Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smørkrem/glasur?

#1

Beathe sa for siden:

Poden skal ha bursdagsselskap på lørdag, og jeg var dum nok til å vise han bildet av Susse (?) sin Star Wars kake... Han vil jo selvfølgelig også har R2D2-kake må vite.
Min sjokokaldekakebakeerfaring strekker seg til langpanne (den jeg alltid har laget) med "vanlig" mørk glasur.

Jeg har da planer om å bake vanlig sjokoladekake, og dekorere. Men er det smørkrem man bruker? Har noen i tilfelle en god oppskrift på det? Nok så det holder til å dekorere en stor langpanne.

Jeg har forøvrig brukt en liten formue på Wilton fargegele i dag.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Man kan bruke vanlig smørkrem (jeg har faktisk brukt dobbel porsjon med sånn gul krem som er på suksesskake), men du får et mye bedre resultat med Cacas sin egen smørkrem:

Hvit smørkrem
50 g mykt margarin
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk


#3

Beathe sa for siden:

Tusen takk!

Blir denne hvit? (Jeg skal jo ha mye hvitt).
Er det nok til en hel langpannekake, eller bør jeg doble den?
Skal matfettet og smøret være romtemperert når det blandes? Det skal ikke smeltes, nei? :blond:


#4

Beathe sa for siden:

Jadda, det første spørsmålet utgår, hvit smørkrem blir vel helst hvit...


#5

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Jeg ville nok doblet den ja. Og jeg tror det skal være romtemperert og piskes godt, det er i hvertfall det som pleier å gi luftig krem, så ja - romtemperert. :D


#6

Beathe sa for siden:

Tusen takk, Iset!
Merker at jeg er litt stressa nå ja ;) Bør vel kanskje lage en prøvekake i dag.

-Tror du det går bra å bake kaka i morgen, og dekorere den på lørdag?


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja det går helt fint. :nikker:


#8

Beathe sa for siden:

:blomster:


#9

Beathe sa for siden:

Vi skriver 14. august - nøyaktig ett år etter at jeg startet denne tråden, og jammen er jeg ikke i gang igjen. :knegg:
Denne gangen er det marshmellowfondant som skal prøves på sjokoladekaka, med smørkrem mellom kaka og fondanten.
Jeg er like spent som i fjor jeg altså.:p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.