Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kaffe drikker du?

#1

Nabojenta sa for siden:

Selv drikker jeg ikke kaffe, men registrerer at det er mange som kun drikker den eller den typen kaffe. Er det så stor forskjell på kaffetypene altså?

Hvilken drikker du? Og hvorfor?


#2

torsk sa for siden:

Jeg drikker traktekaffe i heimen, og da går det hovedsakelig i ymse varianter av Zoegas. :elsker svenskekaffe:


#3

Arran sa for siden:

Caffe latte om morgenen og cortado utover dagen. Evt espresso etter middagen når jeg spiser ute.


#4

Skilpadda sa for siden:

Vi kjøper kaffen vår på Stockfleths, maler selv og lager den på presskanne. Favoritten min er Brun Bali, og favoritten til mannen er en brasiliansk variant jeg ikke kommer på i farten, men de har ikke hatt noen av dem i sortimentet på flere år. (Vi liker begge kaffe med mye smak og lite syre.) Det siste året har vi kjøpt India Malabar. Vi kjøper andre sorter innimellom, det må vi jo for å finne ut om de har fått noe vi liker enda bedre. Og så hender det vi kjøper fra andre butikker, men foreløbig har vi da aldri vært like fornøyd som med den vi kjøper fra Stockfleths.

På jobb har vi nylig fått en ganske bra kaffemaskin som bruker ... er det Lucaffe den heter, tro? Og jeg lager da noe som ligner mest på cortado med litt mer melk enn vanlig. (Det er cortado eller noen ganger latte jeg kjøper når jeg er ute.)

Men jeg drikker ikke bare dette, altså. Jeg drikker den kaffen jeg får når jeg er andre steder. :)


#5

Ami sa for siden:

Har forelsket meg i presskannekaffen i Luxuryserien til Coop. :hjerter:


#6

MokkMokk sa for siden:

Her går det i traktekaffe for det meste, og da bruker vi Evergood.


#7

Susse sa for siden:

Og jeg har virkelig falt pladask for espressoen ! Den er kremaktig i konsistensen og utrolig god.
Drikker kjip trakterkaffe på jobb, ukjent merke. Her hjemme foretrekker jeg Friele sin økologiske trakterkaffe om jeg skal ha vanlig kaffe.
Ellers lager jeg meg en latte med økolettmelk og kruttsterk espresso til frokost. Etter middag ren espresso, evt. Americano om jeg ikke vil ha den så sterk.
Lager også cappucino til dessert en gang i blandt.

Elsker kaffemaskina jeg fikk av ei venninne tidligere i sommer :D


#8

LaBanga sa for siden:

Kaffetrakteren kvittet vi oss med på garasjesalg for 8 år siden, og vi har ikke savnet den. Når vi får typisk kaffefolk på besøk, lager vi som regel kaffe i presskanne. Vi har to stykker, slik at vi kan lage litt mengder når det kommer folk. Må innrømme at jeg ikke er så nøye på hva slags presskannekaffe vi kjøper, det er mannen som pleier å handle inn.

Selv foretrekker jeg espressokaffe, og den lager jeg på kanne på ovnen. Pleier gjerne å gå innom en kaffebutikk som maler for meg, og har ofte kjøpt en blanding av fransk og italiensk espresso. :nam: Og så har vi selvsagt melkeskummer slik at vi kan lage capuccino og café au lait.


#9

Fluke sa for siden:

Änglamark filterkaffe (den økologiske serien til Coop). Det er den beste traktekaffen som fins, syns jeg. Pulverkaffen til Änglamark er også veldig god, men den selges dessverre ikke i Norge.


#10

Røverdatter sa for siden:

Jeg trakter eller bruker presskanne hjemme. Vi bruker Green world økologisk kaffe og det er min absolutte favoritt i posekaffetyper.


#11

Maverick sa for siden:

Hva som helst som inneholder koffein, egentlig. Dog pleier det å gå i Frieles økologiske i moccamaster'n hjemme, og monsooned malabar (selvmalt, det bråker som ville helvete!) på jobben. Fra BIT kjøper jeg dobbel mocca i stor kopp med helmelk, og ellers ymse. Is-cappuccino er også godt.


#12

lowrider sa for siden:

Traktekaffe hjemme, Americano ute og hvis jeg har det travelt "les forsovet meg" pulverkaffe :lol:


#13

noen sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffe, men jeg er en kaffesniffer. Lukten av kaffe overgår det meste. Merket har liten betydning.

Før drakk jeg litt for ofte tynn kaffe med noe blankt i. Da var jeg heller ikke særlig opptatt av kaffemerker eller hvilken kjeller det blanke var produsert i. :kommerfrabygda:


#14

Pingis sa for siden:

Jeg drikker heller ikke kaffe, mannen min blir avspist med råtten pulverkaffe. Men han synes visst det er greit.


#15

Nuta sa for siden:

Jeg drikker alt av kaffe, pleier å kjøpe billig merkene og syns de er greie.


#16

Bille sa for siden:

Dobbel latte med lettmelk.. As we speak:knegg:. Men jeg drikker "vanlig" kaffe også altså;)


#17

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke noen stor kaffedrikker, drikker bare "melkekaffe" og aldri svart, så jeg er ikke så finstemt på kaffesorter. Men nå har vi omsider fått oss espressokanne som kan brukes på induksjonstoppen, og med italiensk espresso kjøpt på en kaffebar syns jeg det ble veldig god kaffe (med masse varm melk i). Venter på melkeskummer som vi har bestilt, men egentlig klarer jeg meg bra uten skummet.


#18

Fersken sa for siden:

Hjemme går det i trakterkaffe om jeg kommer på i det hele tatt å lage kaffe. Som regel har jeg Farmers Fairtradekaffe eller en tilsvarende fra Coop. Av og til har jeg også noe annet kaffe med smak av diverse som man kan få kjøpt på forskjellige dagligvare.

Ute blir det som regel kjøpt en Mocca eller to.


#19

Mauser sa for siden:

Vi har kaffemaskin, og liker å prøve ulike typer bønner. Den de selger på Elkjøp (av alle steder) er god og billig, og jeg sikret meg restlageret til vår lokale Lidl da de la på røret her. Fyldig, crema, ikke for brent og ikke for mye syre siden vi stort sett drikker store kopper svart kaffe uten noe mer dill. Rene espressobønner blir for hardt for vår bruk.

På jobben er det den sedvanlige slitne Moccamasteren med gul Coopkaffe. Det går ned det også.



#21

Polyanna sa for siden:

Jeg liker ikke så godt traktekaffe. Jeg liker best min egen kaffe fra kaffemaskinen min, laget på italiensbrent espresso.

Jeg misliker virkelig Friele-kaffe, uansett form. Samme hvor maskert den er som kaffe latte - den er ikke god.


#22

safran sa for siden:

Jeg er blitt skikkelig sær, og drikker helst en melkevariant med espressokaffe. Espressoblandingen til Baker Hansen er knallgod, men litt klønete å få tak i siden de ikke selger den i overalt. Får jeg tilbudt pulverkaffe kan det være det samme, for det er bare ikke godt. Jeg er heller ikke overvettes glad i traktekaffe, syns den blir fort sur.


#23

Fru Snurp sa for siden:

Jeg drikker kun én liten kopp om dagen, så den koppen skal være god (!) fra espressomaskin og helst skal Herr Barista Snurp lage den :D

Kimbo (blå) med litt melkeskum og sukker på toppen (Cortado-ish)


#24

Estrella sa for siden:

Drikker ikke kaffe. :hehehe:


#25

Toffskij sa for siden:

Jeg drikker det jeg får, men når jeg lager selv, er det monsooned malabar på presskanne. Og 50/50 italiensk- og franskbrent espresso, ekstra finmalt, på den temperamentsfulle espressomaskinen vår. Jeg har som regel en større eller mindre h-melk-skvett i all kaffe, hvis mulig.


#26

Kaprifol sa for siden:

Jeg liker veldig godt traktekaffe av Zoega-varianter, det går mye i det. På jobb blir det fellesinnkjøpt traktekaffe. Er jeg ute og svinger meg tar jeg gjerne en kaffe latte på kaffebar, men det blir sjelden faktisk. Til tross for at jeg jobber ved en kaffesjappe og daglig passerer en annen.


#27

Mandarin sa for siden:

Aller helst IS-kaffe fra Tine (kaloribombe uten like!- Derfor sjelden.)

På jobb: Friele traktekaffe
Hjemme: Så drikker vi den som de alltid reklamerer for på tv med en kelner som snakker britisk. teflonhjerne :knegg:
Mannen lager presskanne kaffe i helgene .


#28

bloma sa for siden:

Drikker "Nescafé Instant Espresso" i bilen på vei til jobb om morgenen.

Veksler mellom Kaffebrenneriets "Fransk Kontinental" i presskanne, og Kaffebrenneriets "Husets Espresso" på min espressomaskin hjemme.
På espressomaskinen lager jeg stort sett Americano eller Cortado.

Når jeg drikker kaffe ute, kjøper jeg dobbel Cortado hvis det er en "ordentlig" kaffebar med god melkesteamer, ellers drikker jeg vanlig svart kaffe.

På jobb drikker jeg te, kaffemaskinen der lager hoggorm-kaffe...

:kresen barista:


#29

Harriet Vane sa for siden:

Stort sett kaffe fra Kaffebrenneriet, kjøpt i hele bønner som jeg maler selv og har i ren presskanne med rent nykokt vann. Drikkes i Mummikopp eller stor termokopp fra selvsamme Kaffebrenneri.


#30

Susse sa for siden:

Malabar :hjerter:
Takk for påminnelsen ! Det er virkelig nydelig kaffe, særlig helt rykende fersk hjemmemalt.

*Sender min kjære sms på jobb om å kjøpe malabarbønner på vei hjem ! *


#31

Tertit sa for siden:

Bare kaffen ikke er for "tynn", er jeg altdrikkende.


#32

leliane sa for siden:

Jeg drikker egentlig sjelden kaffe hjemme utenom når jeg har gjester, og da blir det traktekaffe. Når jeg trakter, går det mest i mørkbrente varianter.

Men nå som jeg er hjemme, har jeg kjøpt meg en trekoppers presskanne og unner meg skikkelig kaffe fra en barrista i byen. Utrolig deilig. Den heter for øvrig La Lomita (Columbiansk) fra Tim Wendelboe.

Ute kjøper jeg nesten konsekvent dobbel cortado. Eventuelt dobbel espresso. Latte blir for "melkete" for min smak.

Og det er jeg veldig, veldig enig i. Skrekken er tynn kaffe servert i løvtynne porselenskopper som hos min gamle "faster" - da kan det egentlig være det samme. Ugh.


#33

Skytte sa for siden:

Drikker ikke kaffe. Det gjør heller ikke Mannen.


#34

safran sa for siden:

Mandarin - Evergood! ;)


#35

safran sa for siden:

Enig, derav dobbel latte. ;)


#36

rajraj sa for siden:

Jeg drikker bøtter av kaffe. Så lenge den ikke er tynn, er jeg ikke kresen. Her hjemme går det i Firele frokostkaffe, Evergood eller Café Noir (husker ikke merket) - altså det vi får kjøpt på Rema.

Er veldig glad i espresso, og bestiller ofte det ute på kafé. Men det går så himla fort å drikke den, så det ender ofte med en vanlig kaffe etterpå. I Italia fikk jeg så utrolig god espresso hvor enn jeg var. Rund, fyldig og deilig med en skarp ettersmak. Mon tro om de serverer mest fransk espresso i Norge? Smaken på de jeg har drukket her etter ferien, blekner i hvert fall i forhold til den italienske.

Kaffe er dop. Må ha det, bare må ha det.


#37

Aminta sa for siden:

Hjemme har vi bare Farmer's Coffee, Fairtrade by Max Havelaar.
Ute blir det Latte eller Mocca fra (helst) Kaffebrenneriet eller Stockfletch, evnt. andre steder med god kaffe, eller Iskaffe om sommeren.


#38

Mandarin sa for siden:

Glemte å si at på kafé så drikker jeg cappuchino eller vanlig svart.


#39

Mandarin sa for siden:

En gang i tiden hadde jeg kontor 2 meter fra Kaffebrenneriet. Da ble "enkel kaffe latte med lett melk" stort sett hver dag..


#40

Sol sa for siden:

Den har innkjøpssjefen (gubben) begynt å kjøpe her i huset også. Den er god.

Trakteren vår har flyttet i kjelleren, jeg kan ikke si jeg savner den. Vi bruker bare presskanne. Også moccakanne på komfyren om vi er sugne på sterkere kaffe.


#41

Ami sa for siden:

Og denne er god. Med masse isbiter (som knaskes) i.

Og i moccamasteren går egentlig litt ymse. Den gule billigkaffen fra Kiwi er overraskende god.


#42

Ru sa for siden:

Drikker ikke kaffe.
Hjemme har vi dog både Friele, Ali og noe Coop-greier, i tilfelle det detter inn gjester som vil ha kaffe. Mine foreldre har parkert en kaffetrakter hos oss, sånn at de kan få kaffe, men de må som regel lage den selv. :kan ikke kaffe:

Jeg drikker mye te, da!


#43

KristinS sa for siden:

Samme som mannen drikker. Vi kjøper masse hele bønner når vi er i Sverige og selv om jeg ikke drikker kaffe digger jeg lukta av ferskkvernet kaffe. :D


#44

scilla sa for siden:

På kaffemaskinen putter jeg hele bønner fra Segafredo eller Malabar Espresso. Som oftest lager jeg en latte-variant, og jeg kan til dels konumere ganske mye av det...


#45

Maverick sa for siden:

Akkurat nå tror jeg faktisk jeg har drukket for mye kaffe. :skeptisk: :skjelver på fingrene:


#46

Nessie sa for siden:

Kaffe latte for det meste. :jupp:
ELSKER det.. med masse tykt skum! :elsker:
Men det er på kafè da.. hjemme blir det bare trakterkaffe med litt melk oppi.
Ikke særlig merkebevisst der. :hehehe:


#47

Miss Norway sa for siden:

Hjemme: Nespresso i alle varianter, med og uten steamet ekstra lett melk.
Ute: Dobbel cappuccino med lettmelk.

Aldri noe søtt i da.


#48

Misteri sa for siden:

Friele frokost filtermalt og kaffelatte innimellom.


#49

Eia sa for siden:

Her drikkes det for tiden nestenøkologisk espresso (mest cortado), brent hos Temperato (kaffen er sertifisert økologisk fra leverandør, men Temperato er foreløpig ikke sertifisert). Min forrige favoritt kom også fra Temperato; Ottolina Fortissima. Begge typer kjøpes inn i hele bønner og kvernes her hjemme.

Ja, og på jobb går det i traktekaffe :koffeinavhengig: - Friele sin, foreløpig. En eller annen gang kommer jeg til å huske på å kjøpe en presskanne, så jeg får meg ordentlig kaffe på jobb også.


#50

Ariel sa for siden:

Jeg drikker doble, eller triple latter med lettmelk når jeg kjøper ute. :nam:

På jobb bruker jeg sånn pulver som man blander med vann, og siden jeg ikke får samme futten i dem, går det en del kopper i løpet av dagen.


#51

Thalia sa for siden:

En kaffetråd!

Jeg liker all slags kaffe. Alt til sin anledning. Favoritten må nok sies å være dobbel cortado, helst fra italienskbrente bønner og aller helst tilberedt av de flinke baristaene på Evita kaffebar.

På den annen side kan det faktisk også smake godt med frysetørket pulverkaffe Jeg er ikke kresen når jeg besøker mormor - som ikke er av den urbane kaffebargenerasjonen, som tror barista er et elektrikerfirma og at all kaffe smaker likt. Jeg kan av og til synes at pulverkaffe smaker sjarmerende.

Kaffe kan faktisk også smake ganske godt når den er av typen superbillig og traktet på en gammel kaffetrakter, på en barneskole og servert fra en gammel termokanne. Særlig på loppemarked, sammen med en vaffel, etter at du har gjort et scoop og kjøpt en designstol for 180 kroner. Igjen er det sjarmen som redder den dårlige kaffen.

Av og til må jeg ha ren espresso. Svart gull! Jeg kan drikke tre kopper ren espresso, uten å tenke over at det er kraftig kost.

Ingenting smaker så godt som en kopp espresso - på en gaterestaurant i f.eks. gamlebyen i Antibes. Selv om de sikkert lager like god kaffe på en kaffebar i Oslo sentrum, er det som om kaffen smaker av miljøet den serveres i.

Espresso smaker fantastisk i pitoreske landsbyer på den franske riviera, kannekaffe smaker godt på loppemarkedet til Oppsal skole, pulverkaffe smaker godt når leiligheten er tømt under flyttesjauen, en cortado smaker fantastisk når man møter en god venninne på Kaffebrenneriet på Løkka og en cappuchino smaker alltid deilig en varm sommerdag i en hvilken som helst storby. Kaffe er kultur.

Jeg liker all slags kaffe, men jeg skal innrømme at det er stor forskjell på god og dårlig kaffe. Dårlig kaffe er grusomt.

Hjemme brygger jeg alltid Clipper, økologisk, fairtrade kaffe. Den italienske typen. Den har nydelig balansert syre og fylde.

Jeg simpelthen elsker kaffe, og blir mer og mer glad i det. Men jeg var nok en "late bloomer", i det jeg rakk å fylle nesten 30 år, før jeg oppdaget kaffens gleder.


#52

Pelikan sa for siden:

Samme her:)


#53

Nenne sa for siden:

Vanligvis standard norsk traktekaffe. Her hjemme bruker vi bare Kjeldsberg. Jeg synes mye forskjellig kaffe er godt, er jeg ute liker jeg egentlig best cappuccino, men her i Norge har man fått den sinnsyke idéen at det skal være kaneldryss på og det ødelegger jo hele gleden. :grøsser:


#54

Juste sa for siden:

Hvis man ser bort fra det skvipet som serveres i maskinen på jobb (det nekter jeg faktisk og kalle kaffe), så drikker vi stort sett presskannekaffe hjemme, basert på ferskmalte espressobønner. På kaffebar bestiller jeg meg stort sett en Cortado.


#55

Hondacrv sa for siden:

SÅ masse rare (Ukjente) kaffesorter det finnes! :ikke urrban:

Vi drikker evergood - og av og til kjøper vi de "kosekaffene" fra ...øh... er det Nestle? De med vanilje eller sjokoladesmak.


#56

Skilpadda sa for siden:

Kjempefint innlegg. :nikker: Helt enig i at forskjellig kaffe i forskjellige sammenhenger fungerer veldig bra. Jeg har to egne tilføyelser på listen din: pulverkaffe, laget med vann fra vannkokeren på Gamle Fysikk, sammen med Maryland Cookies som man har blitt lokket ut fra lesesalen med - og kokekaffe på bål i den gamle svarte kaffekjelen som jeg tror pappa har arvet fra sin far.


#57

Inagh sa for siden:

Her hjemme drikker vi traktekaffe, stort sett av merket Evergood. Ute på cafe liker jeg godt å drikke kaffe mokka. :jupp:

(Veit ikke helt hvordan "kaffe mokka" skrives på fancy. :sparke: )


#58

rajraj sa for siden:

Enig med Skilpadda, Thalia - flott innlegg.

Da vil jeg også legge til en emo-kaffe favoritt:
Ram frappé på en pinnestol på en gresk taverna, på vei fra stranden med sand mellom tærne. Stolen har skjeve ben, så den vipper på brosteinsunderlaget, og det flettede setet lager mønster på rumpa. :hjerter:


#59

Smash sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffe, men tar som regel med med en iskaffe når jeg er i butikken. Den syns jeg er god. Og, når vi er i USA går det med en frappochino fra Starbucks, hver dag. :nam:

Mannen kjøper blå coop her hjemme, men er veldig glad i å gå på kaffebarer.


#60

Stellebord sa for siden:

Vi bestiller kaffe fra Stavanger kaffebrenneri, der vi får kaffe som er både økologisk, rettferdig og knakende god. Vi kverner selv og tilbereder i presskanne. Eller vi lager iskaffe i blenderen, eller annet med bialettien.


#61

Mandino sa for siden:

Luxuryserien til Coop eller Løvbergs (kjøpt i Sverige eller på Ikea) på presskanna og div kaffesorter fra Kaffebrenneriet på Espressomaskinen.


#62

Obelix sa for siden:

Sier som Skilpadda: Brun Bali.
Ellers er jeg glad i mørkbrent kaffe. Og den skal gjerne være litt sterk.

Kjøper jeg kaffe ute blir det som regel latte eller cappucino.

Kaffen smaker best fra presskanne. Eller skikkelig god gammeldags kokekaffe fra kaffekjele.
Og pulverkaffe smaker bare godt hvis jeg er skikeligskikkelig kaffetørst.

:kaffekjerring:


#63

Nabojenta sa for siden:

Thalia har fått meg til å ønske at jeg drakk kaffe. Et virkelig flott innlegg!



#65

Maverick sa for siden:

Thalia: :hjerter: Jeg har også noen sånne kaffeøyeblikk. Altfor sterk termokannekaffe og en Lucky (ynnsjyll) når man er svett og møkkete og har jobbet lenge midt på natta sammen med roadier. :love:

Pulverkaffe sammen med bestemor når hun forteller om sine opplevelser som journalist i Kambodsja og Vietnam.

Pappas slumpe-filterkaffe sent på kvelden sammen med engelsk krim på TV.


#66

Nabojenta sa for siden:

Jeg har Friele filterkaffe liggende, samt en Cemo gourmet, Java spesial: En klassiker- litt søt med nyanser av nøtter, krydder og vanilje.

Friele liker jeg absolutt ikke, men tror dere den gourmeten kan smake bra?

Vil bli kaffekjærring! :trasser:


#67

livit sa for siden:

Bruker stort sett Nespresso sine kapsler, men kjøper inn litt press-kanne-kaffe innmellom. Bruker det som faller meg inn der og da :flau:


#68

Fadese sa for siden:

Jeg drikker traktekaffe på jobb, presskannekaffe (eller rettere sagt brygger fra Eva Solo) hjemme. "Egentlig" kjøper vi Friele Fair Trade, men jeg er svak for Blå java, og kjøper en del av den og maler sjøl.
IKEA har fått hele kaffebønner som er Fair Trade-merket, men jeg synes ikke den var så god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.