lavendely sa for siden:
Noen som har oppskrift på en rask og god blomkålsuppe?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
lavendely sa for siden:
Noen som har oppskrift på en rask og god blomkålsuppe?
Left sa for siden:
Jeg lager den på følgende måte:
Kok blomkål i buketter til den er nesten ferdig. Sil av kokevannet (ikke tøm ut)
Lag meljevning av litt smør og mel, og spe med kokevannet fra blomkålen til den er nesten passe. Ha i en slump fløte til slutt, ha i blomkålen, og la det småputre noen minutter før du serverer. Krydre med hvit pepper og salt etter smak. Pleier også ha i bittelitt muskat.
KristinS sa for siden:
Denne syns vi er god.
1 stort eller 2 små blomklhoder
1 liter grønnsaksbuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
1 ts salt
Skyll blomkålen og del den i mindre buketter. Kok opp kraft/buljong og legg i blomkåkbukettene. Kok blomkålen mør på svak varme under lokk i 10 min. Ta gjerne av noen hele buketter til garnering før suppen kjøres i blender/foodprosessor/stavmikser.
Mens suppen koker sprøstekes 100 gr bacon eller så mye du har lyst til å ha på. La det renne av seg på ett kjøkkenpapir.
Jeg drisler over litt god olivenolje oppå også jeg ved servering.
Aminta sa for siden:
Ren blomkål;
BLOMKÅLSUPPE
( ca. 1,8 gr. karbohydrater pr 100 gr. suppe)
(Blir omtrent 1,5liter suppe.)
1 blomkålhode (ca 500 gr.)
2 hvitløksfedd (smakssak)
6-7dl kraft (vann og buljongterning)
3dl fløte
2 ss sitronsaft (kan utelates)
Salt og pepper
½ ts. muskat
Olivenolje etter smak (olivenolje ”runder” smaken litt)
ca. 25-30 gr smør
Del opp blomkålen i buketter
Bukettene kokes i kraften ca. 10 minutt. Tilsett fløte og hvitløken. La koke på svak varme til det er mørt. Ha alt over i en foodprosessor, hurtigmikser eller bruk stavmikser rett i kjelen. Mos suppa glatt.
Tilsett resten og la suppa trekke i 4-5 minutt. Rør av og til.
Serveres gjerne med sprøstekt bacon eller strimler av spekeskinke..Og lavkarbo brød.
Variasjon over samme, med brokkoli;
Dette ble ca. 2,5 liter hos meg, dvs. under 1 karbe pr. dl suppe.(kun soyamelk)
1 blomkålhode (ca 500 gr.)
ca 200g brokkoli
2 hvitløksfedd
8-10 dl kraft (vann og buljongterning + litt kyllingbuljong)
3-4dl fløte eller soyamelk eller en blanding (jeg brukte bare soyamelk)
Salt og pepper
Olivenolje etter smak (olivenolje ”runder” smaken litt)
30 gr smør
Del opp blomkålen og brokkolien i buketter
Bukettene og hvitløken kokes i kraften ca. 10 minutt. Tilsett fløte/soyamelk. La koke på svak varme til det er mørt.Ha i olje og smør. Mos suppa glatt med stavmixer
La suppa trekke i 5-10 minutt. Rør av og til. Blir den for tykk, tilsett litt mer vann.
Smakes til med salt og pepper, ev. mer buljong
Serveres gjerne med sprøstekt bacon eller strimler av spekeskinke. Kokt egg… Og lavkarbo brød.
Søster sa for siden:
Denne improviserte jeg i går:
Kok buketter med blomkål passe møre.
Fres bacon i terninger i en tykkbunnet kjele med en generøs klump smør. Tilsett tre fedd hvitløk og omtrent ti skiver soltøkede tomater i små biter. Jevn med hvetemel og spe med melk og kokevannet fra blomkålen. Krydre med litt salt, chili og kumin. Sleng oppi blomkålen rett før servering.
Mengdeanvsining? En hel blomkål, tilsammen halvannen liter væske. Sånn cirka.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.