Mei sa for siden:
Jeg har en stor oksesteik i kjøleskapet. Den er fersk, og jeg tenkte å dele den i to og kanskje marinere den før jeg fryser den. Har noen tips til hva jeg skal marinere den med?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Mei sa for siden:
Jeg har en stor oksesteik i kjøleskapet. Den er fersk, og jeg tenkte å dele den i to og kanskje marinere den før jeg fryser den. Har noen tips til hva jeg skal marinere den med?
Mauser sa for siden:
Marinade, kanskje?
:hjelpsom:
Mauser sa for siden:
Rødvin, olje, krydder (pepper, paprika, litt grillkrydder, alt etter hva du liker.
Mei sa for siden:
:knegg: Ja absolutt.
Veronal sa for siden:
Du kan lage surstek! :hyper: Legg steken i surmelk i 10-14 dager (i kjøleskapet).
Mei sa for siden:
:gal: Altså, vi har tenkt å spise den etterpå.
Veronal sa for siden:
Øh, ja, selvfølgelig. Surstek er kjempegodt (og ikke surt, hvis du ble forledet til å tro det) og mørt. En tradisjonell vestlandsrett. Vi hadde alltid surstek på julaften eller 1./2. dag. :nam:
Her er en oppskrift på en bergensk variant: www.bt.no/forbruker/mat/article341815.ece
Mei sa for siden:
Blir ikke kjøttet ødelagt? Må den gjennomstekes?
Veronal sa for siden:
Kjøttet blir marinert, zol. Kjøttet blir mørt, men ikke ødelagt. Vi steker det på vanlig måte.
Mei sa for siden:
lese
Tre døgn altså. Det høres greit ut. I kefir? Eller skummelt kulturmelk? Kan jeg marinere, tørke av og så fryse den?
Mei sa for siden:
Ikke vær så nedlatende :snurt:. Det hørtes unektelig litt rart ut!
Veronal sa for siden:
Vi har brukt skummet kultur. Vet ikke om du kan fryse den etterpå, men du kan jo marinere den 2 uker. I løpet av 2 uker klarer du sikkert å finne en anledning til festmåltid. :glis:
Mei sa for siden:
:yak:
Nei vi skal ikke ha steik i nærmeste fremtid. Det sier middagsplanen.
Mei sa for siden:
Og den andre steiken? :blafre:
Veronal sa for siden:
Hva har du, da? Jeg lager bare en marinade av det jeg har tilgjengelig. Fett + syre + krydder. Olje + f.eks. øl/eplejuice/rødvin + krydderier.
Mauser sa for siden:
Se innlegg 3, la ligge i kjøleskapet noen dager i tett pose, frys ned i posen. Bruk marinade og stekekraft som sausbase når middagsplanen tillater steik en gang i fremtiden.
Mei sa for siden:
Ja, men jeg vil ha oppskrift på noe nytt og fortreffelig :vanskelig:. Mine marinader har jeg jo smakt før.
Mei sa for siden:
Mauser din oppskrift ligner på det jeg pleier bruke selv :sorry:
:forferdelig vanskelig:
Kanskje man ikke kan være så nytenkende når det gjelder steik?
Veronal sa for siden:
Bli inspirert: www.artoftaste.no/servlet/side?item=13198§ion=1000000
Mei sa for siden:
Se her ja. Vi burde kjøpt flere steiker skjønner jeg :knegg:
Hannah sa for siden:
Jeg vil bare skyte inn at surstek er veldig godt ja! :ja:
Mei sa for siden:
Klarer ikke se for meg hvorfor en surstek ikke skulle kunne marineres og så fryses? :gruble:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.