Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

700 gram bjørnebær

#1

Fibi sa for siden:

Hva gjør man med det?

Jeg tok Leo i vogna og trippet ut i hagen på bærtur. (Veldig lang tur, I know. :knegg: ) Etter et kvarter ble Leo sutrete, men jeg fikk plukket 700 gram nydelig modne bjørnebær. Men hva gjør jeg med dem? Fryser? Syltetøy? :vetikke:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Naam! Du kan lage is, feks. Eller mousse. Bærmousse er jo nydelig. Jeg hadde frøset dem ned, da kan du ta dem opp når du vil, jeg har alltid bær i fryseren. Bruker dem til smoothies, mousse, is, rørte bær osv.
Evt. kan du bare spise dem, gjerne med vaniljeis til. Eller lage en varm saus av dem og ha over vaniljeis. :sikle:


#3

Fibi sa for siden:

Jeg måtte love mamma å fryse en egen porsjon til henne, slik at hun kan få på iskremen når hun kommer på middag neste gang. :knegg:

Tror bare jeg fryser hele rukla jeg.

Jeg antar jeg må vaske dem først? :bær-novise:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg ville skylt bærene først og latt dem tørke litt. :)


#5

Canisa sa for siden:

Lune bjørnebær er jo nyyyydelig til bla. is og ostekake. Frys dem i posjoner, så har du deilig tilbehør til høstens kos.


#6

Trois sa for siden:

Denne lager jeg ofte og får så mye skryt. Den er nydelig:)


#7

Tallulah sa for siden:

Skyll dem og frys dem. Så kan du ta dem opp og putte i smmothies utover vinteren.


#8

Lyra sa for siden:

Is og bjørnebær! :nam:


#9

Kneazle sa for siden:

700 gram på et kvarter!? :dåne: Din heldiggris. Jeg ville fryst dem i passe porsjoner, og servert varme bjørnebær og is når anledningen bød seg, ja. :jupp:

(Oppskrift:
Til ca 4 personer: Sukre 300 gram bjørnebær med ca 100 gram sukker. Tilsett en dl vann, varm opp uten at det koker. Server med vaniljeis, krem og eggelikør. :nam:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.