Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med steiken før jeg fryser den?

#1

Mei sa for siden:

Jeg har en stor oksesteik i kjøleskapet. Den er fersk, og jeg tenkte å dele den i to og kanskje marinere den før jeg fryser den. Har noen tips til hva jeg skal marinere den med?


#2

Mauser sa for siden:

Marinade, kanskje?

:hjelpsom:


#3

Mauser sa for siden:

Rødvin, olje, krydder (pepper, paprika, litt grillkrydder, alt etter hva du liker.


#4

Mei sa for siden:

:knegg: Ja absolutt.


#5

Veronal sa for siden:

Du kan lage surstek! :hyper: Legg steken i surmelk i 10-14 dager (i kjøleskapet).


#6

Mei sa for siden:

:gal: Altså, vi har tenkt å spise den etterpå.


#7

Veronal sa for siden:

Øh, ja, selvfølgelig. Surstek er kjempegodt (og ikke surt, hvis du ble forledet til å tro det) og mørt. En tradisjonell vestlandsrett. Vi hadde alltid surstek på julaften eller 1./2. dag. :nam:

Her er en oppskrift på en bergensk variant: www.bt.no/forbruker/mat/article341815.ece


#8

Mei sa for siden:

Blir ikke kjøttet ødelagt? Må den gjennomstekes?


#9

Veronal sa for siden:

Kjøttet blir marinert, zol. Kjøttet blir mørt, men ikke ødelagt. Vi steker det på vanlig måte.


#10

Mei sa for siden:

lese

Tre døgn altså. Det høres greit ut. I kefir? Eller skummelt kulturmelk? Kan jeg marinere, tørke av og så fryse den?


#11

Mei sa for siden:

Ikke vær så nedlatende :snurt:. Det hørtes unektelig litt rart ut!


#12

Veronal sa for siden:

Vi har brukt skummet kultur. Vet ikke om du kan fryse den etterpå, men du kan jo marinere den 2 uker. I løpet av 2 uker klarer du sikkert å finne en anledning til festmåltid. :glis:


#13

Mei sa for siden:

:yak:

Nei vi skal ikke ha steik i nærmeste fremtid. Det sier middagsplanen.


#14

Mei sa for siden:

Og den andre steiken? :blafre:


#15

Veronal sa for siden:

Hva har du, da? Jeg lager bare en marinade av det jeg har tilgjengelig. Fett + syre + krydder. Olje + f.eks. øl/eplejuice/rødvin + krydderier.


#16

Mauser sa for siden:

Se innlegg 3, la ligge i kjøleskapet noen dager i tett pose, frys ned i posen. Bruk marinade og stekekraft som sausbase når middagsplanen tillater steik en gang i fremtiden.


#17

Mei sa for siden:

Ja, men jeg vil ha oppskrift på noe nytt og fortreffelig :vanskelig:. Mine marinader har jeg jo smakt før.


#18

Mei sa for siden:

Mauser din oppskrift ligner på det jeg pleier bruke selv :sorry:

:forferdelig vanskelig:

Kanskje man ikke kan være så nytenkende når det gjelder steik?



#20

Mei sa for siden:

Se her ja. Vi burde kjøpt flere steiker skjønner jeg :knegg:


#21

Hannah sa for siden:

Jeg vil bare skyte inn at surstek er veldig godt ja! :ja:


#22

Mei sa for siden:

Klarer ikke se for meg hvorfor en surstek ikke skulle kunne marineres og så fryses? :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.