettet følger med, ja. Jeg har både de store, og de små. (35ml og 75 ml)


#32

Nilda sa for siden:

Jeg bruker aventboksene og synes de er fine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.