Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker du parfyme daglig?

#1

Mirasol sa for siden:

Som en spinoff fra deo-tråden lurer jeg på hvor mange som bruker parfyme daglig, og hvilket merke bruker dere da?

Jeg gjorde det før, men etter at jeg fikk barn så sluttet jeg med det, og nå synes jeg det bare blir for mye på enkelte. Grunnen til at jeg sluttet var at barna ofte tilbragte mye tid oppe ved og rundt halsgropen min, og jeg ville ikke overstimulerer/plage sansene deres.

Nå bruker jeg det som regel kun når jeg skal ut på noe eller pynter meg. Og kom til å tenke på min bror som i trettenårsalderen sa til vår mor "Nå lukter det julekvelden her" når hun hadde pyntet seg til sommerbryllup. Jeg har blitt som min mor faktisk! :eek:


#2

Ariel sa for siden:

:jupp:


#3

007 sa for siden:

Jeg bruker en mild parfyme, og en liten dæsj daglig. Til fest bruker jeg litt tyngre saker.


#4

Lilith sa for siden:

Jeg bruker parfyme daglig nå. Brukte det ikke når barna var små, men nå som minsten har rundet 2 følte jeg at det var greit å begynne med det igjen. Da de var liten ville jeg skåne luktesansen deres, og så synes jeg det var greit å lukte mamma au naturell.:D


#5

Blomst sa for siden:

Ja jeg bruker det daglig, men ikke når Knoll og Tott var bebiser:)


#6

Elise sa for siden:

Nei, jeg bruker ikke parfyme annet enn i helt spesielle tilfeller. Hovedsaklig fordi jeg glemmer det, egentlig. Har også hatt tilfeller av pusteproblemer av parfymebruk... (Ikke alvorlig altså, men bare litt tettere...)


#7

Nuta sa for siden:

Jeg er som deg:) brukte før men ikke etter at jeg fikk barn, nå er jo barna mine så store at jeg strengt tatt kunne brukt litt igjen da..


#8

Elin sa for siden:

Ja, alltid. Uansett planer for dagen! Elsker parfyme!


#9

Tangerine sa for siden:

Aldri da jeg var gravid og da ungene var under to ca.

Nå bruker jeg av og til. Litt skeptisk. ;)


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker lette parfymer, og små mengder, men stort sett hver dag. Da jeg hadde små babyer brukte jeg ikke parfyme, det føltes mest naturlig at de skulle ha naturell mammalukt.


#11

Bluen sa for siden:

Nei, det har jeg ikke gjort på mange år - om noen gang. Før brukte jeg i alle fall parfyme til fest, men etter at jeg ble gravid første gang har det helt blitt slutt på det. Jeg er veldig var for lukter, og synes det er helt grusomt når noen har på seg for mye parfyme. Da ei slik dame satte seg bak meg på flybussen her forleden, ble jeg direkte kvalm og greide ikke fokusere på noe annet enn den lukta.


#12

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er virkelig grusomt med for mye og for sterk parfyme. Jeg måtte gå fra kino en gang, kvalm og med hodepine, fordi jeg kom ved siden av en skikkelig dynket dame.


#13

Hønni sa for siden:

Denne til daglig:

Det er en veldig lett parfyme.

Denne til fest


#14

Fru Snurp sa for siden:

Nei, ikke daglig nå (men før graviditet og amming). I tillegg bruker jeg luktfrie kremer, shampoo, balsam, dusjsåpe, vaskemiddel, skyllemiddel.... Men må ha litt lukt på deo'n :nemlig:

Tror barna liker duften av mor og far uavhengig hva de bruker av produkter, så lenge det er en konsekvent duft, men er skeptisk til overbruk av parfymerte produkter. Får problemer selv jeg, hvis jeg står i en heis sammen med damer (eller menn) som tilsynelatende har ramla oppi parfymeflaska. Eller de trenger egentlig ikke å stå der. Lukta henger jo i, i flere timer.

Deilig også da, når man ikke bruker det så ofte, å ta fram godlukten og pynte seg for sansene. :danse2:


#15

leliane sa for siden:

Ja, jeg bruker parfyme til vanlig og føler meg naken uten. Men kan bare ha lette dufter og bruker akkurat nå Light Blue fra Dolce&Gabbana.

Men sist jeg hadde babyer kuttet jeg helt ut, det kommer jeg nok til å gjøre nå også. Og jeg husker godt at jeg reagerte på mormor-parfymerte babyer etter en kosestund hos henne. Hadde bare lyst til å putte dem i badekaret etterpå.


#16

MegaMie sa for siden:

Det blir en liten spray hver morgen ja. Men jeg tar den ikke på halsen siden jeg har en liten gutte + alle min små på jobb. Dusjer bittelitt i "kløfta" før jeg tar på ganseren. ;)

Bruker denne, lett og fin.


#17

Snippa sa for siden:

Parfyme hver dag :jupp:
Uten alkohol, lett sommerutgave:
Dior's J'adore summer

Kveldsbruk:
DG's The one

Innimellom
Salvador Dali's Daliflor


#18

Dronningen sa for siden:

Både jeg og mannen er hyperreaktive i forhold til parfyme. Vi tåler noe i mindre doser, men kan bli rett og slett dårlige av visse lukter og i store mengder. Hodepine, kvalme, irritasjon. Mannen kan bli helt sengeliggende. Det gjelder også luktinstallasjoner på toalett, bleiebøtter, skyllemiddel, et.c. Jeg kjenner jeg blir kvalm hvis klærne lukter skyllemiddel på andre folk. :sparke: Er så vant med parfymefrie produkter. For dem er det jo "ren" lukt, men for meg er det :svimmel: .

Når jeg har baby bruker jeg kun Nivea deodorant. (klarte heller ingen lukter når jeg var gravid). Ønsker ikke å tvinge parfymelukt på en baby som er så nær meg hele døgnet. Vil lukte mamma og melk. ;) Når jeg ikke har baby har jeg en sjelden gang på noe jeg tåler, på jobb. Jeg liker å ha litt lukt på meg da. Men jeg forsøker å ha det på på steder som ikke er i nærheten av ansiktet. Kan ta litt på bomull og ha i armhuler f.eks, eller nede på ryggen. Favoritten er Chloe Narcisse. Skal forsøke på en fra Hillary Duff når jeg starter igjen. Må bare finne noe vi takler. Det verste er veldig krydrete saker, som Davidoff Coolwater o.l.

Parfyme og barn opplever jeg ikke hører sammen, og vi har vært aktive for å få en parfymefri barnehage. Det har vi heldigvis.


#19

Joika sa for siden:

Denne til fest.. og til ellers også. Bruker parfyme mer etter humør og dagsform.

Gucci Rush 2

Denne til fest.. og til ellers også. Bruker parfyme mer etter humør og dagsform.

Salvador Dali Dalissme

Denne til fest.. og til ellers også. Bruker parfyme mer etter humør og dagsform.

True Star Beyonce


#20

Joika sa for siden:

Helt enig. :nemlig:


#21

Estrella sa for siden:

Bruker hver dag men kun en liten spray. Den jeg bruker er Aqua di Gio og er en veldig mild og god duft.

Føler meg naken uten. :sparke:


#22

Avelonia sa for siden:

Ja, det er jeg avhengig av faktisk.


#23

Obelix sa for siden:

Ja, denne

Og denne


#24

Aminta sa for siden:

:nemlig:

:nemlig:


#25

Mandino sa for siden:

Parfyme brukes mest til fest, men bruker daglig en spray som er lettere en au de cologne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.