Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Få kake hel ut av langpanneform?

#1

Beathe sa for siden:

Prøver her også jeg, i håp om et raskt svar ;)

Jeg har fått bestilling av Poden på Star Wars kake ala Susse sin. Oppskrift på smørkrem har jeg fått av Iset, og farge til smørkremen har jeg kjøpt.

Men hvordan i all verden skal jeg få kaka ut av formen uten at den blir ødelagt?

Hilsen Beathe som har en kake i mange biter, og som snart må sette i gang og bake en ny.


#2

007 sa for siden:

Dekk langpanna med bakepapir og løft den opp etter papiret.


#3

Teofelia sa for siden:

Eller dekk den med bakepapir og hvelv den etterpå.


#4

Beathe sa for siden:

Ser for meg nå at jeg må ut i morgen og kjøpe bakepair på rull. Har bare bakeark, og det går jo ikke langt oppover kantene så jeg får tak i det.


#5

Skilpadda sa for siden:

Som jeg sa i den andre tråden: Du kan ta to bakeark og legge dem i langpannen så de overlapper et godt stykke, og stikker opp på begge sidene.


#6

Teofelia sa for siden:

To bakeark er tingen. :been there, done that:


#7

Beathe sa for siden:

:Går på kjøkkenet og baker med en gang:


#8

Left sa for siden:

Hvis det ikke er så nøye om undersiden er opp, så kan du jo bare legge en bakeplate fra stekovnen din oppå, og hvelve den rundt.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker ALLTID bakepapir i kakeformene, både langpannene og de runde. Et must!


#10

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Gni smør i formen (eller hell nedi smelta smøær og tøm ut det overskytende) og bruk semulegryn... det skal ikke ligge klaser igjen, bare et tynt lag.. Da går det også fint.


#11

Beathe sa for siden:

Hadde du vært her da kake nr 1 skulle hvelves hadde du ikke sagt "bare" ;)

Men til "spørsmålet" ditt; det er da ikke så nøye om kaka er opp eller ned? Den skal jo smøres inn med smørkrem, og den dekker bra nok den?
(Uansett så regner med at det foregår slik: kaken taes ut av ovnen, kjøles noe, hvelves på en bakeplate. Derfra hvelves den igjen over på serveringsfat der den får ligge til den er skåret ut og dekorert og får være med på bowlingbursdag - hvis alle foregående punkter går bra, that is).


#12

Beathe sa for siden:

Det er sånn jeg alltid har gjort ja. Men (sånn bortsett fra at jeg prata i telefonen da jeg bakte kake nr 1 og helt glemte gryna) det aner meg at jeg allikevel ville fått problemer med å hvelve den. Når jeg skal ta kakestykker ut av langpanna må jeg alltid stikke kniven innunder.


#13

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Det er fordi fuktigheten fra kaka "suger" opp effekten av semulegryna det, hvis den blir liggende i forma.. :smil: Hvis du hvelver den med en gang skal det gå bra....


#14

Beathe sa for siden:

Åh? Nå står kake nr 2 i ovnen med 2 bakeark. Hvis dette feiler får jeg prøve meg på gryna i morgen da kanskje.
Takk for ny kunnskap!


#15

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Når du hvelver kake nr 2 rundt, kan man også bruke en fuktig klut og stryke over bakepapiret, for å få det til å slippe litt lettere... Gjøres mens kaka ihverfall er lunka om ikke varm.. Tror detmeste går, bare den ikke er for kald.. :rullekaketriks:


#16

Beathe sa for siden:

Takk igjen!
Jeg ser for meg at jeg ikke har en date med senga på en stund enda :rolleyes:


#17

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg pleier å hvelve mine kaker med en gang, jeg... :skrape:


#18

Beathe sa for siden:

YES! :lykkelig::danse::jippi::heia::woohoo:

Fy flate den kaka ble bra! Jeg husket tilogmed å legge aliminiumsfolie på bakeplata før jeg hvelvet kaka!

Neste utfordring blir å lage smørkrem, farge den og dekorere kaka...

Følg med i morgen, mulig (egentlig ganske sikkert) det kommer en ny tråd der Beathe trenger mer hjelp ;)


#19

Left sa for siden:

Nemlig :)


#20

Skilpadda sa for siden:

Hvis jeg skal pynte kaken med noe mer avansert enn sølvkuler eller nonstop, synes jeg ofte det er best om kaken er opp end, fordi bunnen gjerne er flatere og glattere enn toppen. Hvis den buler opp mye oppå, kan det være greit å skave av noe av dette med en skarp kniv før du hvelver den ut, forresten.


#21

Beathe sa for siden:

Det var det jeg så, så jeg jukset litt og nå ligger kaka opp ned på serveringsfatet. Dog har jeg snudd kaka en gang eller to for mye, for den blir jo litt klemt for hver gang. Den er litt flatere enn den var i utgangspunktet (ble klemt mellom to bakebrett), men absolutt bra nok.


#22

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Trikset for å ikke klemme kaka er jo å bruke et flatt stekebrett og en langpanne (dypt stekebrett)..


#23

Beathe sa for siden:

Joa, men første gangen jeg hvelvet kom kaka litt skjevt på bakebrettet. Da var det lettere å bruke et annet likt bakebrett for neste hvelving sånn at jeg hadde litt mer kontroll - følte jeg. Kan jo hende du har rett. Etter å ha startet og bidratt sterkt i denne tråden bør jeg vel ikke påberope meg enorme kunnskaper i bake/konditorfaget ;)


#24

livit sa for siden:

Jeg også...


#25

Susse sa for siden:

Nå er jeg spent på bilde !


#26

Beathe sa for siden:

Bilde fortjener du jo Susse, uten din inspirasjon hadde det jo slett ikke blitt noe R2D2-kake. Poden var forøvrig særdeles fornøyd, og ønsker seg noe lignende i år (nå er det jo ikke veldig lenge igjen til ny bursdagskake må lages).
Takk til dere andre også, som bidro til nyttige tips i denne tråden.:blomster:

Her er kaken: :værsågod:



#28

Marit K sa for siden:

Wow, den ble kjempefin! :hyper:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Men hvag gjør man om det spiller noen rolle at kaken er riktig vei pga. mønster i formen? Om man legger bakepapir i formen vil det vel være sjans for at mønsteret ikke blir helt som det skal? Holder det å smøre og strø formen da, kanskje? Jeg har jo laget slike kaker for, husker pokker ikke hva jeg gjorde. Tror jeg smurte godt.


#30

Lykken sa for siden:

Wow, du er kjempeflink!!


#31

Fibi sa for siden:

Smør godt med smør, og dryss over sukker. Kokkemannen tipset meg om det, og jeg har aldri hatt problemer med å få kakene ut av formen etter det.


#32

malou sa for siden:

Jeg er stum av beundring! Jeg kjenner mine begrensninger og skal ikke begi meg ut på noe slikt, selv om poden nok hadde gått helt av skaftet.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Sukker ja, det visste jeg ikke. Tusen takk for tipset. :D


#34

Skilpadda sa for siden:

Å, den ble fin, Beathe! :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.