Hva innebærer det i praksis? Jeg finner ikke noe info om det på kommunens nettsider.
Jeg regner med man må søke seg inn på skolen man ønsker å bruke? Pleier det å lønne seg å være ute i god tid, dvs et år eller mer i forveien? Kan man regne med at småsøsken mer eller mindre automatisk får plass på samme skole når den tid kommer?
I kommunen vår innebærer flytende skolegrenser to ting:
De som bor i grenseområdene mellom to kretser kan til en viss grad velge mellom de to skolene, forutsatt at det er plass på begge.
Avhengig av størrelsen på barnekullene flytter grensene seg fra år til år. Det har derfor skjedd her at småsøsken ikke har fått plass på samme skole som storesøsken. Dette gjelder selvsagt også de som bor i ytterkantene av kretsene. Det opprettes ikke en ny klasse for 2-3 barn "for mye" hvis det er plass i de eksisterende klassene på naboskolen.
I Oslo er det fritt skolevalg, vet ikke om det er likt over hele landet. Uansett er det slik at de mest populære skolene blir fort fulle og man kan risikere at barnet ikke får plass selvom man sogner til skolen. I klassen til min sønn er det ei jente som kom hjem fra et år i utlandet, hun fikk ikke plassen tilbake og må bytte skole.
Det er ikke fritt skolevalg i kommunen min, men de er ikke så fastlåst som de var før. Man kan få velge en annen skole enn den man sogner til hvis man har en god grunn.
Det er jo ikke sikkert alle kommuner mener det samme med begrepet engang. Og når jeg tenker meg om har jeg aldri hørt det brukt av noen i kommunen her heller, bare av vanlige folk jeg har snakket med om temaet. :vetikke:
På kommunens nettsider står det "***** kommune praktiserer flytende skolegrenser". Men ingen forklaring på hva dette innebærer.
Edit: Det var ikke på kommunens nettsider jeg leste det, men på NBBL sine sider.
:gruble:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.